Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A kézmosás jelentősége
  2020-01-15 23:51:49, szerda
 
  Nap mint nap számtalan kórokozóval érintkezünk. Ha nem mosunk kezet egyes tárgyak érintését követően és ily módon nyúlunk az arcunkhoz, a szánkhoz, biztosak lehetünk benne, hogy számtalan fertőzésnek tesszük ki magunkat, mivel nagyon sokféle betegség kialakulásában is részt vesznek ezek a mikroorganizmusok.

A kézmosás elengedhetetlen a megfelelő higiénia fenntartásához és ahhoz, hogy megakadályozzuk a baktériumok szervezetbe kerülését és azok elszaporodását.

Az egyik legpiszkosabb dolog az életünkben a pénz. A bankjegyeken és érméken olyan kórokozók lehetnek, amelyek akár súlyos betegségek kialakulásához is vezethetnek. Egyes tanulmányok még arról is beszámoltak, hogy a bankjegyeken Salmonella és E.coli baktériumok is lehetnek, így mindképpen érdemes alaposan kezet mosni, miután fizettünk a boltban.

A másik legveszélyesebb helyszínek a tömegközlekedési eszközök, amelyek kapaszkodóján, fogantyúján is rengeteg baktérium tanyázik. Ez elmondható az emeletes és társasházakban található lépcsőkorlátokról is, melyek szintén nagyon szennyezettek.

Az éttermekben nagyon sok ember megfordul, így az étlapok is nyüzsögnek a kórokozóktól. Ráadásul nem mindenki hozza otthonról azt a szokást, hogy még az étteremben is mindig alaposan kezet kell mosni étkezés előtt. Főleg akkor, ha előtte az étlapot forgattuk a kezünkben.

Az orvosi rendelőben nap mint nap rengeteg ember fordul meg. Nyilván ezen betegek többsége azért megy orvoshoz, mert beteg. Köhögnek, tüsszögnek, aztán megfogják a korlátot, a kilincset, a széket, ahol ülnek. Így a másik legszennyezettebb terület a háziorvosi rendelő váróterme. Nagyon jól teszi, ha visz magával legalább antibakteriális törlőkendőt, ha meglátogatja az orvosát, nehogy sokkal betegebb legyen, mint amilyen előtte volt.

A konyhánkban is rengeteg baktérium tanyázik. Legfőképpen a konyhai kéztörlő és a mosogatószivacs hemzseg a kórokozóktól. Nagyon fontos, hogy a szivacsot és a kéztörlőt is rendszeresen cseréljük, illetve a konyhai kéztörlőket minden mosás előtt és után alaposan fertőtleníteni szükséges. A konyhában használhatunk takarításra grépfrútillóolajat, amely hatékonyan képes eltávolítani a mikroorganizmusokat.

