Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az olajfalevél és kivonata gyógyhatásairól
  2020-01-16 00:04:52, csütörtök
 
  Az olajfalevél-kivonat nagyon sokféle egészségügyi hatással rendelkezik, például csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet. Az olajfa leginkább a mediterrán térségben népszerű. Ezen a tájékon nemcsak élelmiszerként fogyasztják, hanem az egészségügyi előnyeit is kiélvezik.

Az olajfa levele polifenolokban rendkívül gazdag. Több kutatás is igazolta, hogy a polifenoloknak kitüntetett szerepük van a szívbetegedések és a rákos megbetegedések megelőzésében.

Az olajfalevél egyik értékes polifenolja az oleuropein, amely segít megakadályozni a súlygyarapodást. Ez a vegyület nemcsak a testsúlycsökkentésben játszik kitüntetett szerepet, de csökkenti a zsírszövetet és a metabolikus profilt is.

Számos vizsgálat támasztja alá, hogy az olajfalevél-kivonat csökkenteni tudja a magas koleszterinszintet is. A magas LDL-koleszterinszint számtalan betegség okozója lehet, ide tartoznak a szívet érintő betegségek, illetve a vérerek betegségei. Ezzel összefüggésben a keringésre is rossz hatással van, ha valakinek magas az LDL-koleszterinszintje. Éppen ezért nagyon hasznos lehet az olajfalevél-kivonat kúraszerű fogyasztása azon személyeknek, akik magas LDL-koleszterinszinttel küzdenek.

Az olajfalevél-kivonat a magas vérnyomás kezelésében is a segítségünkre lehet. Egy tanulmány arról számolt be, hogy embereket vontak be egy kutatása. A csoport egyik fele csupán placebót kapott, míg a másik fele olajfalevél-kivonatot. A vizsgálat hat héten át tartott. Az olajfalevél-kivonattal kezelt vizsgálati alanyoknál jelentős vérnyomáscsökkenést tapasztaltak, míg a placebós csoportnál nem csökkentek a vérnyomásra vonatkozó értékek.

Az olajfalevél-kivonatnak betegségmegelőző tulajdonsága is ismert. Rendszeres fogyasztásával megelőzhető a 2-es típusú cukorbetegség kialakulása. A kutatók azt a megállapítást tették, hogy az olajfalevél-kivonat nemcsak a hasnyálmirigy-érzékenységet, hanem az inzulinérzékenységet is csökkenteni tudja, így előzve meg a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását.

Az olajfalevélnek számos más, pozitív hatása is ismeretes. Hatékonyan küzd meg a bakteriális és gombás fertőzésekkel szemben. Bőrápoló szerként fenntartja az egészséges bőrt és hatásos lehet a pikkelysömör kezelésében.

Az olajfalevél-kivonatot lehet használni influenza és nátha esetén, de hatásos lehet krónikus fáradtság, gyomorrontás és a herpesz elleni küzdelemben is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: betegségmegelőző, koleszterinszint, szívbetegedések, súlygyarapodást, polifenolokban, összefüggésben, fogyasztásával, olajfalevélnek, élelmiszerként, polifenoloknak, megakadályozni, megbetegedések, megelőzésében, segítségünkre, megállapítást, érzékenységet, cukorbetegség, hasnyálmirigy, fertőzésekkel, zsírszövetet, személyeknek, egészségügyi, tapasztaltak, pikkelysömör, kialakulását, tulajdonsága, gyomorrontás, bakteriális, metabolikus, küzdelemben, kitüntetett, olajfalevél, polifenolja, kezelésében, csökkenteni, vérnyomásra, olajfa leginkább, mediterrán térségben, tájékon nemcsak, egészségügyi előnyeit, olajfa levele, polifenoloknak kitüntetett, rákos megbetegedések, olajfalevél egyik, vegyület nemcsak, metabolikus profilt, szívet érintő, vérerek betegségei, magas vérnyomás, segítségünkre lehet, tanulmány arról, csoport egyik,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Erdőn  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Popper Péter szavai  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Nem méltó hozzád  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Szívem  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  képre írva  Fekete-erdő desszert  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Sose bánj semmit  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Png kutya  Alvó cicák  Garai Gábor - Takarítás  Adakozás  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Akarat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png férfi  Idő  Facebookon kaptam  Esti kép  George Gordon Lord Byron: Inez...  Elköszönt  Elköszönt  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Paul David Tripp Április 21  Ágai Ágnes – Csendélet  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Örülök, hogy látlak!  Németh László tollából  Szép estét  Nem számIt  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Akarat  Jó éjszakát  Nagyi telefonál  Egy hatékony szolga  A televizió nem a kultúrát kép...  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Mi lenne ha  Ami embereknek lehetetlen, az...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Alázat 
Bejegyzés Címkék
olajfa leginkább, mediterrán térségben, tájékon nemcsak, egészségügyi előnyeit, olajfa levele, polifenoloknak kitüntetett, rákos megbetegedések, olajfalevél egyik, vegyület nemcsak, metabolikus profilt, szívet érintő, vérerek betegségei, magas vérnyomás, segítségünkre lehet, tanulmány arról, csoport egyik, másik fele, placebós csoportnál, vérnyomásra vonatkozó, 2-es típusú, megállapítást tették, olajfalevélnek számos, egészséges bőrt, pikkelysömör kezelésében, herpesz elleni, betegségmegelőző, koleszterinszint, szívbetegedések, súlygyarapodást, polifenolokban, összefüggésben, fogyasztásával, olajfalevélnek, élelmiszerként, polifenoloknak, megakadályozni, megbetegedések, megelőzésében, segítségünkre, megállapítást, érzékenységet, cukorbetegség, hasnyálmirigy, fertőzésekkel, zsírszövetet, személyeknek, egészségügyi, tapasztaltak, pikkelysömör, kialakulását, tulajdonsága, gyomorrontás, bakteriális, metabolikus, küzdelemben, kitüntetett, olajfalevél, polifenolja, kezelésében, csökkenteni, vérnyomásra, fogyasztása, kialakulása, megelőzhető, rendelkezik, fogyasztják, mediterrán, csökkentek, csoportnál, betegségei, rendszeres, alanyoknál, kivonatnak, betegségek, kivonattal, hatékonyan, keringésre, vizsgálati, oleuropein, vérnyomást, egészséges, fenntartja, vonatkozó, ismeretes, használni, kivonatot, tanulmány, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5948
  • e Hét: 14730
  • e Hónap: 46216
  • e Év: 250917
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.