Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A fahéj gyógyhatásairól
  2020-04-08 17:25:27, szerda
 
 



A fahéj sok ember kedvence, hiszen számtalan étel ízét varázsolja kellemessé. Szórhatunk belőle levesbe, hozzáadhatjuk húsételekhez, megízesíthetünk vele salátákat és turmixitalokat, de egy kellemes ízű teát is készíthetünk belőle. A fahéjat nem csupán a konyhában használhatjuk, hanem gyógyító erejét is kipróbálhatjuk, hiszen nagyon sokféle egészségügyi problémán képes és tud segíteni.

A fahéj antioxidáns vegyületekkel van tele. Ezek az antioxidánsok a polifenolok, amelyek védelmet jelentenek a szabad gyökök okozta oxidatív károsodásokkal szemben. Az oxidatív károsodás sok krónikus betegségek okozója lehet, például oka lehet a szív- és érrendszeri megbetegedések, a rákos megbetegedések és a cukorbetegség kialakulásának.

A fahéj gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, így nagyon hatékony a fájdalom csillapításában. A fahéjjal csillapíthatjuk az izomfájdalmakat és a duzzanatokra is jó hatással van.

A napi, azaz a rendszeres fahéjfogyasztás jelentősen lecsökkenti az LDL-koleszterin szintjét, a trigliceridszintet és az összkoleszterinszintet. Márpedig ha ezek az értékek jók, akkor sokkal kisebb lesz az esélye a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának. A fahéj mellett a kurkuma is segíthet a trigliceridszint csökkentésében.

Az inzulinrezisztencia, illetve ha a szervezet rosszul reagál az inzulinra, az számos betegséghez kapcsolódhat, például a metabolikus szindrómához vagy a 2-es típusú cukorbetegséghez. A fahéj nem csupán a vércukorszint csökkentésében játszik kiemelkedő szerepet, de az inzulinérzékenységet is javítani tudja.

A fahéj nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns vegyületeket, amely vegyületek megakadályozzák a DNS-károsodást és a sejtek mutációját. Ez azért különösen fontos, mivel a rákos megbetegedések, DNS-károsdás miatt következnek be.

A fahéj antibakteriális és antimikrobiális hatással is rendelkezik, amely hatások segítenek a fertőzésekkel szembeni küzdelemben. Kutatások igazolják, hogy hatásos lehet a szalmonella és a gombás fertőzések ellen.

Mivel a fahéjnak antimikrobiális hatása is van, így az orális egészéget is védeni tudja. Nemcsak a kellemetlen lehelet ellen lehet bevetni, hanem a fogszuvasodást is megelőzhetjük a rendszeres fogyasztásával.

A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a fahéj pozitívan bizonyított az Alzheimer-kór és a szklerózis multiplex nevű betegség gyógyításában. Azonban még nem végeztek elegendő humán kísérletet ahhoz, hogy ki lehessen mondani, hogy a fahéj ennyire hatásos lenne ebben a két komoly betegségben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: trigliceridszint, cukorbetegséghez, tulajdonságokkal, megízesíthetünk, antibakteriális, fahéjfogyasztás, megakadályozzák, antimikrobiális, csillapíthatjuk, izomfájdalmakat, csillapításában, kipróbálhatjuk, kialakulásának, megbetegedések, károsodásokkal, fogyasztásával, fogszuvasodást, csökkentésében, turmixitalokat, vércukorszint, használhatjuk, cukorbetegség, antioxidánsok, fertőzésekkel, gyógyításában, megelőzhetjük, hozzáadhatjuk, vegyületekkel, vegyületeket, szindrómához, kapcsolódhat, egészségügyi, mennyiségben, duzzanatokra, készíthetünk, húsételekhez, konyhában használhatjuk, fahéj antioxidáns, szabad gyökök, oxidatív károsodás, rákos megbetegedések, cukorbetegség kialakulásának, fájdalom csillapításában, fahéjjal csillapíthatjuk, rendszeres fahéjfogyasztás, fahéj mellett, trigliceridszint csökkentésében, szervezet rosszul, számos betegséghez, metabolikus szindrómához, 2-es típusú, vércukorszint csökkentésében,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png ház  Nagyon különös  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Nevem  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy bizonyos határt  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Kellemes délutánt kívánok  Lóhere  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Szívem  s immár én is felragyogva, ért...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Esti kép  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Leonardo da Vinci gondolata  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Png ház  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szabolcska Mihály – Ákác...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Adakozás  Erdőn  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Alázat  A jó emberek mindig szépek mar...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Fekete István - Akác  Png csokor  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Leonardo da Vinci gondolata  Rátalálsz  Jó éjszakát  Png kutya  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Alázat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png nő  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Nagyi telefonál  Png virág  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Radikális szeretet 
Bejegyzés Címkék
konyhában használhatjuk, fahéj antioxidáns, szabad gyökök, oxidatív károsodás, rákos megbetegedések, cukorbetegség kialakulásának, fájdalom csillapításában, fahéjjal csillapíthatjuk, rendszeres fahéjfogyasztás, fahéj mellett, trigliceridszint csökkentésében, szervezet rosszul, számos betegséghez, metabolikus szindrómához, 2-es típusú, vércukorszint csökkentésében, fahéj nagy, sejtek mutációját, fahéj antibakteriális, fertőzésekkel szembeni, gombás fertőzések, fahéjnak antimikrobiális, orális egészéget, kellemetlen lehelet, rendszeres fogyasztásával, legújabb kutatások, fahéj pozitívan, szklerózis multiplex, fahéj ennyire, trigliceridszint, cukorbetegséghez, tulajdonságokkal, megízesíthetünk, antibakteriális, fahéjfogyasztás, megakadályozzák, antimikrobiális, csillapíthatjuk, izomfájdalmakat, csillapításában, kipróbálhatjuk, kialakulásának, megbetegedések, károsodásokkal, fogyasztásával, fogszuvasodást, csökkentésében, turmixitalokat, vércukorszint, használhatjuk, cukorbetegség, antioxidánsok, fertőzésekkel, gyógyításában, megelőzhetjük, hozzáadhatjuk, vegyületekkel, vegyületeket, szindrómához, kapcsolódhat, egészségügyi, mennyiségben, duzzanatokra, készíthetünk, húsételekhez, polifenolok, érrendszeri, szalmonella, betegségben, metabolikus, kellemetlen, betegséghez, küzdelemben, antioxidáns, rendelkezik, következnek, lecsökkenti, koleszterin, bizonyított, rendszeres, szklerózis, jelentősen, kísérletet, betegségek, varázsolja, szórhatunk, vegyületek, kellemessé, kiemelkedő, mutációját, károsodást, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4411
  • e Hét: 13193
  • e Hónap: 44679
  • e Év: 249380
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.