Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A cukorbetegség meglepő jelei
  2020-01-25 22:51:50, szombat
 
  Gondolta volna, hogy a hallás romlása, a viszkető bőr, a sárga körmök és a hirtelen súlyvesztés a cukorbetegség jelei is lehetnek? Éppen azért, mert sokszor a tünetek nem jentősek, illetve csak a betegség későbbi szakaszában jelentkeznek, nagyon sok cukorbeteget nem diagnosztizálnak időben. A cukorbetegség azonban ,,csendes gyilkos", lassan, de biztosan súlyos elváltozásokat okoz a szervezetben.
Cukorbetegség során ugyanis szívbetegség, stroke, vakság, idegrendszeri betegségek és más súlyos szövődmények jelentkezhetnek. A fejlett országokban a lakosság kb. 10%-a járkál úgy nap, mint nap az utcán teljes nyugalomban, hogy közben cukorbetegségben szenved vagy annak előszobájában áll. Éppen ezért a különböző cukorbeteg szervezetek azt javasolják, hogy mindenki legalább 3 évente egy alkalommal méresse meg vércukorszintjét 45 éves kor felett, vagy gyakrabban, ha túlsúlyos, illetve e betegség korábban már előfordult a családban.

A cukorbetegség leggyakoribb tünetei:

1, Hasi zsírszövet (akkor is, ha BMI értékünk egyébként normális). A széles derék és csípő az inzulin rezisztencia egyik legfontosabb jele, mely a 2-es típusú cukorbetegség fő oka és felelős a szívinfarktusok kb. 70%-áért.

2, Vérnyomás emelkedés. Az inzulin rezisztencia másik fontos tünete a vérnyomás megemelkedése.

3, Hallásromlás. Kutatások szerint a cukorbetegség 2,6-szeresére növeli a halláskárosodás rizikóját különösen a fiatalabb cukorbetegeknél.

4, Sárga körmök. A cukorbetegek kb. 50%-ánál jelentkezik ez a tünet, időseknél gyakrabban fordul elő.

5, Nagy súlyú újszülött. Azoknál az anyáknál, akik a normálisnál nagyobb súlyú gyermeket szülnek, kétszer gyakoribb a cukorbetegség előfordulási gyakorisága (terhességi cukorbetegség).

6, Gyakori gombás fertőzés. Nőknél a gyakori gombás fertőzés a kezdeti cukorbetegség egyik fontos jele. Ennek oka az, hogy a gombák kiválóan érzik magukat a cukros környezetben, ezért könnyen elszaporodnak.

7, Látásromlás. A homályos vagy kettős látás, az olvasási nehézség mind a magas vércukorszint jelei lehetnek.

8, Viszkető bőr. Nem túl gyakori jele a cukorbetegségnek.

9, Ínybetegség. Az ínybetegség, a rossz lehelet, a fogínygyulladás szintén a cukorbetegség jelei lehetnek.

10, Hirtelen súlyvesztés. Ez főleg 1-es típusú cukorbetegségben gyakori, mivel az inzulin hiánya miatt a cukor nem tud bejutni a sejtekbe, így a szervezet a saját zsír és izomszövetét kezdi el lebontani.

11, Intenzív éhségérzet és szomjúság. Ez a két tünet, valamint a gyakori vizelés a cukorbetegség jelei lehetnek. Ha a szervezet rezisztenssé válik az inzulinnal szemben, vagy nem termelődik elég testünkben, a vesék nem képesek visszaszűrni a cukrot a vérbe, ennek következtében pedig a vesék több vizet vesznek ki a vérből, hogy hígítsák a cukrot, a húgyhólyag pedig gyakrabban telik meg, a beteg éjszakai is többször felkel vizelni.

12, Zsibbadt, bizsergő kezek és lábak. Ezek a tünetek már a perifériás neuropátia tünetei lehetnek.

