Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyógynövények orvosságként
  2020-01-25 19:20:44, szombat
 
 



Egyes gyógynövények néha olyan hatásosak lehetnek, mint az orvos által felírt gyógyszerek. Szerencsére a gyógynövényeknek nincs mellékhatásuk. Legalábbis olyan komoly mellékhatásaik semmiképpen sincsenek, mint a gyógyszereknek, amelyek lehet, hogy fájdalmat csillapítanak, lehet, hogy hatnak egyes betegségekre, de rendszeres szedésükkel további betegségeket szerezhetünk. Természetesen ha valakinek valamilyen krónikus betegsége van, arra szedje a gyógyszert, de egy egyszerű torokfájást, fejfájást vagy izomfájdalmat nem érdemes gyógyszerrel kezelni, helyette vesse be a gyógynövényeket.

A bazsalikom segíthet a puffadás megszüntetésében, illetve az étvágytalanság leküzdésében. Használatával gyorsabban gyógyulnak a horzsolások és a vágások.

A kamilla virágzata enyhíti az emésztési panaszokat, de szorongás és feszültség esetén is bátran fordulhatunk hozzá. A kamilla megszünteti a bőr gyulladását és az irritációt is.

A bíbor kasvirág bevethető influenza esetén. Nemcsak a betegség elkerülésében segít, hanem a tünetek enyhítésében is. Ez a gyógynövény az immunrendszert erősíti meg, így hatékonyan védekezhetünk a különféle betegségekkel és fertőzésekkel szemben.

Az őszi margitvirág leginkább a migrénes fejfájás enyhítésében lehet a segítségünkre. Kutatások igazolják, hogy enyhíteni tudja az ízületi gyulladás okozta fájdalmakat és a bőrbetegségek enyhítésében, gyógyításában is a segítségünkre lehet.

A levendulának csodálatos lila színe van és mennyei az illata. Ez az egyik legkedveltebb gyógynövény hazánkban. A levendula segíthet a lazításban, hatására könnyen megnyugodhatunk, hiszen kiváló stresszoldó hatással rendelkezik. A gyógynövényről bebizonyosodott, hogy segít az álmatlanság leküzdésében, enyhíti a fájdalmat, és ha kisebb balesetet szenvedünk, ami horzsolással jár együtt, akkor még sebfertőtlenítésre is alkalmazhatjuk.

A citromfű egy sokoldalú gyógynövény, amely a következő panaszok orvoslásában lehet a segítségünkre: álmatlanság, szorongás, herpesz, rovarcsípés, puffadás és gyomorrontás.

A körömvirágot bevethetjük napégés esetén, de nagyon hasznos gyógynövény a száraz bőr számára, illetve még emésztési problémákra is alkalmazhatjuk a gyógynövényből készült főzetet.

