|
2020-03-10 21:48:00, kedd
|
|
|
|
|
|

A tudósok a glutationt nem egyszerűen egy csodálatos antioxidánsnak, hanem az összes antioxidáns anyjának nevezték el. Talán nem véletlenül.
A glutation egy kitűnő antioxidáns, amely segítséget nyújt a testben található toxinok semlegesítésében, a veszélyes szabad gyökök eltávolításában. Mindemellett méregteleníti a májat és támogatja az egész immunrendszer általános működését.
A glutationt az emberi szervezet képes ugyan előállítani, de a korral jelentősen lecsökken a mennyisége. A glutation nagy része a májban található. Szabályozni képes a sejtnövekedést, küzd a keringő zsírok véráramban való oxidációjáért, szintetizálja és javítja a DNS-t, segíti az aminosavak bejutását a sejtekbe, illetve méregtelenítő és immunerősítő hatással rendelkezik.
A glutation magas szintjét az emberi szervezetben nemcsak az öregedési folyamatok képesek lecsökkenteni, hanem a feldolgozott ételek túlzott mértékű fogyasztása, a környezeti toxinok, a betegségek, a gyógyszerek, a fertőzések és a stressz is nagyban hozzájárul a glutation szintjének drasztikus csökkenéséhez.
Az alacsony glutationszint krónikus betegségek kialakulásához vezethet. Ugyanis ha kevés van belőle a szervezetünkben, akkor ez gátolhatja az optimális sejtműködést és lehetővé teszi a veszélyes szabad gyökök okozta oxidatív károsodást, amely sok krónikus betegség tüneteinek lehet a gyökere.
Az alacsony glutationszint olyan degeneratív betegséget okozhat, mint daganatos, szív- és érrendszeri betegségek. De ide sorolhatók az autoimmun betegségek, a krónikus fáradtság-szindróma, a cukorbetegség, az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór, az autizmus, az ízületi gyulladás, a veseelégtelenség vagy a májbetegség is.
A glutation képes a méregtelenítésre és az immunrendszer megerősítésére, hiszen képes közömbösíteni a méreganyagokat és hatékonyan száll szembe a szervezetbe jutó kórokozókkal. A glutation ezen kívül hozzájárul a fontos antioxidánsok regenerációjához és újrahasznosításához, beleértve a C- és E-vitamint.
A glutation a rákkeltő anyagokat, a toxinokat és a gyógyszermaradványokat ártalmatlan vegyületekké képes átalakítani mindenféle DNS-károsodás nélkül. Még a nehézfémek semlegesítésében is szerepet játszik.
A glutation megfelelő forrása a grépfrút, a dinnye, az őszibarack, a spenót és a spárga. Természetesen ezeket a táplálékokat nyersen kell fogyasztani, amikor csak lehetséges. A kurkumin, a sötét színű cseresznye és az ásványi szelén is segíthet a glutationszint növelésében.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Fűben fában.... |
|
Címkék: veseelégtelenség, semlegesítésében, regenerációjához, méregtelenítésre, szervezetünkben, eltávolításában, sejtnövekedést, méreganyagokat, megerősítésére, kialakulásához, glutationszint, antioxidánsnak, oxidációjáért, immunrendszer, cukorbetegség, csökkenéséhez, szintetizálja, lecsökkenteni, természetesen, méregtelenítő, méregteleníti, antioxidánsok, közömbösíteni, immunerősítő, feldolgozott, kórokozókkal, sejtműködést, táplálékokat, vegyületekké, mindemellett, szervezetben, előállítani, degeneratív, szabályozni, érrendszeri, gyógyszerek, csodálatos antioxidánsnak, összes antioxidáns, kitűnő antioxidáns, testben található, veszélyes szabad, egész immunrendszer, emberi szervezet, korral jelentősen, glutation nagy, májban található, keringő zsírok, aminosavak bejutását, glutation magas, emberi szervezetben, öregedési folyamatok, feldolgozott ételek,
|
|
|
|
csodálatos antioxidánsnak, összes antioxidáns, kitűnő antioxidáns, testben található, veszélyes szabad, egész immunrendszer, emberi szervezet, korral jelentősen, glutation nagy, májban található, keringő zsírok, aminosavak bejutását, glutation magas, emberi szervezetben, öregedési folyamatok, feldolgozott ételek, környezeti toxinok, glutation szintjének, alacsony glutationszint, optimális sejtműködést, autoimmun betegségek, ízületi gyulladás, veseelégtelenség vagy, glutation képes, immunrendszer megerősítésére, szervezetbe jutó, glutation ezen, fontos antioxidánsok, rákkeltő anyagokat, nehézfémek semlegesítésében, glutation megfelelő, táplálékokat nyersen, sötét színű, ásványi szelén, glutationszint növelésében, veseelégtelenség, semlegesítésében, regenerációjához, méregtelenítésre, szervezetünkben, eltávolításában, sejtnövekedést, méreganyagokat, megerősítésére, kialakulásához, glutationszint, antioxidánsnak, oxidációjáért, immunrendszer, cukorbetegség, csökkenéséhez, szintetizálja, lecsökkenteni, természetesen, méregtelenítő, méregteleníti, antioxidánsok, közömbösíteni, immunerősítő, feldolgozott, kórokozókkal, sejtműködést, táplálékokat, vegyületekké, mindemellett, szervezetben, előállítani, degeneratív, szabályozni, érrendszeri, gyógyszerek, fogyasztása, rendelkezik, májbetegség, ártalmatlan, fogyasztani, antioxidáns, átalakítani, szervezetbe, növelésében, betegségek, őszibarack, nehézfémek, gátolhatja, károsodást, drasztikus, véráramban, véletlenül, hozzájárul, egyszerűen, lehetséges, cseresznye, glutationt, folyamatok, környezeti, csodálatos, , ,
|
|
|
|
2021. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
137 db bejegyzés |
e év: |
1298 db bejegyzés |
Összes: |
42256 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 4912
- e Hét: 22300
- e Hónap: 55196
- e Év: 289720
|
|
|