Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Zellerkrém
  2020-02-27 20:05:15, csütörtök
 
 



A zeller az egyik olyan zöldség, amely rengeteg antioxidáns vegyületet tartalmaz. Gazdag forrása a C-vitaminnak, a béta-karotinnak és a flavonoidoknak is. A benne lévő fitonutrienseknek a gyulladáscsökkentésben van kiemelkedő szerepük.

A krónikus gyulladást már számtalan betegséggel hozták összefüggésbe, többek között az ízületi gyulladással és a csontritkulással. A zeller több mint 25 gyulladáscsökkentő vegyületet tartalmaz, így mindenképpen érdemes fogyasztani, ha szeretnénk, hogy a gyulladás csökkenjen vagy eltűnjön a szervezetünkből.

Mivel antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, így az egész emésztőrendszerre pozitív hatást gyakorol. A zellerben található poliszacharidok csökkentik a gyomorfekély kialakulásának a kockázatát. Az emésztőrendszer számára az is kedvező, hogy a zellernek magas a víztartalma, illetve sok oldható és oldhatatlan rostot tartalmaz.

A zeller gazdag A-, K- és C-vitaminban, illetve káliumban és folsavban. Alacsony a glikémiás indexe, vagyis nem emeli meg drasztikusan a vércukorszintet.

A zeller lúgosító hatással rendelkezik, és olyan ásványi anyagok vannak benne - magnézium, vas, nátrium -, amelyek sok alapvető testi funkcióhoz nélkülözhetetlenek.

Zellerkrém hozzávalói:

2 nagyobb fej zeller
hagyma ízlés szerint (én a snidlinget javaslom)
fokhagyma
paradicsom
olívaolaj
zsírszegény tejföl
1 lime reszelt héja és kifacsart leve
1 kisebb csokor petrezselyem
1 nagyobb csokor zeller

Elkészítése:
Dinsztelje meg a hagymát egy kevés olajon, majd adja hozzá a meghámozott, megmosott és lereszelt zellert. Dinsztelje az egészet körülbelül 10 percig. Ha elkészült, várja meg, míg kihűl.

Közben mossa meg alaposan a zeller- és a petrezselyemleveleket, majd vágja fel azokat kisebb darabokra. Mossa meg a paradicsomot is és kockázza azt fel. Reszelje le a lime-ot és facsarja ki a levét.

Tegye turmixgépbe a megdinsztelt zellert és adjon hozzá minden más hozzávalót. A felkockázott paradicsomot, a tejfölt, a lime lereszelt héját és a kifacsart levét, a felaprított zellert és petrezselyemleveleket. Turmixolja krémesre az összetevőket.

Fogyassza pirítóssal, hiszen nagyon egészséges. Ezt eheti reggelire, de ha megéhezett, még vacsorára is. Sőt, napközben desszert helyett is ehet zellert, hiszen könnyen eltelít, és kevésbé fog megéhezni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: csontritkulással, vércukorszintet, emésztőrendszer, szervezetünkből, poliszacharidok, flavonoidoknak, kialakulásának, összefüggésbe, gyomorfekély, petrezselyem, mindenképpen, paradicsomot, felkockázott, összetevőket, drasztikusan, megdinsztelt, gyulladással, betegséggel, víztartalma, oldhatatlan, rendelkezik, elkészítése, zsírszegény, felaprított, fogyasztani, turmixgépbe, antioxidáns, meghámozott, csökkentik, csökkenjen, szeretnénk, hozzávalói, turmixolja, hozzávalót, pirítóssal, egészséges, egyik olyan, benne lévő, krónikus gyulladást, ízületi gyulladással, zeller több, gyulladás csökkenjen, egész emésztőrendszerre, zellerben található, gyomorfekély kialakulásának, emésztőrendszer számára, zellernek magas, zeller gazdag, glikémiás indexe, zeller lúgosító, snidlinget javaslom, kevés olajon,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Intelem  Talpra vándor  Imádkozás Krisztus értelméért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sötétség és világosság  Szép álmokat!  Nyíljatok meg  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Atyám !  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Csendes éjszakán  Március  Imádkozás Krisztus értelméért  Könnyáztatta asszonysorsok  A kávé  1848. március 15-én  Ibolya  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Esti kép  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Alvó baby  Az agyat és a csontokat is erő...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  mindent a népért...  Törött csészék  Facebookon kaptam  Az élet  Március  Müller Péter tollából  Por  A nemzet csak akkor...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Ma  Aztán itt van egy másik szerep...  Alvó kislány  Szabó Norbert – Szabadsá...  Keresd azt a valakit,...  Sajnos ezt elBalogozták  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isteni zsebkendők  Facebookon kaptam  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Fújjad márciusi szél . . .  Szép estét kedves látogatóimna...  Az ünnepről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Mindenható Istenben bízva  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Az élet  Március 15-re emlékve  Könnyáztatta asszonysorsok  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Üdvözöllek az oldalamon  Facebookon kaptam  Benned is ezerféle szín van  Fújjad márciusi szél . . .  Csörög a telefonom  A szív és a cselekvés egységes...  Facebookon kaptam  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Kakaós piskóta  ...és mégis ráismersz  Könnyáztatta asszonysorsok  Minden jónak végeszakad egysze...  Tavaszról álmodom,  A magukat nyílt és őszinte emb...  Keresd azt a valakit,...  Könnyáztatta asszonysorsok  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Az élet  Ez a miénk!  Facebookon kaptam  Meghitt estéken . . .  Facebookon kaptam Mírjam barát... 
Bejegyzés Címkék
egyik olyan, benne lévő, krónikus gyulladást, ízületi gyulladással, zeller több, gyulladás csökkenjen, egész emésztőrendszerre, zellerben található, gyomorfekély kialakulásának, emésztőrendszer számára, zellernek magas, zeller gazdag, glikémiás indexe, zeller lúgosító, snidlinget javaslom, kevés olajon, egészet körülbelül, megdinsztelt zellert, felkockázott paradicsomot, lime lereszelt, kifacsart levét, felaprított zellert, csontritkulással, vércukorszintet, emésztőrendszer, szervezetünkből, poliszacharidok, flavonoidoknak, kialakulásának, összefüggésbe, gyomorfekély, petrezselyem, mindenképpen, paradicsomot, felkockázott, összetevőket, drasztikusan, megdinsztelt, gyulladással, betegséggel, víztartalma, oldhatatlan, rendelkezik, elkészítése, zsírszegény, felaprított, fogyasztani, turmixgépbe, antioxidáns, meghámozott, csökkentik, csökkenjen, szeretnénk, hozzávalói, turmixolja, hozzávalót, pirítóssal, egészséges, megéhezett, körülbelül, dinsztelje, zellerkrém, vitaminban, snidlinget, paradicsom, kockázatát, funkcióhoz, vegyületet, karotinnak, vitaminnak, kiemelkedő, gyulladást, darabokra, számtalan, fogyassza, zellernek, olívaolaj, lereszelt, tartalmaz, kifacsart, található, zellerben, reggelire, gyulladás, káliumban, elkészült, megéhezni, glikémiás, megmosott, napközben, vacsorára, fokhagyma, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 574
  • e Hét: 4152
  • e Hónap: 24014
  • e Év: 199889
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.