Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A MEGFÁZÁS KEZELÉSE otthon
  2020-02-07 22:26:43, péntek
 
  A megfázással bátran szembenézhet és felveheti vele a harcot. Megfázás kezelése házilag? Segítünk, hogy minden rendben menjen !

Húsleves
A húsleves talán nem nevezhető gyógymódnak, de ez egy nagyszerű választás, amikor megfázásos betegséggel küzdünk. Kutatások szerint egy tál csirkehúsleves sok zöldséggel lassíthatja a neutrofilok mozgását a szervezetben. A neutrofilok a fehérvérsejtek bizonyos típusai. Ezek segítenek megvédeni a szervezetet a fertőzésektől. Mikor lassan mozognak, egyre inkább koncentrálódnak a testük azon területeire, ahol a leginkább szükség van rájuk.

Egy tanulmány megállapította azt is, hogy a csirkehúsleves hatékonyan csökkentette a felső légúti fertőzések tüneteit. Az alacsony nátrium mennyiséget tartalmazó leves sok tápértéket hordoz magában, és segít hidratálódni. Így biztosan állíthatjuk, hogy náthásan egy leves a legjobb választás ebédre vagy vacsorára!

Gyömbér
A gyömbér gyökérének egészségügyi előnyeit már évszázadokkal ezelőtt megfigyelték, de most már tudományos bizonyítéka is van a gyógyító tulajdonságainak. Néhány szelet nyers gyömbér forró (de nem forrásban lévő) vízben, segíthet megnyugtatni a köhögést vagy a torokfájást. A kutatások szerint elhárítja az émelygés érzését, amely gyakran jár az influenzával és a megfázással. Bizonyított, hogy már 1 gramm gyömbér elfogyasztása is segít a hányinger csillapításában!

Méz
A méz különféle antibakteriális és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik. A citromos és mézes tea fogyasztása csillapítja a torok fájdalmát. A kutatások szerint, a méz is hatékony köhögéscsillapító: gyermekeknek adott 10 gramm méz lefekvéskor csökkentette a köhögési tüneteik súlyosságát. A gyerekek sokkal nyugodtabban aludtak, ami szintén segít csökkenteni a megfázásos tüneteket. Figyelem! A méz 1 éves kor alatt nem adható!

Fokhagyma
A fokhagyma allicint tartalmaz, mely vegyület antimikrobiális tulajdonságokkal bír. A fokhagyma fogyasztása segít enyhíteni a tüneteket megfázáskor, de egyes kutatások szerint egyfajta természetes probiotikumként segít elkerülni a megfertőződést!

Echinacea
Az amerikai indiánok több, mint 400 éve használják az echinacea növény virágát és gyökerét a fertőzések kezelésére. Aktív összetevői közé tartoznak a flavonoidok, olyan vegyi anyagok, amelyeknek számos terápiás hatásuk van a testben, például a flavonoidok erősítik az immunrendszerét és csökkenthetik a gyulladást.

A gyógynövény hatékonyságát a megfázás és az influenza elleni küzdelemben javasolják leginkább, de megelőzésként is sikeresen használható! Alkalmazása mellet a betegség hossza is csökkenhet. Egészséges felnőttként, megelőzésre 1-2 gramm echinacea gyökerét vagy virágát szedje naponta háromszor, egy hétig!

C-vitamin
A C-vitamin fontos szerepet játszik a szervezetben, és számos jótékony hatása van az egészségre. Fontos, hogy szervezete a betegség során megkapja az immunrendszerének támogatást nyújtó C-vitamint. Az elegendő C-vitamin hozzájárul a felső légúti fertőzések és egyéb betegségek felszámolásához.

Probiotikumok
A probiotikumok “barátságos" baktériumok, amelyek megtalálhatók a szervezetben, bizonyos ételekben és kiegészítőkben. Segíthetnek a bélrendszer és az immunrendszer egészséges megőrzésében, és a kutatások azt mutatják, hogy a probiotikumok csökkenthetik a felső légúti fertőzések esélyét.

Hasznos baktériumok legtermészetesebb mindennapi forrása a joghurt rendszeres beépítése az étrendbe! Az immunrendszerének nyújtott előnyei mellett, a joghurt egészséges táplálék, amely sok fehérjét és kalciumot tartalmaz. Válasszon olyan terméket amelyek élő baktériumokat tartalmaznak, azaz élőflórás készítmények!

Sok folyadék
Az emelt mennyiségű folyadék bevitele is segít a gyógyulásban! A folyamatos folyadékpótlás nedvesíti a fájó, száraz torkot, mely enyhíti a tüneteket és fertőtleníti a területet. A baktériumok és vírusok jelenléte fokozza a kiszáradás esélyét! Fogyasszon legalább napi 3 liter mézes-citromos teát, gyömbért, levest és vizet!

Sóterápia
A só antibakteriális és nyákoldó hatású. A leghatásosabb módszer a száraz sós levegő belélegzése, melyet speciális sóterápiás klinikákon és rendelőkben érhet el. Ezenkívül hatásos lehet a sós vizes arcüreg öblítés is, melyre speciális gyógyászati segédeszközt vásárolhat. Ehhez használjon fiziológiás sóoldatot, vagy Salvus vizet!

