Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az elengedés mechanizmusa
  2020-02-20 23:42:33, csütörtök
 
  Az elengedés arról szól, hogy tudatában vagyunk egy érzésnek, hagyjuk feljönni, vele maradunk, és hagyjuk, hadd fussa köreit anélkül, hogy meg akarnánk változtatni, vagy bármit is tennénk vele.

Ez egyszerűen azt jelenti, hogy hagyjuk az érzést lenni, és a mögötte meghúzódó energia kieresztésére összpontosítunk.



Első lépésben engedjük meg magunknak, hogy érzéseink legyenek, anélkül hogy ellenállnánk nekik, rázúdítanánk valakire, félnénk tőlük, helytelenítenénk őket, vagy moralizálnánk őket velük kapcsolatban. Ez azt jelenti, hogy félretesszük ítéleteinket, és észrevesszük, hogy CSAK egy érzéssel van dolgunk.

A módszer arról szól, hogy az érzéssel maradunk, és az összes módosításra tett bárminemű erőfeszítést feladjuk. Engedjük el, hogy ellen akarunk állni az érzésnek.

AZ ELLENÁLLÁS AZ, AMI FENNTARTJA AZ ÉRZÉST. Amikor feladjuk az ellenállást vagy az érzés megváltoztatására tett kísérletet, akkor az áthajlik a következő érzésbe, amit már egy könnyebb érzet kísér. Az az érzés, amelynek nem állunk ellen, semmivé lesz, amint szertefoszlik mögüle az energia.

Amikor nekilátunk ennek a munkának, észre fogjuk venni, hogy félünk, bűntudatunk van amiatt, hogy egyáltalán vannak érzéseink; általánosan létezik egy ellenállás az érzésekkel szemben.

Az érzéseket könnyebb a felszínre engedni, ha elengedjük az arra adott reakciónkat, hogy egyáltalán vannak érzéseink. Ennek legjobb példája a félelemtől való félelem. Először engedjük el az érzéssel kapcsolatos félelmet és bűntudatot, majd merüljünk bele magába az érzésbe.

Amikor elengedünk, hagyjuk figyelmen kívül a gondolatainkat. Magára az érzésre összpontosítsunk, ne a gondolatokra. A gondolatok végeláthatatlanok, saját magukat támasztják alá, és csak további gondolatokat szülnek. A gondolatok csupán az elme racionalizálásai, amelyekkel megpróbálja megmagyarázni az érzések jelenlétét. Egy érzés valódi oka azonban az érzés mögött felgyülemlett nyomás, amely adott pillanatban felbukkanásra kényszeríti az érzést. A gondolatok és a külső események csupán kifogások, az elme kitalációi.



Ahogy egyre gyakorlottabbá válunk az elengedésben, észre fogjuk venni, hogy az összes negatív érzés a túléléshez köthető alapvető félelmünkkel kapcsolatos, és hogy az összes érzés pusztán túlélőprogram, melyet az elme szükségesnek vél.

Az elengedés technikája progresszívan visszafejti a progranokat. E folyamaton keresztül az érzések mögött meghúzódó indíték egyre nyilvánvalóbbá válik.

A megadás azt jelenti, hogy nincsenek erős érzelmeink egy adott dologgal kapcsolatban: ha valami megtörténik, rendben van, és az is, ha nem. Amikor szabadok vagyunk, elengedtük kötődéseinket.

Élvezhetünk valamit, viszont a boldogságunkhoz nincs rá szükségünk. Egyre inkább csökken a függés bármitől és bárkitől önmagunkon kívül. Ez az alapelv éppúgy összecseng Buddha alapvető tanításával, miszerint kerüljük a kötődést a világi jelenségekhez, mint Jézus Krisztuséval: “A világban lenni, de nem a világé lenni."

Olykor feladunk egy érzést, de azt vesszük észre, hogy visszatér vagy tovább folytatódik. Ez azért lehet, mert egyéb dolgok is maradtak még, amelyeket át kell adni.

Egész életünkben elfojtottuk ezeket az érzéseket, így elég sok elnyomott energiának lehet szüksége arra, hogy feljöjjön, és tudomásul vegyük. Amikor a megadás bekövetkezik, azonnal könnyebb és boldogabb érzés áraszt el bennünket, amely szinte már mámorító.

Szüntelen elengedéssel módunk van arra, hogy a szabadság állapotában maradjunk. Az érzések jöhetnek, mehetnek, míg végül ráébredünk, hogy nem az érzéseink vagyunk, a valódi Én pusztán tanúja ezeknek. Abbahagyjuk a velük való azonosulást.

Az Én, amely megfigyel, és tudatában van annak, ami történik, mindig ugyanaz marad. Egyre inkább ráébredünk a változatlan tanú tudatára, és elkezdünk azonosulni ezzel a tudatszinttel. Fokozatosan mindinkább tanúvá leszünk ahelyett, hogy a jelenség megtapasztalóinak tekintenénk magunkat. Közelebb és közelebb kerülünk a valódi Énhez, és kezdjük érteni, hogy egész eddig becsaptak érzéseink: úgy hittük, az érzéseink áldozatai vagyunk.

Immáron belátjuk, hogy azok nem a rólunk szóló igazságot tükrözik, csupán az ego kreálta programok gyűjteménye, amelyről az elme tévedésből azt hitte, szükséges a túléléshez.

