Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Citromfűta gyógyhatásairól
  2019-10-01 11:44:12, kedd
 
 



A citromfű tea egészségre gyakorolt jótékony hatásai:
Habár a gyermekek számára nem biztonságos a fogyasztása, a citromfű kiváló alternatív és kiegészítő gyógymódot jelenthet sokféle egészségügyi problémára.

1. Megfelelő emésztés:
A citromfű olyan fertőtlenítő vegyületeket tartalmaz, amelyek hatékonyan elpusztítják a parazitákat és azokat a káros baktériumokat, amelyek a belekben élnek. Hozzájárul a megfelelő emésztéshez, mivel a végbélben segíti a ,,jó" baktériumok elterjedését. Ezzel számos emésztési probléma kezelhető vele, például a gyomorégés, a székrekedés, a gyomorrontás, a puffadás, a hasmenés, hányás és gyomorgörcsök. Antimikrobiális tulajdonságai miatt azonnali enyhülést nyújt a gyomor-bélhurut tüneteire. Ha biztosítani akarja az egészséges emésztést, fogyasszon rendszeresen citromfű teát.

Ezt a gyógynövényt leggyakrabban az ázsiai ételek elkészítésénél használják, mivel számos ételt fűszereznek vele. Tápanyagtartalmát tekintve található benne folsav, magnézium, cink, A- és C-vitamin, réz, foszfor, vas, kalcium, kálium és mangán. Kis nyomokban B-vitamint is tartalmaz.

2. Tisztít és méregtelenít:
A belső szervek tisztítása és méregtelenítése fontos feladat, ha azt szeretné, hogy a belső szervei a lehető legjobban működjenek. A citromfű tea rendszeres fogyasztásával biztosítható, hogy a belső szervek nem csak megtisztulnak, hanem méregteleníthetőek is. Vizelethajtó hatása miatt megszabadít a húgysavtól, a méreganyagoktól és a ,,rossz" koleszterintől, ami a szervezetben található. Ezáltal növeli a vizelés gyakoriságát és mennyiségét, így a vesék is könnyebben tisztulnak és megfelelőbben működnek. Ezenkívül a citromfű tea megtisztítja az epét, a májat és a hasnyálmirigyet, így fontos szerepet játszik a vérkeringés serkentésében. Összességében, a citromfű tea segít megszabadulni a szervezetben található összes káros anyagtól.

3. Rák:
Egy izraeli kutatás szerint, amelyet professzor Yakov Weinstein és Dr. Rivka Ofir, az Immunológia és Mikrobiológia Intézettel együtt vizsgáltak, a citromfű lehetséges, hogy felveheti a harcot a rákkal. Egy alternatív gyógymódokkal foglalkozó oldal szerint a Ben Gurion egyetemen 2006-ban felfedezték, hogy a citrom illatú anyagokban (mint például a citromfű) megtalálható bizonyos vegyületek elpusztítják a rákért felelős sejteket, viszont nem károsítják az egészséges sejteket. A kutatás szerint a citromfű aromája lehet a felelős azért, hogy a rákos sejtek elpusztítják önmagukat a programozott sejthalál (apoptózis) folyamatán belül.

4. Enyhíti a menstruációs görcsöket:
Sok milliónyi nőnek kell szembenéznie a menstruációs görcsökkel, amely a menstruáció előtti és alatti időszakban megjelenhetnek. Ha viszont rendszeresen, napi kétszer forró citromfű teát fogyaszt, enyhítheti a menstruációs görcsöket. A citromfű pattanás elleni tonikként is használható, így kezelhetőek vele a menstruációs hormonváltozások eredményeképp kialakuló pattanások is.

5. Fertőtlenítő hatású:
A citromfű erős fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik, a kutatók szerint pedig erősebb, mint a streptomicin és a penicillin. A citromfű tea rendkívül hatékonyan használható a nyelvcsap fertőzések kezelésének részeként. Az Amerikai Gyógynövény Társaság szakértője, Kathi Keville szerint a citromfűvel hatékonyan leöblíthető és lemosható az olyan bőr, amely fekélyekkel vagy bármilyen más bőrfertőzéssel fertőzött.