A petrezselyem tele van értékes tápanyagokkal. Ez a gyógynövény nemcsak a kellemetlen lehelet esetén lehet a segítségünkre, de a puffadást is enyhíti és más emésztési zavar esetén is be lehet vetni.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: megszüntetésében, gyógynövényeknek, gyógynövényeket, bebizonyosodott, megnyugodhatunk, mellékhatásaik, gyógyszereknek, alkalmazhatjuk, étvágytalanság, gyógynövényről, gyógynövényből, immunrendszert, védekezhetünk, betegségekkel, elkerülésében, segítségünkre, fertőzésekkel, természetesen, legkedveltebb, csillapítanak, gyógyításában, bőrbetegségek, használatával, izomfájdalmat, tápanyagokkal, mellékhatásuk, gyógynövények, körömvirágot, szerezhetünk, leküzdésében, gyógyszerrel, horzsolással, betegségeket, fordulhatunk, levendulának, enyhítésében, orvos által, gyógynövényeknek nincs, egyszerű torokfájást, bazsalikom segíthet, puffadás megszüntetésében, étvágytalanság leküzdésében, kamilla virágzata, emésztési panaszokat, kamilla megszünteti, bíbor kasvirág, betegség elkerülésében, tünetek enyhítésében, immunrendszert erősíti, különféle betegségekkel, őszi margitvirág, migrénes fejfájás,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  Talppontok közérthetően  Könyvek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Víz Világnapja.  Facebookon kaptam  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Esti képek  A jó kedv a világon  Levél lány  Szeretettel !  Az angyali üdvözlet  Szép estét kedves látogatóimna...  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Az idegen országok éghajlata  Most - segíts meg Mária ,  Alvó cica  Sir Andrew Lloyd Webber  Szép estét  A máj egészségének javítása te...  A Víz Világnapja.  Paul David Tripp Március 27  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Esti kép  A nagyhét eseményei  Görgess  Nem látom őket  Esti Ima !  Varázskönyv  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeretettel !  képre írva  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Tedd őt foglyul, Uram  Facebookon kaptam  Alvó cica  Alvó cica  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Várnai Zseni - Éveim  képre írva  Egy imádság Ágoston Vallomások...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Harang ( gif )  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Karinthy Frigyes: Almafa  A nagyhét eseményei  Esti kép  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam  képre írva  képre írva  Virágvasárnap a húsvét előtti  Nem hazudnak  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Leereszkedés és olvadás  Isten . . .  képre írva  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idegen országok éghajlata  Nárcisz  Facebookon kaptam  Halhatatlan boldog percek . ....  képre írva  Szimbólumok  Nagy Feró megmondta?  Virágos mező  Szép estét  Jó éjszakát  Alvó baby  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A jó lelkek  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Öreg nő sóhajt  képre írva  Facebookon kaptam  Öreg nő sóhajt  Facebookon kaptam  Alvó baby  Alvó baby  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó baby  Szép estét 
Bejegyzés Címkék
orvos által, gyógynövényeknek nincs, egyszerű torokfájást, bazsalikom segíthet, puffadás megszüntetésében, étvágytalanság leküzdésében, kamilla virágzata, emésztési panaszokat, kamilla megszünteti, bíbor kasvirág, betegség elkerülésében, tünetek enyhítésében, immunrendszert erősíti, különféle betegségekkel, őszi margitvirág, migrénes fejfájás, ízületi gyulladás, bőrbetegségek enyhítésében, segítségünkre lehet, levendulának csodálatos, egyik legkedveltebb, levendula segíthet, gyógynövényről bebizonyosodott, álmatlanság leküzdésében, sokoldalú gyógynövény, következő panaszok, körömvirágot bevethetjük, gyógynövényből készült, petrezselyem tele, gyógynövény nemcsak, kellemetlen lehelet, megszüntetésében, gyógynövényeknek, gyógynövényeket, bebizonyosodott, megnyugodhatunk, mellékhatásaik, gyógyszereknek, alkalmazhatjuk, étvágytalanság, gyógynövényről, gyógynövényből, immunrendszert, védekezhetünk, betegségekkel, elkerülésében, segítségünkre, fertőzésekkel, természetesen, legkedveltebb, csillapítanak, gyógyításában, bőrbetegségek, használatával, izomfájdalmat, tápanyagokkal, mellékhatásuk, gyógynövények, körömvirágot, szerezhetünk, leküzdésében, gyógyszerrel, horzsolással, betegségeket, fordulhatunk, levendulának, enyhítésében, orvoslásában, gyomorrontás, petrezselyem, betegségekre, gyógynövény, rendelkezik, stresszoldó, margitvirág, gyógyszerek, horzsolások, fájdalmakat, szerencsére, problémákra, kellemetlen, rovarcsípés, semmiképpen, szedésükkel, bevethetjük, álmatlanság, gyulladását, megszünteti, torokfájást, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1575
  • e Hét: 5153
  • e Hónap: 25015
  • e Év: 200890
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.