Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tények a csontritkulásról: a kalcium önmagában kevés
  2020-01-15 23:48:45, szerda
 
  Manapság egyre többen szenvednek csontritkulástól. Az oszteoporózisban szenvedő betegek száma egyre csak nő, és egyre többen szenvednek csonttörést ennek a betegségnek a következtében.

A hozzáértő orvosok nagy része azt vallja, hogy a csontritkulás javarészt genetikai talajon jön létre, de sokan állítják azt, hogy a csontritkulás kialakulásában nagy szerepe van a dohányzásnak, az elhízásnak, illetve a fizikai aktivitás hiányának.

A táplálkozásnak is komoly jelentősége van a betegség kialakulásában. A nem megfelelő élelmiszerek szintén okai lehetnek a csontritkulás kialakulásának. Mégis kik a veszélyeztettek? Azok, akik túlságosan sok állati fehérjét, fehér lisztet és abból készült táplálékokat, fehér cukrot és édesítőszereket vesznek magukhoz.

Ezek a táplálékok túl nagy stresszt jelentenek a szervezet számára, gyengítik az immunrendszert. Mivel ezek a táplálékok "savasak", a véráramba kerülve elősegítik számos krónikus betegség, így a csontritkulás kialakulását is.

A savas táplálékok nemcsak gyenge, töredező csontokat eredményezhetnek, hanem okai lehetnek az állandó fáradtságnak és a depresszió kialakulásának is.

Eddig úgy tudtuk, hogy a kalciumban gazdag táplálékok segíthetnek a csontritkulás megelőzésében. Természetesen sokan úgy vélik, hogy ez igaz, ám más feltételezések szerint a kalciumpótlás hiába növeli a csontsűrűséget, az nem csökkenti a csontritkulás miatt kialakuló csonttörések kockázatát.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy itt önmagában csak a kalciumról van szó. Ez az ásványi anyag önmagában kevés, hogy fenntartsa a csontok egészségét. A csontritkulás megelőzéséhez számos vitamin és ásványi anyag együttes fogyasztására van szükség. Tehát a kalcium mellett fontos a magnézium, a bór, a K2-, a D3- és a C-vitamin rendszeres fogyasztása is.

A kalcium amellett, hogy önmagában nem fogja megerősíteni a csontozatot, még húsz százalékkal meg is emelheti a szívroham kialakulásának a kockázatát is - állítják egyes szakértők.

Nagyon fontos, hogy ezeket a vitaminokat természetes táplálékok útján vigyük be a szervezetünkbe. Emellett fontos elkerülni a transzzsírban gazdag élelmiszereket és nagyon lényeges egy gyulladáscsökkentő étrendet fenntartani.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Csontritkulás...  
Címkék: csontritkulástól, oszteoporózisban, eredményezhetnek, édesítőszereket, veszélyeztettek, csontsűrűséget, élelmiszereket, kialakulásában, szervezetünkbe, táplálkozásnak, feltételezések, kialakulásának, immunrendszert, transzzsírban, természetesen, megelőzéséhez, csontritkulás, kalciumpótlás, fogyasztására, megelőzésében, következtében, hozzátartozik, dohányzásnak, élelmiszerek, táplálékokat, fáradtságnak, kialakulását, megerősíteni, csonttörések, vitaminokat, százalékkal, fogyasztása, fenntartani, csonttörést, betegségnek, jelentősége, oszteoporózisban szenvedő, hozzáértő orvosok, csontritkulás javarészt, csontritkulás kialakulásában, fizikai aktivitás, betegség kialakulásában, csontritkulás kialakulásának, szervezet számára, véráramba kerülve, csontritkulás kialakulását, savas táplálékok, állandó fáradtságnak, depresszió kialakulásának, kalciumban gazdag, csontritkulás megelőzésében, kalciumpótlás hiába,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kakaós piskóta  Facebookon kaptam  Törött csészék  Intelem  Jó éjszakát  Alvó cica  Facebookon kaptam  Az agyat és a csontokat is erő...  Evan Esar tollából  Ted Engstrőm gondolata  A közszereplő  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  William Shakespeare-től idéze...  Március  Alvó cica  Facebookon kaptam  Esti kép  Őri István - Dal az életről  Aztán itt van egy másik szerep...  Facebookon kaptam  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Nyíljatok meg  Könnyáztatta asszonysorsok  Szeretettel  Facebookon kaptam  A magukat nyílt és őszinte emb...  Facebookon kaptam  Imádkozás Krisztus értelméért  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Szép Álmokat  Éljen a magyar szabadság!  Kokárda  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor még rangja volt...  Március  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Facebookon kaptam  Rejtő Jenő versei  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Ne engedd el kezem!  Esti kép  Facebookon kaptam  Szabó Norbert – Szabadsá...  Ne engedd el kezem!  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Facebookon kaptam  Esti kép  Boldog ünnepeket kívánok minde...  1848. március 15-én  Alvó cica  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ez a miénk!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Evan Esar tollából  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem mindegy  Facebookon kaptam  Magyarország ilyen hely.  Facebookon kaptam  Csendes éjszakán  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Házi botox  Könnyáztatta asszonysorsok  Nagy László - Szerelem emléke  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Rochefoucauld - a bölcs  Könnyáztatta asszonysorsok  Hernádkak  Szép estét kedves látogatóimna...  Akinek vaj van a fején...  A nemzet csak akkor...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó Norbert – Szabadsá...  Jóga férfiaknak 
Bejegyzés Címkék
oszteoporózisban szenvedő, hozzáértő orvosok, csontritkulás javarészt, csontritkulás kialakulásában, fizikai aktivitás, betegség kialakulásában, csontritkulás kialakulásának, szervezet számára, véráramba kerülve, csontritkulás kialakulását, savas táplálékok, állandó fáradtságnak, depresszió kialakulásának, kalciumban gazdag, csontritkulás megelőzésében, kalciumpótlás hiába, csontritkulás miatt, ásványi anyag, csontok egészségét, csontritkulás megelőzéséhez, kalcium mellett, kalcium amellett, szívroham kialakulásának, vitaminokat természetes, transzzsírban gazdag, csontritkulástól, oszteoporózisban, eredményezhetnek, édesítőszereket, veszélyeztettek, csontsűrűséget, élelmiszereket, kialakulásában, szervezetünkbe, táplálkozásnak, feltételezések, kialakulásának, immunrendszert, transzzsírban, természetesen, megelőzéséhez, csontritkulás, kalciumpótlás, fogyasztására, megelőzésében, következtében, hozzátartozik, dohányzásnak, élelmiszerek, táplálékokat, fáradtságnak, kialakulását, megerősíteni, csonttörések, vitaminokat, százalékkal, fogyasztása, fenntartani, csonttörést, betegségnek, jelentősége, természetes, csontozatot, segíthetnek, túlságosan, kockázatát, rendszeres, táplálékok, szenvednek, depresszió, elősegítik, jelentenek, kalciumban, elhízásnak, egészségét, fenntartsa, kalciumról, igazsághoz, elkerülni, csontokat, magnézium, önmagában, aktivitás, szervezet, szívroham, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 80 db bejegyzés
e év: 415 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 226
  • e Hét: 1189
  • e Hónap: 14180
  • e Év: 190055
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.