6. Fertőzés:
Egy cikk szerint, amelyek egy brazil, fertőző betegségekkel foglalkozó magazinban írtak, a citromfű teával megállítható bizonyos típusú fertőzések terjedése és fejlődése. A cikk azt állította, hogy a citromfűvel lehetőség van a gombás fertőzések kezelésére, habár még klinikailag nem bizonyították a citromfű ilyen téren való hatékonyságát.

7. Antidepresszáns:
A citromfű tea enyhíti a stresszt és a kimerültség tüneteit, például a fejfájást, a test fájdalmát, ezenkívül megfiatalítja az egész szervezetet. Finom aromája és illata javítja a kedvet, ellazít és boldoggá tesz, ezáltal segít kialakítani a pozitív és egészséges hozzáállást. Használható magában vagy más aromás teák kombinációjában is, mint amilyen a jázmin- vagy kamilla teák.

8. Antioxidánsok:
Amikor a szabadgyökök reakcióba lépnek a proteinekkel, a sejtekben lévő DNS komoly, krónikus betegségek kialakulásához vezethet, mint amilyen az Alzheimer-kór. A citromfűben található antioxidánsok azonban megállítják ezt a reakciót és megakadályozzák az ilyen komoly betegségek kialakulását. Természetes vizelethajtó hatásuknak köszönhetően a hasnyálmirigyek és a máj egészséges marad, így szabályozható és normál szinten tartható vele a koleszterinszint.

9. Megfázás és influenza ellen:
A megfázás és az influenza gyakori problémák, amelyek mindenkit rendszeresen érintenek. Ha viszont minden nap rendszeresen elfogyaszt egy pohár citromfű teát, távol tarthatja ezeket a problémákat. A citromfű gombaölő és antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően a szervezet fel tudja venni a harcot az olyan tünetekkel, mint a láz, köhögés, megfázás és influenza. Mivel gazdag C-vitaminban, jó hatással van az immunrendszerre és segít legyőzni ezeket a fertőzéseket.

A citromfű enyhíti az ízületi és izomfájdalmakat, valamint kezelhető vele az influenza és megfázás miatt fellépő fejfájás. A citromfű teával hatékonyan megszüntethető a nyálka képződése, és csökkenthető bármiféle légzési probléma. Ezáltal különösen az asztmás és hörgőhurutos betegekre van jó hatással.

A citromfű teát a következő módon készítheti el:
Forraljon fel 3 fokhagymát, egy kis fahéj rudat, 1 evőkanál őrölt kurkumát és citromfű szálakat egy csésze tejben.
Szűrje le és igya meg.
Fogyassza legalább naponta egyszer.

