Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csodaszerek, hihetetlen gyógyulások: így vernek át minket
  2019-10-01 10:21:16, kedd
 
  Szerző: WEBBeteg - Gorzsás Anita, újságíró Internetes csalás.

Ismerős a fogalom? Évről évre egyre többen esnek bele, mégis létezik a jelenség. De honnan tudhatjuk, hogy egy honlap megbízható vagy átverés? Mikor használják ki egészségi állapotunkat? Kik vannak a legnagyobb veszélyben? Utánajártunk!

Tény: az internetes csalások fénykorukat élik. És ez nem is olyan meglepő, ha belegondolunk abba, hogy manapság alig van olyan háztartás, ahol ne lenne internet. A 21. században a technológiai újítások hihetetlenül gyorsan bekövetkeznek, ezért a felhasználóknak nem mindig egyszerű tartani a lépést. A csalók célközönsége éppen ezért legfőképp sok szabadidővel rendelkező, ám az online világban kevésbé jártas emberek.

A csaló honlapok jellemzői Általában valamilyen csodaszert próbálnak eladni a gyógyulás vagy a fiatalság megőrzésének reményében. Ám mindig vannak gyanús jelek, amelyek arra engednek következtetni, hogy átveréssel állunk szemben. Nem csupán az a csalás, ha semmit sem kapunk a pénzünkért, hanem az is, ha többet állít a honlap a termékről, mint amit valójában tud. Előfordulhat, hogy a vevő megkapja az árut, ám - nem megbízható forrásból beszerezve - jó eséllyel hatástalan terméket kap a pénzéért cserébe.

Fontos tudni, hogy Magyarországon gyógyszert az interneten is csak valódi patikák forgalmazhatnak, így amennyiben a webshop mögött gyógyszertár áll, ugyanannyira bízhatunk egy vásárlásban, mintha személyesen mennénk be a patikába.

Amennyiben nem patikai oldalról van szó, akkor különböző vitaminokat, étrend-kiegészítőket, kozmetikumokat szerencsére az esetek többségében szintén nyugodtan vásárolhatunk. Sok más, elsősorban külföldi oldalakról forgalmazó weboldal esetében azonban ez nincs így!

Van több olyan jel, ami alapján egyértelműen azt lehet tanácsolni, hogy semmiképp ne vásároljanak ezeken az oldalakon: Ha a weboldal üzemeltetője vagy az áru forgalmazója rejtőzködik, nem azonosítható és nehezen elérhető. A csaló honlapok esetén nem lehet tudni, hogy a forgalmazónak mi a pontos címe, adószáma, ki a felelős személy, hogy érhetőek el, melyik országban üzemeltetik a weboldalt, hol lehet panaszt tenni. Amennyiben valaki reklamálni szeretne, akkor a forgalmazó pontos ismerete nélkül nem lehet hova fordulni, a fogyasztóvédelem is tehetetlen.

A csaló honlapok leggyakrabban egy Európai Unión kívüli országban működtetik honlapjukat és vállalkozásukat, hogy ne lehessen utolérni őket.

Ha a honlapon hivatkozott "szakértő" nem valós orvos, semmilyen más információt nem lehet róla tudni, kizárólag abból áll a ,,tevékenysége", hogy az adott terméket ajánlja.

Ha a hivatkozott "orvosokra" rákeresünk a Google-ben (pl. Hajdu Richárd professzor), akkor rendszerint kiderül, hogy semmit sem lehet tudni egy ilyen nevű orvosról, nincs munkahelye, rendelése, nincsenek tudományos publikációi, nem is létezik.
Ma már minden tudományos intézménynek, szakmai szervezetnek van honlapja, így egy gyors kereséssel ellenőrizhető, hogy valóban megbízhatunk-e az ajánlókban.

