Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Veseproblémákat jelző tünetek
  2020-01-22 22:33:16, szerda
 
  Az emberek jelentős része addig nem is foglalkozik a veséje egészségi állapotával, míg meg nem betegszik ez a szerve. A vese mintegy szűrőberendezésként működik az emberi testben, hiszen legfőbb feladata, hogy eltávolítsa, kiválassza a szervezetből a toxikus anyagokat, részecskéket. Biztosítja továbbá, hogy megfelelő mennyiségű ásványi anyag, kálium és nátrium kerüljön a vérbe, illetve elősegíti a vérnyomás szabályozását.

A legtöbb ember csak akkor szerez tudomást a veséje rendellenes működéséről, ha rutinvizsgálatra kerül sor. Ezért nagyon jól teszi, ha évente legalább egy alkalommal laboratóriumi vizsgálatot kér a háziorvosától, hiszen a vizeletből is sok információhoz lehet hozzájutni. Ma már vannak otthon elvégezhető tesztek is, amelyek szintén képet adnak a vesénk állapotáról. Hiszen ha a vizeletben genny, fehérje, glükóz vagy vér jelenik meg, akkor azon nyomban elmehetünk a háziorvosunkhoz, hogy egy alapos kivizsgálást kérjünk. Hozzáértők szerint nem minden otthoni tesztben lehet megbízni, de a vizeletteszt egy nagyon hatékony, otthon is elvégezhető teszt.

A hirtelen fellépő és nagyfokú fájdalom utalhat arra, hogy valami nincs rendben a vesék működésével. A vesekő is okozhat ilyen fájdalmakat, ami azonnali beavatkozást igényel.

Amennyiben vér jelenik meg a vizeletben, az is azt jelezheti, hogy a vesével gond van. A vesekő és a fertőzések is okozhatják a vér megjelenését a vizeletben.

Az állandó vizelési inger sem jó jel. Idősebb korban ez megjelenhet, főleg a posztmenopauzába lépő hölgyeknél, de egyébként ez is jelezhet valamilyen vesebetegséget.

A fájdalmas vizelés is jelentheti azt, hogy a vese nem működik megfelelően. A vizelés közben jelentkező fájdalomnak több oka is lehet, például húgyúti fertőzés vagy húgycsőgyulladás. Fertőzést a húgyhólyagba vagy húgycsőbe jutó baktériumok okozhatnak.

A vesefertőzés zavarossá teheti a vizeletet. Ilyenkor fehérje is megjelenhet a vizeletben. A szervezet ugyanis fehérvérsejteket küld harcolni a fertőzéssel szemben.

A kellemetlen szagú vizelet is utalhat vesefertőzésre. Ilyenkor baktériumok szaporodnak el, de a kiszáradásnak is lehet a jele a kellemetlen szagú vizelet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: posztmenopauzába, fehérvérsejteket, húgycsőgyulladás, rutinvizsgálatra, háziorvosunkhoz, vesefertőzésre, vesebetegséget, háziorvosától, szabályozását, információhoz, kiszáradásnak, laboratóriumi, szervezetből, megjelenését, beavatkozást, vesefertőzés, vizeletteszt, részecskéket, kivizsgálást, húgyhólyagba, baktériumok, megfelelően, elvégezhető, megjelenhet, fájdalmakat, működésével, vizsgálatot, rendellenes, működéséről, állapotáról, fájdalomnak, állapotával, kellemetlen, fertőzéssel, szaporodnak, eltávolítsa, emberek jelentős, veséje egészségi, vese mintegy, emberi testben, toxikus anyagokat, vérnyomás szabályozását, legtöbb ember, veséje rendellenes, alkalommal laboratóriumi, vesénk állapotáról, vizeletben genny, alapos kivizsgálást, nagyon hatékony, hirtelen fellépő, vesék működésével, vesével gond,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Erdőn  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Nem számIt  Akarat  Még csak most kezdődik a nap  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Albert Einsteinről  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Garai Gábor - Takarítás  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Régi emberek, akikre máig büsz...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Akarat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Mindig jusson idő nevetni  Fehér virág  Lóhere  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Adakozás  Régi emberek, akikre máig büsz...  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Gonosz démon-álarc  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Paul David Tripp Április 21  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  Png csokor  Szép napot kívánok  Popper Péter szavai  Soha ne kedvezz...  Lóhere  Soha ne kedvezz...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Egy maradéktalanul uralt világ  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Ne kapaszkodj magasabbra,  Soha ne kedvezz...  Az engedelmesség miért nem vál...  Esti kép  Kövesd a cowboyt!  Akarat  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szép álmokat!  Akarat  Szép álmokat!  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png nő  Zilahy Lajos gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótó... 
Bejegyzés Címkék
emberek jelentős, veséje egészségi, vese mintegy, emberi testben, toxikus anyagokat, vérnyomás szabályozását, legtöbb ember, veséje rendellenes, alkalommal laboratóriumi, vesénk állapotáról, vizeletben genny, alapos kivizsgálást, nagyon hatékony, hirtelen fellépő, vesék működésével, vesével gond, állandó vizelési, posztmenopauzába lépő, fájdalmas vizelés, vizelés közben, húgyhólyagba vagy, vesefertőzés zavarossá, szervezet ugyanis, fertőzéssel szemben, kellemetlen szagú, posztmenopauzába, fehérvérsejteket, húgycsőgyulladás, rutinvizsgálatra, háziorvosunkhoz, vesefertőzésre, vesebetegséget, háziorvosától, szabályozását, információhoz, kiszáradásnak, laboratóriumi, szervezetből, megjelenését, beavatkozást, vesefertőzés, vizeletteszt, részecskéket, kivizsgálást, húgyhólyagba, baktériumok, megfelelően, elvégezhető, megjelenhet, fájdalmakat, működésével, vizsgálatot, rendellenes, működéséről, állapotáról, fájdalomnak, állapotával, kellemetlen, fertőzéssel, szaporodnak, eltávolítsa, foglalkozik, vizeletben, valamilyen, jelentheti, okozhatnak, hozzáértők, alkalommal, vizeletből, hozzájutni, elmehetünk, amennyiben, fertőzések, okozhatják, hölgyeknél, biztosítja, jelentkező, kiválassza, mennyiségű, fertőzést, zavarossá, vérnyomás, jelezheti, vizeletet, egészségi, megfelelő, betegszik, anyagokat, szervezet, fájdalmas, elősegíti, egyébként, húgycsőbe, azonnali, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2407
  • e Hét: 11189
  • e Hónap: 42675
  • e Év: 247376
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.