Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Változhatsz
  2019-10-08 19:33:07, kedd
 
  Rúgd ki az életedből ezt a 8 szokást, és légy végre boldog!
Mindenkinek vannak olyan szokásai, amik nem kedveznek különösebben a békés, nyugodt életnek. Lehet, hogy ezeket a szokásokat észre sem veszed, vagy éppen csak nem tulajdonítasz nekik semmiféle jelentőséget. Egy kis panaszkodás itt, talán egy kis pletykálkodás ott, a fontos teendők elnapolása amott....
Az utóbbi időben többször is felvetődött, hogy az emberek miért tesznek különös dolgokat akkor is, ha attól cseppet sem lesznek sem boldogabbak, sem elégedettebbek, sőt egyenesen károsan hatnak rájuk ezek a szokások.

Az emberi elme hihetetlen bonyolult szerkezet, de általános következtetéseket mégis lehet levonni annak érdekében, hogy aki akar fejlődni, és tenne is érte, annak legyen mibe kapaszkodnia.
Az emberi elmére sok minden hat: képek, szagok, hangok, érzések, érzelmek, vagy éppen ezek hiánya. Viszont van egy olyan érzés, ami az összes többinél erősebben hat: és az a félelem érzése. Bár azt lehetne mondani, hogy az embert sokkal inkább a szeretet motiválja, mint a félelem, de ez hazugság lenne...
A félelem (bármi is képezi a tárgyát) az, ami olyan szokásokra vesz rá minket, amelyek teljesen idegenek tőlünk, hűtlenné tesznek magunkhoz, és boldogtalanságot teremtenek.
Minél több rossz szokást tartasz meg és gyakorolsz, annál inkább a rabjukká válsz, mígnem a végén azonosulsz velük, és a kritikákra már csak a válladat leszel képes rángatni (mintha egy mocsárban süllyedtél volna el): "Ok, de hát én ilyen vagyok..."
A szokásaink, akárcsak az elménk, fejleszthető. Minden olyat kizárhatunk az életünkből, amelyek visszahúznak minket, és idegenek a valódi, boldog énünktől.
Az emberek nagy részét inkább a félelem motiválja, semmint a szeretet.
1. Panaszkodás
Ez az egyik legelterjedtebb emberi szokás. És egyben ez az egyik legárulkodóbb jele annak, hogy felelősségvállalás és konkrét cselekvés helyett másban keressük a hibát, egyszerűen a körülményeink áldozatává válunk. Te szívesen vagy a körülményeid áldozata?
Megoldás: Szívd fel magadat, és vedd a kezedbe a sorsod irányítását!
2. Pletykálkodás
Egy másik, szintén gyakori rossz szokás. Mit jelent a számodra a pletyka? Miért pletykálkodsz? Nem azért, hogy ezzel tereld el saját magadról a figyelmet?
Megoldás: Másokról való puszta feltételezések helyett objektív információkat keress! Baj esetén kibeszélés helyett mutass együttérzést!
3. Halogatás
A fontos dolgok halogatása végül mindig intenzív szorongáshoz vezet (pl. nem veszed fel a telefont). Ha tudod, hogy meg kellene csinálni egy feladatot, de eddig még nem vágtál bele, akkor csináld meg most! Miért tologatnád magad előtt?
Megoldás: Vegyél egy mély lélegzetet, és tedd, amit tenned kell!
4. Szüntelenül csak a munka
Akár a te munkád a legfontosabb a világon, akár nem, mindenkinek szüksége van pihenésre. A hivatás az élet része, de pihenj néha, ne félj attól, hogy ha nem dolgozol, nem fogják látni, hogy létezel! Keresd meg a benned szunnyadó taoistát és adj választ erre a kérdésre: "Az életem végén azt fogom jobban sajnálni, hogy nem dolgoztam még többet, vagy azt, hogy nem töltöttem több időt a szeretteim és a barátaim körében?"
Megoldás: Lazíts, iktass be heti egy pihenőnapot, amikor csak a családoddal foglalkozol.
5. Felesleges kiadások
Azt hiszem, ehhez nem kell túl sok magyarázat. Az időnk nagy részét olyan dolgok vásárlására (vagy vásárlásra szükséges pénz előteremtésére) fordítjuk, amelyek azon kívül, hogy az önérzetünket növelik, semmi másra nem jók. Ne feledd, hogy mindenféle plusz tárgyak nélkül is teljes személyiség és egyéniség vagy, nincs szükséged felesleges kiegészítőkre.
Megoldás: Fogadd el, hogy nem a tárgyak tesznek azzá, aki vagy!
6. Azon aggódni, hogy mit gondolnak mások
Talán meglepő ezt hallani, de az idő nagy részében az égvilágon senki semmit nem gondol rólad. Ezt most ne vedd rossz néven, egyszerűen csak a többiek is pont azzal vannak elfoglalva, hogy te éppen mit gondolsz róluk. "Amit szerinted mások gondolnak rólad, azt valójában te gondolod magadról." (Graffiti).
Megoldás: Vonatkoztass el attól, hogy éppen mások mit is gondolnak rólad! Ez egy csomó mentális energiát megspórol.
7. Perfekcionizmus és önbizalomhiány
A tökéletesség bűvöletében élni valójában állandó félelmet jelent. Ha maximalista vagy, akkor szinte állandóan kétségbe vagy esve, és mindent és mindenkit meg akarsz javítani. Ha mindig a hibákat keresed, majd javítasz rajtuk, aztán megint hibát keresel, amit javítani lehet, akkor romboló és szükségtelen ciklusokba kergeted magadat. Ha a hiányosságokat keresed, az elméd is a negatív dolgokkal kezd el azonosulni.