13, Jól érezzük magunkat. Ne feledjük, hogy a cukorbetegség kezdeti szakaszában a betegség szinte egyáltalán nem okoz tüneteket, szóval akkor is szenvedhet cukorbetegségben, ha egyébként teljesen jól érzi magát!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: vércukorszintjét, cukorbetegségnek, diagnosztizálnak, cukorbetegségben, jelentkezhetnek, cukorbetegeknél, szívinfarktusok, halláskárosodás, fogínygyulladás, elváltozásokat, cukorbetegség, előszobájában, vércukorszint, idegrendszeri, következtében, megemelkedése, elszaporodnak, környezetben, szervezetben, izomszövetét, szövődmények, rezisztencia, szívbetegség, cukorbeteget, rezisztenssé, visszaszűrni, előfordulási, legfontosabb, leggyakoribb, cukorbetegek, jelentkeznek, hallásromlás, országokban, normálisnál, ínybetegség, jelentkezik, hallás romlása, sárga körmök, hirtelen súlyvesztés, cukorbetegség jelei, betegség későbbi, cukorbetegség azonban, fejlett országokban, utcán teljes, különböző cukorbeteg, alkalommal méresse, cukorbetegség leggyakoribb, széles derék, inzulin rezisztencia, 2-es típusú, vérnyomás megemelkedése, halláskárosodás rizikóját,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Március 26  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  képre írva  Jó éjszakát  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Válaszok a halál után  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Az angyali üdvözlet  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Esti Ima !  Karinthy Frigyes: Almafa  üdvözöllek!  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Húsvéti üdvözlet !  Alvó kutya  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Játékos kis cicák  Jó éjszakát  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Paul David Tripp Március 28  Mire jók ?  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Alvó kutya  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem hazudnak  Húsvéti üdvözlet !  Facebookon kaptam  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Alvó baby  Esti képek  Az angyali üdvözlet  A máj egészségének javítása te...  Alvó cica  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Sárkány  Facebookon kaptam  Graffiti bölcsesség  Nagyhétfő:  Óraállítás  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  Képes idézet !  Facebookon kaptam  Esti képek  Paul David Tripp Március 25  Manna OWell tollából  Nem azt látja  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 28  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Kövesd a vezetőt  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Vérnyomáscsökkentés  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Benedek Elek - Virágvasárnap  Zilahy Lajos - A régi ház küsz... 
Bejegyzés Címkék
hallás romlása, sárga körmök, hirtelen súlyvesztés, cukorbetegség jelei, betegség későbbi, cukorbetegség azonban, fejlett országokban, utcán teljes, különböző cukorbeteg, alkalommal méresse, cukorbetegség leggyakoribb, széles derék, inzulin rezisztencia, 2-es típusú, vérnyomás megemelkedése, halláskárosodás rizikóját, fiatalabb cukorbetegeknél, normálisnál nagyobb, cukorbetegség előfordulási, gyakori gombás, kezdeti cukorbetegség, gombák kiválóan, cukros környezetben, homályos vagy, olvasási nehézség, magas vércukorszint, rossz lehelet, fogínygyulladás szintén, inzulin hiánya, saját zsír, gyakori vizelés, szervezet rezisztenssé, inzulinnal szemben, vesék több, húgyhólyag pedig, beteg éjszakai, perifériás neuropátia, cukorbetegség kezdeti, betegség szinte, vércukorszintjét, cukorbetegségnek, diagnosztizálnak, cukorbetegségben, jelentkezhetnek, cukorbetegeknél, szívinfarktusok, halláskárosodás, fogínygyulladás, elváltozásokat, cukorbetegség, előszobájában, vércukorszint, idegrendszeri, következtében, megemelkedése, elszaporodnak, környezetben, szervezetben, izomszövetét, szövődmények, rezisztencia, szívbetegség, cukorbeteget, rezisztenssé, visszaszűrni, előfordulási, legfontosabb, leggyakoribb, cukorbetegek, jelentkeznek, hallásromlás, országokban, normálisnál, ínybetegség, jelentkezik, szakaszában, súlyvesztés, látásromlás, szervezetek, gyakorisága, nyugalomban, szenvedhet, zsírszövet, alkalommal, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1299
  • e Hét: 6540
  • e Hónap: 26402
  • e Év: 202277
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.