Az elengedés eredményei meghökkentően gyorsak és finoman szőttek, a hatásai viszont igen erőteljesek. Sokszor előfordul, hogy elengedünk valamit, mégis azt hisszük, nem jártunk sikerrel. A barátaink lesznek azok, akik ilyenkor a változás tudatára ébresztenek bennünket. E jelenség egyik oka az, hogy amikor valamit teljes mértékben feladtunk, az eltűnik a tudatból. Mivel most már nem gondolunk rá, nem vesszük észre, hogy tovatűnt. Gyakori jelenség ez azoknál, akiknek a tudatszintje emelkedik. Nem vagyunk tudatában mindannak a szénmennyiségnek, amit már ellapátoltunk; mindig arra az egylapátnyira tekintünk, amivel épp dolgozunk. Nem vagyunk tisztában azzal, mennyi fogyott a kupacból. Gyakran a barátok és a családtagok az elsők, akik észreveszik.

A folyamat nyomonkövetésének érdekében sokan táblázatot vezetnek sikereikről. Ez segít felülkerekedni az ellenálláson, ami általában az “Ez nem működik!" formáját ölti magára. Azok körében, akik hatalmas sikereket értek el, gyakori, hogy azt mondják: “Ez most nem működik!" Időnként emlékeztetni kell magunkat, milyenek voltunk, mielőtt nekifogtunk ennek a munkának.

Dr. David R. Hawkins(Elengedés - Az önátadás útja c. könyv)
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: szénmennyiségnek, racionalizálásai, helytelenítenénk, összpontosítsunk, boldogságunkhoz, összpontosítunk, gondolatainkat, felülkerekedni, gyakorlottabbá, nyilvánvalóbbá, moralizálnánk, egylapátnyira, felbukkanásra, ellapátoltunk, túlélőprogram, kötődéseinket, progresszívan, kieresztésére, meghökkentően, szertefoszlik, jelenségekhez, felgyülemlett, megmagyarázni, tudatszinttel, félelmünkkel, elengedéssel, ellenálláson, gondolatokat, emlékeztetni, ítéleteinket, észrevesszük, szükségesnek, ellenállnánk, rázúdítanánk, tudatszintje, félretesszük, elengedés arról, érzést lenni, mögötte meghúzódó, módszer arról, érzéssel maradunk, összes módosításra, ellenállást vagy, érzés megváltoztatására, következő érzésbe, könnyebb érzet, érzésekkel szemben, érzéseket könnyebb, felszínre engedni, arra adott, félelemtől való, érzéssel kapcsolatos, ELLENÁLLÁS AZ, FENNTARTJA AZ ÉRZÉST, Jézus Krisztuséval, David,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Húsvéti üdvözlet !  Humor is meg nem is szerinted?  Az út  Facebookon kaptam  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A csend aranyat ért  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Heltai Jenő: Március  Az izmaink nem csak testmozgás...  Sonka vásár  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A máj egészségét biztosító és ...  Inkább ad  Facebookon kaptam  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam  Nárcisz  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  A pálma a győzelem és a diadal...  Az út  Játékos kis cicák  Nem jár  Amikor még kicsi voltál...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  Esti kép  Boldogság  Jó éjszakát  Esti képek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Esti képek  A haj állapotának javítása egy...  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Sárkány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szép estét  Játékos kis cicák  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Nagyhétfő:  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Amikor még kicsi voltál...  Esti kép  J. Donald Walters  Szép estét  Boldogság  Facebookon kaptam  Nem jár  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  Odaadja  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  Szép estét kedves látogatóimna...  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Graffiti bölcsesség  Alvó baby  Paul David Tripp Március 26  Alvó kutyák  A szeretetről  Szép álmokat!  Minden kedves látogatómnak sze...  A jó kedv a világon  Szép estét kedves látogatóimna...  Reményik Sándor: Itt most virá...  Az erdőterápia egészségre gyak... 
Bejegyzés Címkék
elengedés arról, érzést lenni, mögötte meghúzódó, módszer arról, érzéssel maradunk, összes módosításra, ellenállást vagy, érzés megváltoztatására, következő érzésbe, könnyebb érzet, érzésekkel szemben, érzéseket könnyebb, felszínre engedni, arra adott, félelemtől való, érzéssel kapcsolatos, érzésre összpontosítsunk, gondolatok végeláthatatlanok, gondolatok csupán, elme racionalizálásai, érzések jelenlétét, érzés valódi, érzés mögött, külső események, elme kitalációi, összes negatív, túléléshez köthető, összes érzés, elme szükségesnek, elengedés technikája, érzések mögött, adott dologgal, boldogságunkhoz nincs, függés bármitől, alapelv éppúgy, világi jelenségekhez, világban lenni, világé lenni, megadás bekövetkezik, szabadság állapotában, érzések jöhetnek, érzéseink vagyunk, velük való, változatlan tanú, jelenség megtapasztalóinak, valódi Énhez, érzéseink áldozatai, rólunk szóló, elme tévedésből, elengedés eredményei, hatásai viszont, barátaink lesznek, változás tudatára, tudatszintje emelkedik, egylapátnyira tekintünk, folyamat nyomonkövetésének, önátadás útja, szénmennyiségnek, racionalizálásai, helytelenítenénk, összpontosítsunk, boldogságunkhoz, összpontosítunk, gondolatainkat, felülkerekedni, gyakorlottabbá, nyilvánvalóbbá, moralizálnánk, egylapátnyira, felbukkanásra, ellapátoltunk, túlélőprogram, kötődéseinket, progresszívan, kieresztésére, meghökkentően, szertefoszlik, jelenségekhez, felgyülemlett, megmagyarázni, tudatszinttel, félelmünkkel, elengedéssel, ellenálláson, gondolatokat, emlékeztetni, ítéleteinket, észrevesszük, szükségesnek, ellenállnánk, rázúdítanánk, tudatszintje, félretesszük, krisztuséval, gondolatokra, bekövetkezik, kapcsolatban, erőfeszítést, elengedésben, bűntudatunk, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1136
  • e Hét: 6377
  • e Hónap: 26239
  • e Év: 202114
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.