Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A hiányzó ásványi anyagok beteggé tesznek
  2020-02-02 22:21:44, vasárnap
 
  A táplálkozási szakemberek riadót fújnak: táplálékainkban már nincsenek jelen elegendő mennyiségben azok az ásványi anyagok, amelyek a jó egészséghez nélkülözhetetlenek. Ezért fontos organikus (hasznosítható) ásványokat külön bevinni a szervezetbe.

Az ásványianyag-hiány okai

A hiány okaként megnevezhetők a betakarítási és termesztési módszerek, de a szakszerűtlen tárolás és az ipari feldolgozás, valamint a mai gyorséttermi ételek is. A mezőgazdaságban a növények csak kis mennyiségű ásványi anyaggal vannak ellátva. A mezőgazdasági földterületek az intenzív gazdálkodás miatt annyira ki vannak merülve, hogy alig találni bennük ásványi anyagokat és/vagy nyomelemeket. Ezen kívül a környezetszennyezés is megakadályozza, hogy élelmiszereink ásványi anyagokkal jól ellátottak legyenek.

Ez oda vezet, hogy a gyümölcseink, zöldségeink nem szállítják azt a mennyiségű tápanyagot, amelyre az embernek szüksége van, hogy időskorig egészséges maradjon testileg és szellemileg. Ha belegondolunk, hogy ma 3-4-szeres mennyiséget kell magunkhoz vennünk gyümölcsből és zöldségből ahhoz, hogy megközelítően ugyanazt a tápanyagtartalmat kapjuk, akkor ez aggasztó, és sokat mond az élelmiszereink minőségéről.

Komoly panaszok - nem csak időskorban

Főleg az idősebb emberek nem vesznek magukhoz gyakran elegendő tápanyagot, mivel étvágytalanságban szenvednek, a fogaik állapota miatt nem tudnak olyan jól rágni, és a beleik állapota a bevitt élelmiszerek tökéletes felszívódását lehetetlenné teszi. Ezért az idősebbeknél nagyon nagy a veszélye annak, hogy hiányjelenség alakuljon ki.

Természetesen nem csak az idősebbek érintettek. Mindenesetre ennél a korcsoportnál figyelhető meg, hogy egy már meglévő, többé vagy kevésbé súlyos demineralizáció mellé kialakuló további ásványianyag-hiánynak pusztító kihatásai vannak, mint például egy súlyos csontritkulás, annak minden következményével.

A fiatalabbaknál az ásványianyag-hiány nem rögtön ebben a formában nyilvánul meg. Itt egy fokozatos folyamat zajlik. Először nem specifikus tünetek lépnek fel, mint például a rossz bőrkép, hajproblémák vagy kimerültség. A szervezet ilyen jelzéseit többnyire ártalmatlannak gondoljuk, vagy akár teljesen figyelmen kívül hagyjuk. Gyakran stresszel vagy egészségtelen életmóddal párosítva az ásványianyag-hiány nagyobb lesz és a tünetek jelentősebbek - egészen a súlyos egészségügyi zavarokig.

Ha tehát az élelmiszereken keresztül már nem tudunk elegendő ásványi anyaghoz jutni, ezt feltétlenül pótolni kell szerves ásványi anyagok külön bevitelével.

Kerüljük a monokészítményeket!

Kalciumot, magnéziumot vagy más anyagot egyesével magunkhoz venni azonban nincs értelme, mivel a szervezet az ásványi anyagokat csak természetes kombinációban ismeri. Soha nem fordulnak elő egyedül a szervezetben, mert az ásványi anyag hasznosíthatósága mindig egy másik ásványi anyag jelenlétének függvénye.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: következményével, táplálékainkban, mezőgazdaságban, demineralizáció, élelmiszereken, ártalmatlannak, fiatalabbaknál, élelmiszereink, megakadályozza, hasznosítható, hiányjelenség, szakszerűtlen, felszívódását, korcsoportnál, csontritkulás, természetesen, jelentősebbek, mezőgazdasági, földterületek, belegondolunk, megközelítően, kombinációban, egészségtelen, megnevezhetők, idősebbeknél, gyorséttermi, nyomelemeket, gyümölcseink, szervezetben, élelmiszerek, lehetetlenné, betakarítási, ásványianyag, mennyiségben, hajproblémák, mindenesetre, táplálkozási szakemberek, ásványi anyagok, hiány okaként, szakszerűtlen tárolás, ipari feldolgozás, növények csak, mezőgazdasági földterületek, intenzív gazdálkodás, mennyiségű tápanyagot, embernek szüksége, tápanyagtartalmat kapjuk, élelmiszereink minőségéről, idősebb emberek, fogaik állapota, beleik állapota, bevitt élelmiszerek,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Akarat  Nem számIt  A jó emberek mindig szépek mar...  Zilahy Lajos gondolata  Adakozás  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Adakozás  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam Krisztinától  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Reménység és erő Krisztustól e...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Mai harmónia kártyám  Soha ne kedvezz...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  210 éve született a SZÓZAT meg...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Leonardo da Vinci gondolata  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Idő  Hiányzik  Egy bizonyos határt  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Nem számIt  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Png csokor  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Alázat  Bertolt Brecht -től idézet  Sokan azt tartják  Jó éjszakát  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Leonardo da Vinci gondolata  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  George Byron - Ahogy itt jár -...  Tanuld meg ezt a versemet  Akarat  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png nő  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Szép estét  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Szép napot kívánok  Nagyi telefonál  Ne kapaszkodj magasabbra,  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Őrizkednünk kell...  Png cica  Nagyon különös  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  Tanuld meg ezt a versemet  Fehér virág  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
táplálkozási szakemberek, ásványi anyagok, hiány okaként, szakszerűtlen tárolás, ipari feldolgozás, növények csak, mezőgazdasági földterületek, intenzív gazdálkodás, mennyiségű tápanyagot, embernek szüksége, tápanyagtartalmat kapjuk, élelmiszereink minőségéről, idősebb emberek, fogaik állapota, beleik állapota, bevitt élelmiszerek, idősebbeknél nagyon, veszélye annak, idősebbek érintettek, korcsoportnál figyelhető, súlyos csontritkulás, formában nyilvánul, fokozatos folyamat, rossz bőrkép, szervezet ilyen, tünetek jelentősebbek, súlyos egészségügyi, élelmiszereken keresztül, ásványi anyagokat, ásványi anyag, másik ásványi, következményével, táplálékainkban, mezőgazdaságban, demineralizáció, élelmiszereken, ártalmatlannak, fiatalabbaknál, élelmiszereink, megakadályozza, hasznosítható, hiányjelenség, szakszerűtlen, felszívódását, korcsoportnál, csontritkulás, természetesen, jelentősebbek, mezőgazdasági, földterületek, belegondolunk, megközelítően, kombinációban, egészségtelen, megnevezhetők, idősebbeknél, gyorséttermi, nyomelemeket, gyümölcseink, szervezetben, élelmiszerek, lehetetlenné, betakarítási, ásványianyag, mennyiségben, hajproblémák, mindenesetre, jelenlétének, egészségügyi, táplálkozási, gyümölcsből, gazdálkodás, mennyiséget, szellemileg, feltétlenül, zöldségeink, bevitelével, természetes, minőségéről, szakemberek, szervezetbe, termesztési, feldolgozás, magnéziumot, egészséghez, kimerültség, anyagokkal, ellátottak, zöldségből, időskorban, tápanyagot, specifikus, figyelhető, életmóddal, érintettek, mennyiségű, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 389
  • e Hét: 9171
  • e Hónap: 40657
  • e Év: 245358
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.