Megoldás: Próbálj meg a pozitív dolgokra fókuszálni: nem kell mindent tökéletessé tenni! (Nem is lehet.)
8. Rágódni a múlton, aggódni a jövőn
Ó, igen, ezek a legalattomosabb szokások. A félelem nagyon szereti ezeket a szokásokat, mert így állandó terrort tarthat az elmédben. Rettegsz, hogy a jövőben megismételed a múlt hibáit. Ha a múlt és a jövő között őrlődsz, soha nem leszel a jelenben. Márpedig mindened, amid van, az csak a jelen pillanatában van. Hogy szeretnéd a jelent tölteni?
Megoldás: A múlt hibáira úgy tekints, mint bölcs oktatómesterekre, amelyek alapján okos döntéseket hozhatsz a jelenben...
Sok sikert!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: boldogtalanságot, oktatómesterekre, legalattomosabb, legelterjedtebb, perfekcionizmus, hiányosságokat, előteremtésére, önbizalomhiány, elégedettebbek, feltételezések, kiegészítőkre, tulajdonítasz, pletykálkodás, információkat, körülményeink, legárulkodóbb, pletykálkodsz, jelentőséget, kapaszkodnia, szorongáshoz, visszahúznak, körülményeid, együttérzést, fejleszthető, legfontosabb, különösebben, szükségtelen, önérzetünket, tökéletesség, pillanatában, vonatkoztass, megismételed, bűvöletében, maximalista, felvetődött, boldogabbak, szokásokat észre, fontos teendők, utóbbi időben, emberek miért, emberi elme, emberi elmére, olyan érzés, összes többinél, embert sokkal, szeretet motiválja, rabjukká válsz, végén azonosulsz, válladat leszel, mocsárban süllyedtél, emberek nagy, félelem motiválja,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Boldog ünnepeket kívánok minde...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi a különbség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Keresd azt a valakit,...  Könnyáztatta asszonysorsok  Nemzeti  A kávé  Facebookon kaptam  Esti kép  Üdvözöllek az oldalamon  Szabó Norbert – Szabadsá...  Amikor még rangja volt...  Mélységes szomorúsággal  Alvó kislány  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam  Március 15 emlékére virágba bo...  Ez a miénk!  Rejtő Jenő versei  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az élet  Alvó baby  A nemzet csak akkor...  mindent a népért...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Facebookon kaptam  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Szép estét kedves látogatóimna...  Mély, puha álom - sárga féltés  Atyám !  Szép estét kedves látogatóimna...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kezdet  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Őri István - Dal az életről  Meghitt estéken . . .  Őri István - Dal az életről  Benned is ezerféle szín van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nyíljatok meg  Egyet értesz?  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Facebookon kaptam  Rőzsehordó nő szobra  A közszereplő  A közszereplő  Facebookon kaptam  Ne engedd el kezem!  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Benned is ezerféle szín van  Paul David Tripp Március 17  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke  Sötétség és világosság  Paul David Tripp Március 17  Esti kép  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Nem mindegy  Az embernek fiatal korában van  Szeüleidtől tanultad  Kokárda  Az élet  A kávé  Könnyáztatta asszonysorsok  Kakaós piskóta  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Tavaszról álmodom,  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Esti kép  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - A tavaszhoz 
Bejegyzés Címkék
szokásokat észre, fontos teendők, utóbbi időben, emberek miért, emberi elme, emberi elmére, olyan érzés, összes többinél, embert sokkal, szeretet motiválja, rabjukká válsz, végén azonosulsz, válladat leszel, mocsárban süllyedtél, emberek nagy, félelem motiválja, egyik legelterjedtebb, egyik legárulkodóbb, körülményeink áldozatává, körülményeid áldozata, sorsod irányítását, fontos dolgok, mély lélegzetet, élet része, benned szunnyadó, életem végén, barátaim körében, családoddal foglalkozol, időnk nagy, önérzetünket növelik, tárgyak tesznek, égvilágon senki, csomó mentális, tökéletesség bűvöletében, hibákat keresed, hiányosságokat keresed, negatív dolgokkal, pozitív dolgokra, legalattomosabb szokások, félelem nagyon, jövőben megismételed, múlt hibáit, jövő között, jelen pillanatában, jelent tölteni, múlt hibáira, boldogtalanságot, oktatómesterekre, legalattomosabb, legelterjedtebb, perfekcionizmus, hiányosságokat, előteremtésére, önbizalomhiány, elégedettebbek, feltételezések, kiegészítőkre, tulajdonítasz, pletykálkodás, információkat, körülményeink, legárulkodóbb, pletykálkodsz, jelentőséget, kapaszkodnia, szorongáshoz, visszahúznak, körülményeid, együttérzést, fejleszthető, legfontosabb, különösebben, szükségtelen, önérzetünket, tökéletesség, pillanatában, vonatkoztass, megismételed, bűvöletében, maximalista, felvetődött, boldogabbak, tökéletessé, kizárhatunk, panaszkodás, mindenkinek, irányítását, szüntelenül, személyiség, foglalkozol, pihenőnapot, vásárlására, családoddal, kritikákra, süllyedtél, felesleges, azonosulsz, szokásaink, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 80 db bejegyzés
e év: 415 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 156
  • e Hét: 1119
  • e Hónap: 14110
  • e Év: 189985
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.