Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyulladás és hátfájdalom
  2019-10-25 13:54:08, péntek
 
  Évente több millióan szenvednek hátfájástól világszerte. Sok esetben a természetes gyógymódok is segíthetnek a fájdalom csillapításában, és nincs szükség olyan gyógyszerek alkalmazására, amelyek káros mellékhatásokkal rendelkeznek.

Az egyik olyan fűszer, amelyet ki kell iktatni az étrendből, vagy legalábbis csökkenteni szükséges, az nem más, mint a só, ugyanis nagy mennyiségben káros az egészségre. A só drasztikusan is megemelheti a vérnyomást és növelheti a gyulladást a szervezetben, ez pedig generálhat hátfájást. Ezért ha csökkenti a napi sóbevitelt, úgy a hátfájása is enyhülhet.

Léteznek olyan fűszerek, amelyek gyulladáscsökkentő hatással bírnak. Az egyik ilyen a kurkuma, amelynek antimikrobiális, gombaellenes és antibakteriális hatása is van. A másik fűszer a gyömbér, amely gyulladást tud csökkenteni.

A hátfájdalom csökkentésére nagyon jó a testmozgás. A bemelegítés és a nyújtás éppen olyan lényeges, mint a rendszeres sport. A kezdő és a befejező gyakorlatok pedig a hát izmait is átmozgatják, ami megint csak csökkenteni tudja annak fájdalmát.

Az izmok fájdalma a folyadékhiány miatt is kialakulhat. Naponta érdemes 1,5-2 liter vizet elfogyasztani annak érdekében, hogy hidratáltak maradjunk. Ez nemcsak az izmainknak, hanem az ízületeinknek is jót tesz.

Az omega-3 kiegészítők is hasznosak lehetnek. Az omega-3 zsírsav gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, megtalálható a növényi olajokban, a halakban, a magvakban és a diófélékben. A gyulladáscsökkentő diéta elősegíti a gyulladás megszűnését, és ezzel a hátfájást is fel lehet számolni. Az omega-3 zsírsavak emellett az immunrendszer megerősítésében is részt vesznek.

A vízi aerobik is segíthet az izommerevség csökkentésében, emellett a mozgástartományt is megnöveli, nem beszélve fájdalomcsillapító hatásáról. A meleg víz pihentetőleg hat a hátra és természetesen minden más testrészre is. A vér áramlását is megnöveli, így még több oxigén jut az izmokhoz, ami tovább csökkenti a fájdalmat.

Az illóolajos forró fürdő is sokat segíthet a tünetek enyhítésében. Fájdalomcsökkentő hatással bír a majoránna, a gyömbér, a tömjén, a levendula, az eukaliptusz, a borsmenta és a bazsalikom.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: mellékhatásokkal, mozgástartományt, csillapításában, megerősítésében, antimikrobiális, antibakteriális, csökkentésében, ízületeinknek, folyadékhiány, csökkentésére, alkalmazására, elfogyasztani, természetesen, immunrendszer, pihentetőleg, izommerevség, rendelkeznek, gombaellenes, enyhítésében, drasztikusan, mennyiségben, megtalálható, szervezetben, csökkenteni, megemelheti, eukaliptusz, megszűnését, kialakulhat, hidratáltak, rendelkezik, diófélékben, bemelegítés, kiegészítők, átmozgatják, hátfájdalom, gyakorlatok, természetes gyógymódok, fájdalom csillapításában, egyik olyan, napi sóbevitelt, egyik ilyen, másik fűszer, hátfájdalom csökkentésére, nyújtás éppen, rendszeres sport, befejező gyakorlatok, izmok fájdalma, folyadékhiány miatt, omega-3 kiegészítők, omega-3 zsírsav, növényi olajokban, gyulladás megszűnését,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Görgess  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  2004-es kivégzés után  Jó éjszakát  virágvasárnap  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Alvó baby  képre írva  Vérnyomáscsökkentés  Jó éjszakát  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Esti kép  Kinyílni egy beteg világban: v...  képre írva  Isten . . .  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Benedek Elek - Virágvasárnap  A nagy természet  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  Kezdjük annak a megértésével,....  képre írva  Levél lány  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  Maci az északi fény alatt  Tedd őt foglyul, Uram  Facebookon kaptam  Alvó baby  Alvó kutya  Mire jók ?  Sir Andrew Lloyd Webber  Márciuzs 24.  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Sonka vásár  Egy imádság Ágoston Vallomások...  képre írva  Devecsery László - Húsvét  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  A nagyhét eseményei  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Fülpontok  Boldog virágvasárnapot minden...  képre írva  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét  Búzavirág  Görgess  képre írva  Sadhguru idézet  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Haja van  Nagyhétfő:  Benedek Elek - Virágvasárnap  A haj állapotának javítása egy...  A pálma a győzelem és a diadal...  Sadhguru idézet  Nárcisz  Márciuzs 24.  A nagy természet  Szép álmokat!  Fülpontok  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  Válaszok a halál után  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könyvek 
Bejegyzés Címkék
természetes gyógymódok, fájdalom csillapításában, egyik olyan, napi sóbevitelt, egyik ilyen, másik fűszer, hátfájdalom csökkentésére, nyújtás éppen, rendszeres sport, befejező gyakorlatok, izmok fájdalma, folyadékhiány miatt, omega-3 kiegészítők, omega-3 zsírsav, növényi olajokban, gyulladás megszűnését, omega-3 zsírsavak, immunrendszer megerősítésében, vízi aerobik, izommerevség csökkentésében, illóolajos forró, tünetek enyhítésében, mellékhatásokkal, mozgástartományt, csillapításában, megerősítésében, antimikrobiális, antibakteriális, csökkentésében, ízületeinknek, folyadékhiány, csökkentésére, alkalmazására, elfogyasztani, természetesen, immunrendszer, pihentetőleg, izommerevség, rendelkeznek, gombaellenes, enyhítésében, drasztikusan, mennyiségben, megtalálható, szervezetben, csökkenteni, megemelheti, eukaliptusz, megszűnését, kialakulhat, hidratáltak, rendelkezik, diófélékben, bemelegítés, kiegészítők, átmozgatják, hátfájdalom, gyakorlatok, világszerte, hátfájástól, segíthetnek, gyógyszerek, természetes, gyulladást, illóolajos, testmozgás, sóbevitelt, legalábbis, generálhat, vérnyomást, egészségre, gyógymódok, bazsalikom, szenvednek, testrészre, rendszeres, izmainknak, érdekében, enyhülhet, étrendből, hátfájása, maradjunk, olajokban, levendula, zsírsavak, hátfájást, gyulladás, hasznosak, magvakban, elősegíti, fájdalmat, megnöveli, áramlását, csökkenti, majoránna, szükséges, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1472
  • e Hét: 5050
  • e Hónap: 24912
  • e Év: 200787
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.