Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tiltólistás ételek és italok ízületi gyulladásnál
  2020-01-21 10:07:41, kedd
 
  Az ízületi gyulladás komoly fájdalmakkal járó betegség. A tünetek hol erősödnek, hol stagnálnak. A megfelelő étkezéssel akár meg is szűnhetnek a tünetek. Most olyan ételekről és italokról olvashat, amelyek elkerülése állapotjavulást eredményezhet.

Az alkohol a szervezetben előforduló gyulladást még tovább súlyosbíthatja, ami ízületi gyulladásnál nagyon komoly duzzanatot és fájdalmat generálhat.

A finomított szénhidrátok, mint például a fehér kenyér elősegíti a glikációs végtermék (AGE) termelődését. Ezek a vegyületek elősegítik a gyulladás kialakulását és fellángolását. Fehér liszt helyett a teljes kiőrlésű lisztet és az abból készült kenyeret, péksüteményt részesítse előnyben, hiszen ezek nem okoznak gyulladást és értékes tápanyagokkal vannak teli.

Az olyan termékek, amelyek telített zsírt és cukrot is tartalmaznak, nagy ellenségük azoknak, akik ízületi gyulladásban szenvednek. Persze jobb lenne, ha mindenki korlátozná ezek bevitelét, de akik ízületi betegségben szenvednek, mindenképpen fontolják meg az étrendváltást, hiszen mind a telített zsír, mind a cukor elősegíti a gyulladás kialakulását és fellángolását.

A finomított szénhidrátok szintén megemelik a szervezetben a gyulladás szintjét, és ez teret ad a gyulladás kialakulásának, felerősödésének.

Az édességekről és süteményekről nem kell lemondani, mert ma már minden hagyományos süteménynek van egy egészséges alternatívája. Használjon nyírfacukrot, telítetlen zsírokat és gyümölcsöket a desszertek elkészítéséhez, így csökkentve a szervezetében a gyulladást. A gyulladás megszűnésével az ízületi gyulladás tünetei is megszűnhetnek.

Vannak olyan ételek, amelyek nátrium-glutamátot tartalmaznak, ami egy nagy stresszor a szervezet számára, ugyanis ez is kiválthat gyulladást és felerősítheti az ízületi gyulladásban szenvedő betegek fájdalmát.

Azok a növényi olajok - napraforgó-, szója-, kukoricaolaj - amelyek több omega-6 és kevesebb omega-3 zsírsavat tartalmaznak, szintén okozhatnak gondot, hiszen az omega-6 zsírsav gyulladást generál. Ezzel szemben az omega-3 zsírsavakban gazdag növényi olajok gyulladáscsökkentő hatásukról is ismeretesek.

Aki még használ margarint, a jövőben ne tegye, mivel a margarin tele van transzzsírokkal. Hatására csökken a jó, és nő a rossz koleszterin szintje, és ez a gyulladásos markerek szintjét is megemelheti a szervezetben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: állapotjavulást, felerősödésének, transzzsírokkal, kialakulásának, súlyosbíthatja, elkészítéséhez, megszűnhetnek, fellángolását, étrendváltást, megszűnésével, alternatívája, süteményekről, szervezetében, felerősítheti, eredményezhet, tápanyagokkal, szervezetben, gyulladásnál, zsírsavakban, kialakulását, termelődését, nyírfacukrot, szénhidrátok, édességekről, gyümölcsöket, tartalmaznak, gyulladásban, péksüteményt, kukoricaolaj, mindenképpen, fájdalmakkal, betegségben, hagyományos, süteménynek, ismeretesek, gyulladásos, ízületi gyulladás, megfelelő étkezéssel, szervezetben előforduló, finomított szénhidrátok, fehér kenyér, glikációs végtermék, vegyületek elősegítik, gyulladás kialakulását, teljes kiőrlésű, abból készült, olyan termékek, telített zsír, cukor elősegíti, gyulladás szintjét, gyulladás kialakulásának, egészséges alternatívája,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sajnos ezt elBalogozták  Szép Álmokat  Mi a különbség  Amikor még rangja volt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Csendes éjszakán  Amikor még rangja volt...  Facebookon kaptam  A közszereplő  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Esti kép  Evan Esar tollából  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Mindenható Istenben bízva  Amikor 5 éves voltam,  Márciusi eső  A közszereplő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  képre írva Március 15 -re emlé...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nem mindegy  Paul David Tripp Március 15  Szabó Norbert – Szabadsá...  Nyíljatok meg  Nyíljatok meg  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A magukat nyílt és őszinte emb...  A gyász  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Vágy, élet és sugár  Facebookon kaptam Mírjam barát...  mindent a népért...  Szent-Györgyi Albert gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Március  Ez a miénk!  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jó éjszakát  mindent a népért...  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Szép estét  Nem kell ide békemenet  Könnyáztatta asszonysorsok  Imádkozás Krisztus értelméért  Házi botox  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Evan Esar tollából  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Nemzeti  A gyomorrontás tojással is kez...  Mélységes szomorúsággal  Egyet értesz?  Paul David Tripp Március 17  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csörög a telefonom  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Esti kép  Alvó cica  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vágy, élet és sugár  Rejtő Jenő versei  Mély, puha álom - sárga féltés  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Esti kép  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
ízületi gyulladás, megfelelő étkezéssel, szervezetben előforduló, finomított szénhidrátok, fehér kenyér, glikációs végtermék, vegyületek elősegítik, gyulladás kialakulását, teljes kiőrlésű, abból készült, olyan termékek, telített zsír, cukor elősegíti, gyulladás szintjét, gyulladás kialakulásának, egészséges alternatívája, desszertek elkészítéséhez, gyulladás megszűnésével, nagy stresszor, szervezet számára, ízületi gyulladásban, növényi olajok, omega-6 zsírsav, omega-3 zsírsavakban, margarin tele, rossz koleszterin, gyulladásos markerek, állapotjavulást, felerősödésének, transzzsírokkal, kialakulásának, súlyosbíthatja, elkészítéséhez, megszűnhetnek, fellángolását, étrendváltást, megszűnésével, alternatívája, süteményekről, szervezetében, felerősítheti, eredményezhet, tápanyagokkal, szervezetben, gyulladásnál, zsírsavakban, kialakulását, termelődését, nyírfacukrot, szénhidrátok, édességekről, gyümölcsöket, tartalmaznak, gyulladásban, péksüteményt, kukoricaolaj, mindenképpen, fájdalmakkal, betegségben, hagyományos, süteménynek, ismeretesek, gyulladásos, megemelheti, koleszterin, ellenségük, finomított, egészséges, elősegítik, korlátozná, szenvednek, vegyületek, részesítse, generálhat, gyulladást, napraforgó, használjon, glutamátot, előforduló, szűnhetnek, étkezéssel, hatásukról, stagnálnak, okozhatnak, elkerülése, desszertek, duzzanatot, csökkentve, telítetlen, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 574
  • e Hét: 4152
  • e Hónap: 24014
  • e Év: 199889
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.