Ha a terméket ajánló "vásárlók", kommentelők szintén kitalált személyek, illetve egy időszakban keletkeztek a hozzászólások. A képek általában bárki által megvásárolható fotók, amelyeken modellek láthatóak, ám ezt egy átlagos internetező nehezebben tudja ellenőrizni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: fogyasztóvédelem, forgalmazhatnak, felhasználóknak, vállalkozásukat, kozmetikumokat, megvásárolható, magyarországon, bekövetkeznek, forgalmazónak, kiegészítőket, vásárolhatunk, belegondolunk, hozzászólások, ellenőrizhető, következtetni, leggyakrabban, intézménynek, megbízhatunk, állapotunkat, forgalmazója, tevékenysége, azonosítható, célközönsége, szervezetnek, utánajártunk, szabadidővel, vásároljanak, üzemeltetője, ugyanannyira, megőrzésének, technológiai, gyógyszertár, hihetetlenül, egyértelműen, előfordulhat, hivatkozott, honlap megbízható, legnagyobb veszélyben, internetes csalások, technológiai újítások, csalók célközönsége, online világban, csaló honlapok, gyógyulás vagy, fiatalság megőrzésének, vevő megkapja, pénzéért cserébe, webshop mögött, esetek többségében, weboldal üzemeltetője, pontos címe, felelős személy, Gorzsás Anita, Európai Unión, Hajdu Richárd,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Png virág  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Zilahy Lajos gondolata  Hiányzik  A jó emberek mindig szépek mar...  Akarat  Nem méltó hozzád  Akarat  Csak a fogyatkozás látható  Png virág  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Nem tudhatod  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Popper Péter szavai  A kételkedés kezelése  Png virág  Szép estét  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Idő  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Az igazi szeretetért rendszeri...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Png lepke  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Kellemes délutánt kívánok  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Őrizkednünk kell...  Png nő  Facebookon kaptam  Png ház  Hazára minden embernek szükség...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Leonardo da Vinci gondolata  Jó éjszakát  George Byron - Ahogy itt jár -...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Png csokor  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png telefon  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Alázat  Nagyon különös  Png fotel  Png virág  Akarat  Png kislány  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Png ház  Paul David Tripp Április 21  Paul David Tripp Április 19  Nem tudhatod  Hogyan lehet Jézust szenvedély... 
Bejegyzés Címkék
honlap megbízható, legnagyobb veszélyben, internetes csalások, technológiai újítások, csalók célközönsége, online világban, csaló honlapok, gyógyulás vagy, fiatalság megőrzésének, vevő megkapja, pénzéért cserébe, webshop mögött, esetek többségében, weboldal üzemeltetője, pontos címe, felelős személy, forgalmazó pontos, honlapon hivatkozott, adott terméket, ilyen nevű, gyors kereséssel, terméket ajánló, időszakban keletkeztek, képek általában, átlagos internetező, fogyasztóvédelem, forgalmazhatnak, felhasználóknak, vállalkozásukat, kozmetikumokat, megvásárolható, magyarországon, bekövetkeznek, forgalmazónak, kiegészítőket, vásárolhatunk, belegondolunk, hozzászólások, ellenőrizhető, következtetni, leggyakrabban, intézménynek, megbízhatunk, állapotunkat, forgalmazója, tevékenysége, azonosítható, célközönsége, szervezetnek, utánajártunk, szabadidővel, vásároljanak, üzemeltetője, ugyanannyira, megőrzésének, technológiai, gyógyszertár, hihetetlenül, egyértelműen, előfordulhat, hivatkozott, többségében, fénykorukat, rendszerint, honlapjukat, keletkeztek, információt, rejtőzködik, publikációi, internetező, szerencsére, vásárlásban, személyesen, üzemeltetik, vitaminokat, kommentelők, ellenőrizni, munkahelye, reményében, forgalmazó, ajánlókban, valamilyen, csodaszert, amennyiben, interneten, tudományos, rendelkező, időszakban, elsősorban, hatástalan, gyógyszert, oldalakról, professzor, működtetik, megbízható, legnagyobb, veszélyben, internetes, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3628
  • e Hét: 12410
  • e Hónap: 43896
  • e Év: 248597
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.