Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Koleszterincsökkentő tippek
  2020-03-03 15:09:15, kedd
 
  A magas koleszterinértékek veszélyesek is lehetnek, hisz legfőképpen a szívbetegségek kialakulását okozhatják, de rendkívül sok érprobléma is kialakulhat attól, ha valakinek nincs rendben a koleszterinszintje.

Mégis mit lehet tenni, hogy csökkentsük a koleszterinszintet? Például nagyon fontos, hogy magnéziumban gazdag táplálékokat fogyasszunk. A magnézium úgy működik a szervezetben, mint egy természetes kalciumcsatorna-blokkoló, így csökkentve a rossz koleszterinszintet és megakadályozva a szívbetegségek kialakulását. A magnéziumhiány többek között a következő betegségeket okozhatja: szívritmuszavar és szívinfarktus.

A szív egészségét úgy is elősegíthetjük, ha motiváltak vagyunk, és reggel, ébredést követően nem a negatív, hanem a pozitív gondolatok uralkodnak el rajtunk.

A túlzásba vitt cukorfogyasztás is oka lehet a cukorbetegségnek, de a sok cukor még a koleszterinszintet is megemelheti. Nagyon fontos, hogy elkerüljük a káros szénhidrátokat és a feldolgozott cukrot, mert ez nagyon megemeli a koleszterin- és a trigliceridszintet, és még kóros elhízást is okozhat.

A magas rosttartalmú étrend is csökkentheti az LDL-koleszterin szintjét. Milyen táplálékok tartalmaznak sok rostot? Például a teljes kiőrlésű gabonák, a hüvelyesek, a zöldségek, a gyümölcsök és a diófélék.

A testmozgás nagyon jó hatással van a szervezetre. Nemcsak a szív egészégét védi, de még a koleszterinszint csökkentésében is a segítségünkre lehet.

Az is megemeli a koleszterinszintet, ha több kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, mint amennyire szükségünk van. Mindig kevesebb adagot szedjen a tányérjára, mint amennyit meg bírna enni, mert így biztos, hogy nem eszi túl magát és így még az egészségére is vigyázhat.

A vegán étrend azért is nagyon egészséges, mivel sok nyers zöldséget és gyümölcsöt tartalmaz, amelyek köztudottan csökkentik a koleszterinszintet.

Lehet, hogy nem is gondolta volna, de a dohányzás a koleszterinszintre is hatással van. A dohányzás csökkenti a HDL, vagyis a jó koleszterin szintjét, ami szívkoszorúér-betegség kialakulásához is vezethet. Nem beszélve arról, hogy a dohányzás más szívbetegségek és a stroke kialakulásának a kockázatát is jelentősen megnöveli.

A mediterrán étrend nagyon sok esszenciális zsírsavat, zöldséget, magvakat, gyümölcsöket tartalmaz, amelyek nemcsak a koleszterinszintet, hanem a gyulladást is csökkentik, így védelmezve bennünket a krónikus betegségek kialakulása ellen.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: cukorbetegségnek, koleszterinszint, cukorfogyasztás, szívritmuszavar, kalciumcsatorna, kialakulásához, szívbetegségek, szervezetünkbe, megakadályozva, kialakulásának, csökkentésében, szénhidrátokat, elősegíthetjük, magnéziumhiány, szívkoszorúér, segítségünkre, szívinfarktus, rosttartalmú, táplálékokat, feldolgozott, csökkentheti, betegségeket, tartalmaznak, kialakulását, magnéziumban, szervezetben, esszenciális, gyümölcsöket, megemelheti, csökkentsük, egészségére, koleszterin, legfőképpen, kialakulhat, szervezetre, természetes, szívbetegségek kialakulását, magnéziumhiány többek, következő betegségeket, szív egészségét, pozitív gondolatok, túlzásba vitt, káros szénhidrátokat, feldolgozott cukrot, magas rosttartalmú, teljes kiőrlésű, testmozgás nagyon, szív egészégét, koleszterinszint csökkentésében, segítségünkre lehet, vegán étrend, dohányzás csökkenti,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Jázmin  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Különleges  Jan Twardowski - Siessünk  Töröld le  Alvó cicák  Facebookon kaptam Krisztina b...  képre írva  Mindig lesz olyan  Jánosházy György: Fogd a kezem  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Tanmese  Jánosházy György: Fogd a kezem  Mindent de mindent visszakap  Ott van  képre írva  Nevelőszülőkhöz adták,  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Ott van  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Paul Éluard - És egy mosoly  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  James Allen  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Otthon  Szép estét kedves látogatóimn...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Latinovits Zoltán tollából  Zilahy Lajos gondolata  IGEN így  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Gebhardt Nóra versei II.  Bornyi Veronika haiku verse  képre írva  Egyszerű  Jánosházy György: Fogd a kezem  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Robert Merle tollából  képre írva  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Önmaga ellenére  Martin Buber, A haszidim meséi  A sorsod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Facebookon kaptam Krisztinától  Magyar költészet napja  Bársony székben  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét kedves látogatóimna...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Mindig lesz olyan  Paul Éluard - És egy mosoly  Jánosházy György: Fogd a kezem 
Bejegyzés Címkék
szívbetegségek kialakulását, magnéziumhiány többek, következő betegségeket, szív egészségét, pozitív gondolatok, túlzásba vitt, káros szénhidrátokat, feldolgozott cukrot, magas rosttartalmú, teljes kiőrlésű, testmozgás nagyon, szív egészégét, koleszterinszint csökkentésében, segítségünkre lehet, vegán étrend, dohányzás csökkenti, stroke kialakulásának, mediterrán étrend, krónikus betegségek, cukorbetegségnek, koleszterinszint, cukorfogyasztás, szívritmuszavar, kalciumcsatorna, kialakulásához, szívbetegségek, szervezetünkbe, megakadályozva, kialakulásának, csökkentésében, szénhidrátokat, elősegíthetjük, magnéziumhiány, szívkoszorúér, segítségünkre, szívinfarktus, rosttartalmú, táplálékokat, feldolgozott, csökkentheti, betegségeket, tartalmaznak, kialakulását, magnéziumban, szervezetben, esszenciális, gyümölcsöket, megemelheti, csökkentsük, egészségére, koleszterin, legfőképpen, kialakulhat, szervezetre, természetes, veszélyesek, köztudottan, kialakulása, fogyasszunk, okozhatják, táplálékok, csökkentik, gyulladást, gyümölcsök, hüvelyesek, egészségét, testmozgás, érprobléma, motiváltak, betegségek, egészséges, uralkodnak, gyümölcsöt, gondolatok, csökkentve, tányérjára, jelentősen, védelmezve, kockázatát, elkerüljük, szükségünk, mediterrán, bennünket, zöldséget, vigyázhat, tartalmaz, csökkenti, dohányzás, amennyire, egészégét, zsírsavat, megnöveli, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1512
  • e Hét: 15880
  • e Hónap: 29629
  • e Év: 234330
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.