Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Migrén ellen
  2020-04-02 21:47:51, csütörtök
 
  A migrénes fejfájás komoly fájdalommal jár együtt. A migrén egy olyan neurológiai állapot, amely más szimptómákat is magával hoz. Ilyen lehet a hányinger, a hányás, a kéz és a láb zsibbadása és bizsergése, a látászavarok, a fény-, a hang- és a szagérzékenység. A migrén krónikussá is válhat, amely hatással lehet az egyén mindennapjaira és az egész életére.

A migrén tüneteinek csökkentésére nagyon hatásos lehet az akupresszúra, amely a test bizonyos részein történő akupresszúrás nyomást foglalja magába. Ez csökkenti az izmok feszültségét és csillapítja a fájdalmat.

Sok étel válthat ki migrénes fejfájást, ilyen például az étcsokoládé, a vörösbor, a feldolgozott élelmiszerek, az alkohol és a koffeintartalmú italok. Használjon étkezési naplót, hogy kiderüljön, Önnél mi váltja ki a migrént, és a jövőben óvakodjon ezektől az élelmiszerektől.

Az antimikrobiális hatással rendelkező illóolajokat is gyakran használják a migrén csillapítására. A levendula-illóolaj nagyon hatékony a stressz és a szorongás oldására, de a fejfájást is csillapítani tudja. A levendulaolajos inhaláció a migrénes fejfájás súlyosságát tudja csökkenteni.

Kutatások igazolják, hogy a gyömbér is csillapítani tudja a migrénes fejfájást. Ennek talán a gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatása lehet az oka.

A stressz ronthatja, súlyosbíthatja a migrén tüneteit, illetve a migrén kiváltója is lehet. A stressz oldására is léteznek hatékony gyógynövények - levendula, kamilla, citromfű -, de egy forró fürdő és a zenehallgatás is sokat segíthet.

Mivel a jóga javítja a vér áramlását és csökkenti az izmokban keletkező feszültséget, így segíthet a migrén tüneteinek enyhítésében.

Migrénes fejfájásnál a biofeedback és az akupunktúra is sokat segíthet. A nyak és a vállmasszázs is oldani tudja a felgyülemlett feszültséget, amely csökkentheti a migrén által kiváltott fájdalmat. A masszázzsal a stresszt is csökkenthetjük.

A migrén gyakoriságát csökkentheti az acsalapu és az őszi margitvirág.

A magnézium egy olyan ásványi anyag, amelyet minden migrénnel küszködő személynek pótolni szükséges.

A B-komplex-vitaminok is sokat segíthetnek a migrén gyakoriságának és súlyosságának csökkentésében. A B-vitaminok ugyanis a neurotranszmitterek szabályozásában játszanak szerepet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: szagérzékenység, levendulaolajos, koffeintartalmú, antimikrobiális, élelmiszerektől, szabályozásában, súlyosbíthatja, csökkenthetjük, csillapítására, mindennapjaira, csökkentésében, gyakoriságának, akupresszúrás, felgyülemlett, csökkentésére, zenehallgatás, gyógynövények, súlyosságának, látászavarok, feszültséget, feszültségét, élelmiszerek, illóolajokat, feldolgozott, csökkentheti, enyhítésében, vállmasszázs, gyakoriságát, csillapítani, szimptómákat, akupresszúra, csökkenteni, fájdalommal, súlyosságát, étcsokoládé, margitvirág, migrénes fejfájás, olyan neurológiai, migrén krónikussá, egyén mindennapjaira, egész életére, migrén tüneteinek, test bizonyos, izmok feszültségét, feldolgozott élelmiszerek, koffeintartalmú italok, jövőben óvakodjon, antimikrobiális hatással, migrén csillapítására, szorongás oldására, levendulaolajos inhaláció, migrénes fejfájást,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Paul David Tripp Április 19  Alázat  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Alázat  Akarat  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Kerüld el az evangélium örömén...  Próbálj meg ...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Soha ne kedvezz...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png cica  Tavaszi kép  Leonardo da Vinci gondolata  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Reggel van  Png lepke  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Png fotel  Hazára minden embernek szükség...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Paul David Tripp Április 19  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  A boldog családok mind hasonló...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Akarat  Alázat  Alázat  Alázat  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Egy lelki imádság  Alvó cicák  Png virág  Gonosz démon-álarc  Jó éjszakát  Még csak most kezdődik a nap  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Akik bántanak téged  Soha ne kedvezz...  Alázat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Bertolt Brecht -től idézet  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png ház  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Elköszönt  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Elköszönt  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Leonardo da Vinci gondolata  Irgalom és ítélet  A Megváltó szolgálatában  Png kislány  Hiányzik  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A kételkedés kezelése  Fehér virág 
Bejegyzés Címkék
migrénes fejfájás, olyan neurológiai, migrén krónikussá, egyén mindennapjaira, egész életére, migrén tüneteinek, test bizonyos, izmok feszültségét, feldolgozott élelmiszerek, koffeintartalmú italok, jövőben óvakodjon, antimikrobiális hatással, migrén csillapítására, szorongás oldására, levendulaolajos inhaláció, migrénes fejfájást, stressz ronthatja, migrén tüneteit, migrén kiváltója, stressz oldására, forró fürdő, jóga javítja, izmokban keletkező, felgyülemlett feszültséget, migrén által, migrén gyakoriságát, őszi margitvirág, olyan ásványi, migrén gyakoriságának, szagérzékenység, levendulaolajos, koffeintartalmú, antimikrobiális, élelmiszerektől, szabályozásában, súlyosbíthatja, csökkenthetjük, csillapítására, mindennapjaira, csökkentésében, gyakoriságának, akupresszúrás, felgyülemlett, csökkentésére, zenehallgatás, gyógynövények, súlyosságának, látászavarok, feszültséget, feszültségét, élelmiszerek, illóolajokat, feldolgozott, csökkentheti, enyhítésében, vállmasszázs, gyakoriságát, csillapítani, szimptómákat, akupresszúra, csökkenteni, fájdalommal, súlyosságát, étcsokoládé, margitvirág, antioxidáns, neurológiai, masszázzsal, csillapítja, segíthetnek, akupunktúra, biofeedback, fejfájásnál, használjon, személynek, rendelkező, krónikussá, kiderüljön, bizsergése, tüneteinek, használják, zsibbadása, inhaláció, levendula, szorongás, fejfájást, fájdalmat, kutatások, csökkenti, vitaminok, igazolják, áramlását, kiváltott, óvakodjon, hányinger, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5549
  • e Hét: 14331
  • e Hónap: 45817
  • e Év: 250518
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.