Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A kókuszolajról
  2020-01-16 22:29:09, csütörtök
 
  A kókuszolaj a legtelítettebb az összes főzéshez használatos olaj közül, tehát ez marad legstabilabb magas hőmérsékleten is és igen kicsi az esélye az ártalmas transzzsírok kialakulásának, mivel ellenálló a hővel szemben és nehezen oxidálható.

Manapság a legnépszerűbb főzőolaj a napraforgóolaj és az olívaolaj. Mivel az olívaolaj egyszeresen telítetlen zsír és könnyen oxidálódhat, ezt jobb inkább utólag hozzáadni a salátákhoz mint megfőzni. Kémiai felépítése miatt hő hatására könnyen sérülhet s a főzés során könnyen átalakulhat transzsírokká vagy egyéb káros vegyületekké. Viszont a helyzet sokkal súlyosabb olyan növényi olajok esetében mint a napraforgó, szója, búza, vagy canola. Ezek a többszörösen telítetlen zsírsavak még inkább károsodnak a főzés során, mint az olivaolaj. Nem lenne szabad főzésre használnunk ezeket az instabil, telítetlen olajokat, hiszen a transzzsírok és a szabadgyökök nagyon sok krónikus betegséget okozhatnak.

A kókuszolaj a legtelítettebb az összes főzéshez használatos olaj közül, tehát ez marad legstabilabb magas hőmérsékleten is és igen kicsi az esélye az ártalmas transzzsírok kialakulásának, mivel ellenálló a hővel szemben és nehezen oxidálható. Az oxidáció csak 198 C fok fölött megy végbe. A kókuszolaj tehát a legegészségesebb főzőolaj, sokkal jobb mint az olívaolaj

10 termék amit betudunk helyettesíteni kókuszolajjal

1. Kókuszolaj mint főzőolaj - telített zsírsavakat tartalmaz, ami azt jelenti, hogy növelheti a rossz koleszterin szintet, viszont a jó hír az, hogy nem csak a rosszat növeli, hanem a jót is. Sütésre viszont nem igen alkalmas.

2. Kókuszzsír mint vaj - Kókuszzsírral behelyettesíthetjük a tésztákba, uzsonnába használt vajat, vagy margarint.

3. Házi fogkrém kókuszolajjal - behelyettesíthetjük a régi egészségtelen fogpasztánkat egy egészségesebb változattal, mint például a kókuszolaj és szódabikarbóna pasztával.

4. Kókuszolaj mint izzadsággátló - a szódabikarbónátos kókuszolajat természetes dezodorként is használhatjuk, a kettő együtt nagyon jó összetétel mivel mindkét összetevőnek baktériumölő hatása van.

5. A kókuszolaj behelyettesít bármilyen drága hidratáló testápolószert. Az olajat kicsit megmelegítjük a kezünkbe és utána a tiszta bőrfelületre kenjük - hidratál és táplál egyben.

6. Kókuszolaj borotvahab helyett. Ha borotválkozás előtt bekenjük a bőrt kókuszolajjal, nem csak a borotválkozásra szánt idő rövidül le, hanem a felület sokkal simább lesz, bársonyosabb és hidratáltabb.

7. A kókuszolaj mint tartós hajlakk - egy kis olvasztott kókuszolajat össze kell keverni vízzel és pár csepp illóolajjal és a haj visszanyeri fényét és tartását.

8. Hajbalzsam helyett pár csepp kókuszolaj - Ne költsünk fölöslegesen drágábbnál-drágább hajbalzsamokra hanem hajmosás és öblítés után kenjük be hajunkat pár csepp kókuszolajjal és hajunk nem fog többet kócolódni.

9. Cellulítisz ellen kókuszolajjal - Minden este masszírozzuk a lábainkat körkörös mozdulatokkal. A bőr felpuhul és bársonyossá válik.