Azok az emberek is veszélynek vannak kitéve, akik nagyobb közösségben dolgoznak. A munkahelyen veszélyt jelenthet többek között a toll, a WC-ülőke, a kilincs és még az asztalok is. Érdemes a munkahelyen is rendszeresen használni a kézfertőtlenítőt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: kézfertőtlenítőt, tömegközlekedési, elengedhetetlen, mosogatószivacs, megakadályozzuk, antibakteriális, legveszélyesebb, elszaporodását, kialakulásában, kialakulásához, fenntartásához, társasházakban, fertőtleníteni, használhatunk, szennyezettek, legpiszkosabb, kapaszkodóján, rendszeresen, meglátogatja, bankjegyeken, kórokozóktól, eltávolítani, közösségben, kéztörlőket, tanulmányok, érintkezünk, konyhánkban, törlőkendőt, munkahelyen, baktériumok, fogantyúján, vezethetnek, fertőzésnek, kórokozóval, takarításra, szervezetbe, kézmosás elengedhetetlen, megfelelő higiénia, baktériumok szervezetbe, egyik legpiszkosabb, bankjegyeken Salmonella, másik legveszélyesebb, tömegközlekedési eszközök, éttermekben nagyon, étlapot forgattuk, orvosi rendelőben, másik legszennyezettebb, háziorvosi rendelő, konyhai kéztörlő, mosogatószivacs hemzseg, konyhai kéztörlőket, konyhában használhatunk,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem kellett volna!  Csörög a telefonom  Alvó baby  Facebookon kaptam  Rejtő Jenő versei  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 16  Csörög a telefonom  Facebookon kaptam  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Szép Álmokat  Szép estét kedves látogatóimna...  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Keresd azt a valakit,...  Jó éjszakát  Paul David Tripp Március 15  Alvó baby  Alvó cica  Nyíljatok meg  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Keresd azt a valakit,...  Könnyáztatta asszonysorsok  Hernádkak  A halolaj és a hal még a migré...  Evan Esar tollából  Cicus virággal  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rochefoucauld - a bölcs  Ez a miénk!  Facebookon kaptam  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Az agyat és a csontokat is erő...  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Könnyáztatta asszonysorsok  Vágy, élet és sugár  Alvó baby  Facebookon kaptam  Jóga férfiaknak  A kávé  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Intelem  Facebookon kaptam  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  A gyász  Facebookon kaptam  Törött csészék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Por  Szent Pio atya!  Facebookon kaptam  Sötétség és világosság  Esti kép  Imádkozás Krisztus értelméért  Csendes éjszakán  Az agyat és a csontokat is erő...  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Könnyáztatta asszonysorsok  Evan Esar tollából  Facebookon kaptam  Nem mindegy  Házi botox  Magyarország ilyen hely.  Facebookon kaptam  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Csendes éjszakán  Meghitt estéken . . .  Hernádkak  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Alvó kislány  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Alvó baby  Márciusi eső  Nem mindegy  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  A gyomorrontás tojással is kez...  Jóga férfiaknak 
Bejegyzés Címkék
kézmosás elengedhetetlen, megfelelő higiénia, baktériumok szervezetbe, egyik legpiszkosabb, bankjegyeken Salmonella, másik legveszélyesebb, tömegközlekedési eszközök, éttermekben nagyon, étlapot forgattuk, orvosi rendelőben, másik legszennyezettebb, háziorvosi rendelő, konyhai kéztörlő, mosogatószivacs hemzseg, konyhai kéztörlőket, konyhában használhatunk, munkahelyen veszélyt, kézfertőtlenítőt, tömegközlekedési, elengedhetetlen, mosogatószivacs, megakadályozzuk, antibakteriális, legveszélyesebb, elszaporodását, kialakulásában, kialakulásához, fenntartásához, társasházakban, fertőtleníteni, használhatunk, szennyezettek, legpiszkosabb, kapaszkodóján, rendszeresen, meglátogatja, bankjegyeken, kórokozóktól, eltávolítani, közösségben, kéztörlőket, tanulmányok, érintkezünk, konyhánkban, törlőkendőt, munkahelyen, baktériumok, fogantyúján, vezethetnek, fertőzésnek, kórokozóval, takarításra, szervezetbe, beszámoltak, éttermekben, legfőképpen, betegségek, helyszínek, tüsszögnek, étteremben, háziorvosi, életünkben, mindképpen, elmondható, hatékonyan, nyüzsögnek, veszélynek, rendelőben, salmonella, kezünkben, található, forgattuk, kórokozók, fizettünk, baktérium, megfordul, otthonról, váróterme, szükséges, konyhában, számtalan, cseréljük, kéztörlőt, arcunkhoz, dolgoznak, használni, jelenthet, érintését, szivacsot, kerülését, megfogják, megfelelő, kilincset, veszélyt, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 80 db bejegyzés
e év: 415 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 538
  • e Hét: 1501
  • e Hónap: 14492
  • e Év: 190367
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.