Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A cinkhiány magas vérnyomást generál
  2020-03-31 20:34:27, kedd
 
  A cink egy nagyon fontos elem a szervezetünk számára. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a cink alacsony szintje és a magas vérnyomás között összefüggés mutatható ki. A kutatások arról is beszámoltak, hogy a cinkhiány milyen komoly betegségek okozói lehet. A cinkben gazdag táplálékok eredményesen csökkenthetik a vérnyomást.

Az emberek nagy része nem fogyaszt cinkben gazdag élelmiszereket. A cinkhiány egy nagy probléma, különösen ha csecsemők, terhes és szoptató kismamák, illetve idősebb emberek szenvednek hiányt cinkből. Kevesebb cinket visznek be a szervezetükbe a vegetáriánusok, a vegánok, de cinkhiányban szenvedhetnek azok is, akik mértéktelenül fogyasztanak alkoholt, de a vízhajtót szedők, a sportolók, a gyomor és bélrendszeri betegségekben szenvedők is veszélyben vannak.

A cink is a hatékony antioxidánsok táborát erősíti, így csökkenteni tudja a rákos megbetegedések kialakulásának a kockázatát.

A cink javíthatja a szem egészségét, jótékonyan hat az immunrendszer működésére, elősegíti a tápanyagok felszívódását és még a szív egészségét is biztosítani tudja.

A cink gazdag forrásai: magvak, kakaópor, hüvelyesek, dió, teljes kiőrlésű gabona, tojás.

A cink elengedhetetlen az egészséges immunrendszer számára, biztosítja, hogy ne károsodjon a DNS, gyermekkorban elősegíti az egészséges fejlődést és még a gyorsabb sebgyógyulást is megtámogatja.

A szervezetnek szüksége van cinkre ahhoz, hogy a T-limfociták hatékonyan tudjanak működni. A T-limfocitáknak kettős szerepük van. Az egyik, hogy ellenőrizzék és szabályozzák az immunválaszt, illetve hogy megtámadják a fertőzött és rákos sejteket. A cinkhiány súlyosan károsíthatja az immunrendszert. Azok a személyek, akiknek a szervezetében csak kevés cink van, sokkal fogékonyabban a fertőzésekre, mint azok a személyek, akik nem szenvednek cinkhiányban.

A cink szabályozni tudja, hogy az idegsejtek kommunikációja megfelelő legyen, ezért a memória megőrzésében is kiemelkedő szerepet játszik.

A cinknek szerepe van a bőr épségének és szerkezetének fenntartásában is. Ezen kívül a cink csökkenteni tudja a gyulladásos betegségek kialakulásának a kockázatát is. A cink a szembetegségek megelőzésében is a segítségünkre lehet.
Forrás : Link
Megkjegyzés : természetes cinkforrás -ami nagyon hatékony is : paradió CzI
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: elengedhetetlen, kialakulásának, megbetegedések, fenntartásában, kommunikációja, vegetáriánusok, szembetegségek, élelmiszereket, immunrendszert, gyermekkorban, antioxidánsok, limfocitáknak, fogékonyabban, betegségekben, immunrendszer, szervezetében, sebgyógyulást, szenvedhetnek, segítségünkre, szervezetükbe, felszívódását, megelőzésében, szerkezetének, mértéktelenül, csökkenthetik, bélrendszeri, megtámogatja, eredményesen, ellenőrizzék, szervezetnek, károsíthatja, fogyasztanak, megőrzésében, cinkhiányban, szervezetünk, fertőzésekre, nagyon fontos, szervezetünk számára, legújabb kutatások, cink alacsony, magas vérnyomás, kutatások arról, cinkhiány milyen, cinkben gazdag, emberek nagy, nagy probléma, vízhajtót szedők, hatékony antioxidánsok, rákos megbetegedések, cink javíthatja, szem egészségét, immunrendszer működésére,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Akarat  Png nő  Boldog születésnapot a ma ünne...  Minden harmadik...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Hogy lehet megtartani  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Lóhere  Akarat  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szép estét  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szívem  Facebookon kaptam Krisztinától  Esti kép  Csak a fogyatkozás látható  Gonosz démon-álarc  Lóhere  Adakozás  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Szép napot kívánok  A jó emberek mindig szépek mar...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  képre írva  Alázat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szívem tiéd  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Soha ne kedvezz...  Irgalom és ítélet  Png csokor  Png csokor  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Png csokor  Mi lenne ha  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Tanuld meg ezt a versemet  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Reggel van  Bounty krémes  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Szívem  Akik bántanak téged  Tanuld meg ezt a versemet  Png kislány  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Próbálj meg ...  Png nő  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png cica  Tanuld meg ezt a versemet  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Nem tudhatod  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Elköszönt  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
nagyon fontos, szervezetünk számára, legújabb kutatások, cink alacsony, magas vérnyomás, kutatások arról, cinkhiány milyen, cinkben gazdag, emberek nagy, nagy probléma, vízhajtót szedők, hatékony antioxidánsok, rákos megbetegedések, cink javíthatja, szem egészségét, immunrendszer működésére, tápanyagok felszívódását, szív egészségét, cink gazdag, cink elengedhetetlen, egészséges immunrendszer, egészséges fejlődést, gyorsabb sebgyógyulást, szervezetnek szüksége, cinkhiány súlyosan, szervezetében csak, cink szabályozni, idegsejtek kommunikációja, memória megőrzésében, cinknek szerepe, cink csökkenteni, gyulladásos betegségek, szembetegségek megelőzésében, segítségünkre lehet, elengedhetetlen, kialakulásának, megbetegedések, fenntartásában, kommunikációja, vegetáriánusok, szembetegségek, élelmiszereket, immunrendszert, gyermekkorban, antioxidánsok, limfocitáknak, fogékonyabban, betegségekben, immunrendszer, szervezetében, sebgyógyulást, szenvedhetnek, segítségünkre, szervezetükbe, felszívódását, megelőzésében, szerkezetének, mértéktelenül, csökkenthetik, bélrendszeri, megtámogatja, eredményesen, ellenőrizzék, szervezetnek, károsíthatja, fogyasztanak, megőrzésében, cinkhiányban, szervezetünk, fertőzésekre, szabályozzák, immunválaszt, biztosítani, megkjegyzés, természetes, gyulladásos, csökkenteni, összefüggés, beszámoltak, szabályozni, megtámadják, egészségét, kockázatát, veszélyben, javíthatja, limfociták, idegsejtek, szenvednek, hatékonyan, kiemelkedő, betegségek, cinkforrás, egészséges, tápanyagok, működésére, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 138
  • e Hét: 8920
  • e Hónap: 40406
  • e Év: 245107
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.