Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Zöldség és gyümölcsfogyasztásról
  2020-01-15 23:15:54, szerda
 
 



Az, hogy milyen táplálékokat veszünk magunkhoz, nagyon meghatározó. Az élelmiszerek megválasztásától függ ugyanis az egészségi állapotunk. Vagy legalábbis az egészségünk többek között ettől is nagyban függ.

A táplálékok sorában még mindig a zöldségek és a gyümölcsök a legegészségesebbek. Hiszen ezek a táplálékok tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal és rostokkal.

Ha rendszeresen fogyasztunk zöldségeket és gyümölcsöket, nagy esély van arra, hogy elkerüljenek bennünket az olyan betegségek, mint rákos megbetegedés, magas vérnyomás, emésztőrendszeri betegségek, de a szívbetegségek kialakulásának is jóval alacsonyabb lesz a kockázata.

Ha valaki nem fogyaszt elegendő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt, nagy esélye van a korai halálozásra. Erről nagyon sok tanulmány számolt be az utóbbi évtizedekben.

A zöldségek éppúgy fontosak, mint a gyümölcsök, hiszen ezek a táplálékok jelentősen lecsökkentik a korai halálozás, illetve a különféle szívbetegségek kialakulásának a kockázatát. Ide tartozik például a stroke is.

Kutatások igazolják, hogy ha egy ember megfelelően táplálkozik, mely táplálkozásnak része a gyümölcs és a zöldség, a fent említett betegségek kialakulásának kockázata mintegy 20 százalékkal csökkenni fog.

Mennyi zöldséget és gyümölcsöt kell ahhoz fogyasztani, hogy egészségesek maradjunk? Az ajánlások szerint zöldségből naponta legalább 2-3 csészényit, míg gyümölcsből legalább 1-2 csészényit kellene ahhoz elfogyasztanunk, hogy hosszú távon megőrizzük az egészségünket.

A rendszeres zöldség- és gyümölcsfogyasztás pozitívan hat a hangulatra és a gondolkodásra is. Minél többet fogyaszt valaki ezekből a táplálékokból, annál kisebb lesz az esélye a mentális betegségek kialakulására.

Nagyon sokféle zöldség és gyümölcs rendelkezik hangulatfokozó hatással. Ezek közül kiemelkednek a zöld leveles zöldségek, a sötét bogyós gyümölcsük és a citrusfélék. Minél több nyers és minél többszínű zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk naponta, annál jobb lesz a hangulatunk és annál pozitívabban állunk az élethez.

Milyen gyümölcsök és zöldségek vannak pozitív hatással a hangulatunkra? Például a kelkáposzta, a saláta, a sárgarépa, az uborka, a kivi, az alma, a citrusfélék, a banán vagy a grépfrút.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: antioxidánsokkal, emésztőrendszeri, megválasztásától, elfogyasztanunk, táplálkozásnak, hangulatfokozó, kialakulásának, szívbetegségek, kialakulására, hangulatunkra, táplálékokból, gondolkodásra, egészségünket, évtizedekben, egészségesek, megbetegedés, gyümölcsöket, rendszeresen, elkerüljenek, lecsökkentik, vitaminokkal, pozitívabban, kiemelkednek, élelmiszerek, táplálékokat, százalékkal, citrusfélék, táplálkozik, fogyasztani, gyümölcsből, megfelelően, halálozásra, alacsonyabb, fogyasztunk, kelkáposzta, hangulatunk, élelmiszerek megválasztásától, egészségi állapotunk, egészségünk többek, táplálékok sorában, táplálékok tele, olyan betegségek, szívbetegségek kialakulásának, korai halálozásra, utóbbi évtizedekben, zöldségek éppúgy, táplálékok jelentősen, korai halálozás, különféle szívbetegségek, ember megfelelően, fent említett, ajánlások szerint,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Kövesd a cowboyt!  Tanuld meg ezt a versemet  Szabolcska Mihály – Ákác...  Nagyon különös  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Garai Gábor - Takarítás  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Alvó cicák  Paul David Tripp Április 19  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Adakozás  s immár én is felragyogva, ért...  Nagyi telefonál  Őrizkednünk kell...  A boldog családok mind hasonló...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Alázat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Bounty krémes  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Facebookon kaptam  Nevem  Boldog születésnapot a ma ünne...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szép álmokat!  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A boldog családok mind hasonló...  Az igazi szeretetért rendszeri...  képre írva  Png ház  Zilahy Lajos gondolata  Nem méltó hozzád  Png virág  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Alázat  Mindig jusson idő nevetni  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Leonardo da Vinci gondolata  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Alázat  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png ház  Png férfi  A boldog családok mind hasonló...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Hiányzik  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Alázat  Png férfi  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  képre írva  Ami embereknek lehetetlen, az...  Akik bántanak téged  Szép estét  Idő  Alázat  Leonardo da Vinci gondolata  Ágai Ágnes – Csendélet  Fekete István - Akác 
Bejegyzés Címkék
élelmiszerek megválasztásától, egészségi állapotunk, egészségünk többek, táplálékok sorában, táplálékok tele, olyan betegségek, szívbetegségek kialakulásának, korai halálozásra, utóbbi évtizedekben, zöldségek éppúgy, táplálékok jelentősen, korai halálozás, különféle szívbetegségek, ember megfelelően, fent említett, ajánlások szerint, rendszeres zöldség-, mentális betegségek, zöld leveles, sötét bogyós, banán vagy, antioxidánsokkal, emésztőrendszeri, megválasztásától, elfogyasztanunk, táplálkozásnak, hangulatfokozó, kialakulásának, szívbetegségek, kialakulására, hangulatunkra, táplálékokból, gondolkodásra, egészségünket, évtizedekben, egészségesek, megbetegedés, gyümölcsöket, rendszeresen, elkerüljenek, lecsökkentik, vitaminokkal, pozitívabban, kiemelkednek, élelmiszerek, táplálékokat, százalékkal, citrusfélék, táplálkozik, fogyasztani, gyümölcsből, megfelelően, halálozásra, alacsonyabb, fogyasztunk, kelkáposzta, hangulatunk, zöldségeket, rendelkezik, egészségünk, meghatározó, hangulatra, betegségek, gyümölcsöt, kockázatát, jelentősen, táplálékok, gyümölcsök, csészényit, legalábbis, megőrizzük, rendszeres, mennyiségű, zöldségből, állapotunk, gyümölcsük, anyagokkal, halálozás, zöldségek, tanulmány, kockázata, zöldséget, maradjunk, ajánlások, pozitívan, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2043
  • e Hét: 10825
  • e Hónap: 42311
  • e Év: 247012
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.