10. Helyettesítsük be tusgélünket kókuszolajjal - Tusolás közben nyugodtan mossuk le testünket kókuszolajjal, bőrünk nem fog kiszáradni a tusolás után, kellemes selymes tapintású lesz és természetes kókusz illatú.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: legegészségesebb, borotválkozásra, testápolószert, napraforgóolaj, helyettesítsük, kialakulásának, szódabikarbóna, helyettesíteni, hajbalzsamokra, legtelítettebb, kókuszolajjal, egészségtelen, fogpasztánkat, legnépszerűbb, borotválkozás, hőmérsékleten, transzsírokká, kókuszzsírral, egészségesebb, mozdulatokkal, használhatjuk, izzadsággátló, megmelegítjük, behelyettesít, többszörösen, legstabilabb, kókuszolajat, hidratáltabb, masszírozzuk, összetevőnek, vegyületekké, bársonyosabb, transzzsírok, szabadgyökök, fölöslegesen, bőrfelületre, összes főzéshez, ártalmas transzzsírok, hővel szemben, legnépszerűbb főzőolaj, olívaolaj egyszeresen, salátákhoz mint, főzés során, helyzet sokkal, többszörösen telítetlen, szabadgyökök nagyon, oxidáció csak, kókuszolaj tehát, legegészségesebb főzőolaj, rossz koleszterin, rosszat növeli, régi egészségtelen,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Erdőn  Jónás Tamás – Végtelen b...  Paul David Tripp Április 20  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Paul David Tripp Április 20  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Png telefon  Paul David Tripp Április 19  A kételkedés kezelése  Paul David Tripp Április 19  Julian Brass gondolata  képre írva  Julian Brass gondolata  Paul David Tripp Április 20  Leonardo da Vinci gondolata  Zilahy Lajos gondolata  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Akarat  Hazára minden embernek szükség...  Nem méltó hozzád  Soha ne kedvezz...  Kellemes délutánt kívánok  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Nevem  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Nem számIt  A Megváltó szolgálatában  Hogy lehet megtartani  Julian Brass gondolata  Reggel van  Sose bánj semmit  Nem számIt  Akarat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Rátalálsz  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Az igazi szeretetért rendszeri...  Jónás Tamás – Végtelen b...  A televizió nem a kultúrát kép...  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Png kislány  Png nő  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Örülök, hogy látlak!  Png csokor  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mai harmónia kártyám  Png nő  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Örülök, hogy látlak!  Örülök, hogy látlak!  Bounty krémes  Fehér virág  Akik bántanak téged  Alvó cicák  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Ágai Ágnes – Csendélet  Akarat  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Alázat  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Makszim Gorkij gondolata 
Bejegyzés Címkék
összes főzéshez, ártalmas transzzsírok, hővel szemben, legnépszerűbb főzőolaj, olívaolaj egyszeresen, salátákhoz mint, főzés során, helyzet sokkal, többszörösen telítetlen, szabadgyökök nagyon, oxidáció csak, kókuszolaj tehát, legegészségesebb főzőolaj, rossz koleszterin, rosszat növeli, régi egészségtelen, egészségesebb változattal, szódabikarbónátos kókuszolajat, kettő együtt, kókuszolaj behelyettesít, olajat kicsit, tiszta bőrfelületre, bőrt kókuszolajjal, borotválkozásra szánt, felület sokkal, kókuszolaj mint, lábainkat körkörös, tusolás után, legegészségesebb, borotválkozásra, testápolószert, napraforgóolaj, helyettesítsük, kialakulásának, szódabikarbóna, helyettesíteni, hajbalzsamokra, legtelítettebb, kókuszolajjal, egészségtelen, fogpasztánkat, legnépszerűbb, borotválkozás, hőmérsékleten, transzsírokká, kókuszzsírral, egészségesebb, mozdulatokkal, használhatjuk, izzadsággátló, megmelegítjük, behelyettesít, többszörösen, legstabilabb, kókuszolajat, hidratáltabb, masszírozzuk, összetevőnek, vegyületekké, bársonyosabb, transzzsírok, szabadgyökök, fölöslegesen, bőrfelületre, baktériumölő, átalakulhat, illóolajjal, dezodorként, természetes, koleszterin, használnunk, visszanyeri, változattal, cellulítisz, használatos, zsírsavakat, oxidálódhat, tusgélünket, bársonyossá, egyszeresen, kókuszolaj, borotvahab, hajbalzsam, oxidálható, telítetlen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 177
  • e Hét: 5022
  • e Hónap: 36508
  • e Év: 241209
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.