Párásítás
A párásításnak a legnagyobb szerepe a megelőzésben van. A száraz levegő ugyanis kiszárítja a légutakat, ezzel az ellenálló nyákréteget megszüntetve. Így a baktériumok könnyebben megtelepednek a légutakban. A párásítás segít a már megbetegedett szervezetnek is. Az eukaliptuszos illóolaj hozzáadása a szobai párologtatóban például, segíti a légzés stimulációját!

Pihenés
Az a sokszor mellőzött terápiás módszer, mely az összes többi hatékonyságát megtöbbszörözi! Ne felejtse el, attól, hogy tüneteit csillapította, a betegség még nem szűnt meg és a gyógyuláshoz valódi pihenésre van szüksége a szervezetnek!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: tulajdonságainak, tulajdonságokkal, probiotikumként, antimikrobiális, koncentrálódnak, csillapításában, antibakteriális, felszámolásához, immunrendszerét, folyadékpótlás, megállapította, párologtatóban, csirkehúsleves, fehérvérsejtek, megtöbbszörözi, kiegészítőkben, megfertőződést, elfogyasztása, stimulációját, baktériumokat, leghatásosabb, évszázadokkal, eukaliptuszos, megbetegedett, probiotikumok, immunrendszer, megtalálhatók, megtelepednek, csillapította, hatékonyságát, fertőzésektől, csökkenthetik, megelőzésként, hidratálódni, megszüntetve, csökkentette, megfázással bátran, húsleves talán, nagyszerű választás, neutrofilok mozgását, fehérvérsejtek bizonyos, testük azon, leginkább szükség, tanulmány megállapította, csirkehúsleves hatékonyan, felső légúti, alacsony nátrium, legjobb választás, gyömbér gyökérének, gyógyító tulajdonságainak, köhögést vagy, kutatások szerint, MEGFÁZÁS KEZELÉSE,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Leonardo da Vinci gondolata  Nagyon különös  Fekete István - Akác  Png virág  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Png telefon  Png virág  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Nevem  Albert Einsteinről  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Akarat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Nevem  Albert Einstein gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Szép estét kedves látogatóimna...  Minden harmadik...  Popper Péter szavai  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Adakozás  Nem méltó hozzád  Mindig jusson idő nevetni  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Egy maradéktalanul uralt világ  Mindig jusson idő nevetni  A sors  Alázat  Alvó cicák  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam Krisztinától  Png férfi  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Jó éjszakát  Gonosz démon-álarc  A jó emberek mindig szépek mar...  Rátalálsz  Szép álmokat!  A másik dolog,  Radikális szeretet  Varga János Veniam - Fontos sz...  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Png nő  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Akarat  A sors  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A másik dolog, 
Bejegyzés Címkék
megfázással bátran, húsleves talán, nagyszerű választás, neutrofilok mozgását, fehérvérsejtek bizonyos, testük azon, leginkább szükség, tanulmány megállapította, csirkehúsleves hatékonyan, felső légúti, alacsony nátrium, legjobb választás, gyömbér gyökérének, gyógyító tulajdonságainak, köhögést vagy, kutatások szerint, émelygés érzését, hányinger csillapításában, torok fájdalmát, köhögési tüneteik, gyerekek sokkal, megfázásos tüneteket, fokhagyma allicint, fokhagyma fogyasztása, tüneteket megfázáskor, amerikai indiánok, echinacea növény, fertőzések kezelésére, flavonoidok erősítik, gyógynövény hatékonyságát, influenza elleni, betegség hossza, betegség során, immunrendszerének támogatást, elegendő C-vitamin, probiotikumok &#8220, immunrendszer egészséges, probiotikumok csökkenthetik, joghurt rendszeres, joghurt egészséges, emelt mennyiségű, folyamatos folyadékpótlás, kiszáradás esélyét, leghatásosabb módszer, legnagyobb szerepe, száraz levegő, ellenálló nyákréteget, baktériumok könnyebben, párásítás segít, eukaliptuszos illóolaj, szobai párologtatóban, légzés stimulációját, összes többi, gyógyuláshoz valódi, tulajdonságainak, tulajdonságokkal, probiotikumként, antimikrobiális, koncentrálódnak, csillapításában, antibakteriális, felszámolásához, immunrendszerét, folyadékpótlás, megállapította, párologtatóban, csirkehúsleves, fehérvérsejtek, megtöbbszörözi, kiegészítőkben, megfertőződést, elfogyasztása, stimulációját, baktériumokat, leghatásosabb, évszázadokkal, eukaliptuszos, megbetegedett, probiotikumok, immunrendszer, megtalálhatók, megtelepednek, csillapította, hatékonyságát, fertőzésektől, csökkenthetik, megelőzésként, hidratálódni, megszüntetve, csökkentette, segédeszközt, megelőzésben, párásításnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2092
  • e Hét: 6937
  • e Hónap: 38423
  • e Év: 243124
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.