10. Gyulladásgátló:
Mivel a citromfű enyhíti a fájdalmat és csökkenti a gyulladást, rendkívül hatékonyan kezelhető vele a reuma, ízületgyulladás, köszvény, degeneratív ízületi gyulladás és más ízületi fájdalmak. A citromfű gyulladásgátló vegyületei korlátozzák egy bizonyos anyag enzimatikus aktivitását, amely fájdalmat és gyulladást idéz elő, főként az ízületeknél. Készíthet speciális gyógynövényes keveréket citromfűből, kókuszolajból és citromfű olajból 2:1 arányban. Ezzel a keverékkel dörzsölje be az ízületeket és más érintett területeket, így csökkentheti a fájdalmat és a gyulladást. A legjobb eredmény elérése érdekében fogyasszon rendszeresen citromfű teát. Az olaj rendszeres használatától és a tea rendszeres fogyasztásától a javulás már egy hét elteltével érzékelhető lesz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: tulajdonságainak, tulajdonságokkal, hormonváltozások, koleszterinszint, hasnyálmirigyet, ízületgyulladás, immunrendszerre, megakadályozzák, antidepresszáns, méreganyagoktól, antibakteriális, hasnyálmirigyek, méregtelenítése, izomfájdalmakat, antimikrobiális, kombinációjában, koleszterintől, megjelenhetnek, kialakulásához, elkészítésénél, fogyasztásával, bőrfertőzéssel, gyulladásgátló, megszüntethető, fogyasztásától, betegségekkel, antioxidánsok, serkentésében, baktériumokat, hatékonyságát, megfiatalítja, bizonyították, megszabadulni, összességében, megfelelőbben, gyógymódokkal, gyermekek számára, citromfű kiváló, citromfű olyan, káros baktériumokat, belekben élnek, megfelelő emésztéshez, végbélben segíti, gyomor-bélhurut tüneteire, egészséges emésztést, gyógynövényt leggyakrabban, ázsiai ételek, belső szervek, belső szervei, lehető legjobban, szervezetben található, vizelés gyakoriságát, Yakov Weinstein, Rivka Ofir, Mikrobiológia Intézettel, Amerikai Gyógynövény Társaság, Kathi Keville,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Nem mindegy  Házi botox  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 17  Nagy László - Szerelem emléke  Paul David Tripp Március 17  Imádkozás Krisztus értelméért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Hernádkak  Ez a miénk!  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nem mindegy  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó baby  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Az élet  Facebookon kaptam  Cicus virággal  Március 15 emlékére virágba bo...  Dóró Sándor: Tétova lét  Az agyat és a csontokat is erő...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Dóró Sándor: Tétova lét  Alvó baby  Esti kép  Könnyáztatta asszonysorsok  Paul David Tripp Március 16  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szeüleidtől tanultad  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Evan Esar tollából  1848. március 15-én  Ez a miénk!  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Nem kell ide békemenet  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Szép estét kedves látogatóimna...  Tavaszról álmodom,  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Könnyáztatta asszonysorsok  Könnyáztatta asszonysorsok  Éljen a magyar szabadság!  Házi botox  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  Paul David Tripp Március 16  Szép Álmokat  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Facebookon kaptam  Ne engedd el kezem!  Szent-Györgyi Albert gondolata  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Márciusi eső  Amikor még rangja volt...  Facebookon kaptam  A gyomorrontás tojással is kez...  Isten áldja  mindent a népért...  Szép estét  Az agyat és a csontokat is erő...  Paul David Tripp Március 16  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  A Mindenható Istenben bízva  A gyász  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  1848. március 15-én  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Üdvözöllek az oldalamon  Hernádkak  Éljen a magyar szabadság!  Dóró Sándor: Ma  Nem kellett volna!  Alvó cica  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Emlékeimben mindenütt ott vagy... 
Bejegyzés Címkék
gyermekek számára, citromfű kiváló, citromfű olyan, káros baktériumokat, belekben élnek, megfelelő emésztéshez, végbélben segíti, gyomor-bélhurut tüneteire, egészséges emésztést, gyógynövényt leggyakrabban, ázsiai ételek, belső szervek, belső szervei, lehető legjobban, szervezetben található, vizelés gyakoriságát, vérkeringés serkentésében, izraeli kutatás, citromfű lehetséges, alternatív gyógymódokkal, citrom illatú, rákért felelős, egészséges sejteket, kutatás szerint, citromfű aromája, felelős azért, rákos sejtek, programozott sejthalál, menstruációs görcsöket, menstruációs görcsökkel, menstruáció előtti, citromfű pattanás, menstruációs hormonváltozások, citromfű erős, kutatók szerint, nyelvcsap fertőzések, citromfűvel hatékonyan, cikk szerint, citromfű teával, citromfűvel lehetőség, gombás fertőzések, citromfű ilyen, kimerültség tüneteit, test fájdalmát, egész szervezetet, jázmin- vagy, szabadgyökök reakcióba, sejtekben lévő, citromfűben található, ilyen komoly, influenza gyakori, pohár citromfű, citromfű gombaölő, olyan tünetekkel, citromfű enyhíti, nyálka képződése, citromfű teát, következő módon, csésze tejben, citromfű gyulladásgátló, bizonyos anyag, keverékkel dörzsölje, legjobb eredmény, olaj rendszeres, tulajdonságainak, tulajdonságokkal, hormonváltozások, koleszterinszint, hasnyálmirigyet, ízületgyulladás, immunrendszerre, megakadályozzák, antidepresszáns, méreganyagoktól, antibakteriális, hasnyálmirigyek, méregtelenítése, izomfájdalmakat, antimikrobiális, kombinációjában, koleszterintől, megjelenhetnek, kialakulásához, elkészítésénél, fogyasztásával, bőrfertőzéssel, gyulladásgátló, megszüntethető, fogyasztásától, betegségekkel, antioxidánsok, serkentésében, baktériumokat, hatékonyságát, megfiatalítja, bizonyították, megszabadulni, összességében, megfelelőbben, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 321
  • e Hét: 3899
  • e Hónap: 23761
  • e Év: 199636
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.