Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A cukorbetegség-főzési módszerek
  2020-04-22 22:37:31, szerda
 
   
  A cukorbetegség megakadályozása a főzési módszerek egyszerű megváltoztatásával.

Az, hogy egy étel mennyire marad egészséges, nagyban függ attól is, hogy milyen főzési technikát alkalmazunk. A minimálisan feldolgozott vagy nem agyonfőzött élelmiszerek segítenek megakadályozni a cukorbetegséget és csökkentik a glükózszintet, szabályozzák a testsúlyt és megnövelik az élettartamot. Ezzel szemben kutatások igazolják, hogy a magas hőmérsékleten elkészített vagy a feldolgozott élelmiszerek káros glikációs végterméket és mutagéneket szabadítanak fel.

A magas hőmérsékleten kezelt ételek glikációs végtermékei (AGE) a szövetek működésének elvesztését idézik elő. Ezek a sejtes elváltozások károsítják a DNS-t és megnövelik a rák kialakulásának a kockázatát.

A hőkezelt és a roston sült húsok a legmagasabbak glikációs végtermékekben, amelyek nagyon mérgező anyagoknak számítanak. Hiszen ha az ételeket magas hőmérsékleten kezelik, akkor olyan kémiai változások következnek be, amelyek óriási károkat generálnak a sejtekben. Például azoknál a férfiaknál, akik hetente 1,5 adagnál több grillezett húst fogyasztanak, 50 százalékkal nagyobb a prosztatarák kialakulásának a kockázata.

Akik nem magas hőmérsékleten kezelt ételeken élnek, nemcsak elkerülhetik ezeket a betegségeket, de még fogyhatnak is. Nem beszélve arról, hogy a koleszterin- és a vércukorszintjük is csökkenhet.

A főzési módszerek ezért kulcsfontosságúak az egészségre nézve és még a cukorbetegséget is megakadályozhatjuk, ha nem sütjük agyon az ételeinket. Az alacsony hőmérsékleten kezelt ételek csökkenti a káros glikációs végtermékeket és megakadályozzák a DNS-t károsító toxinok és karcinogének képződését.

Nagyon fontos, hogy mindenki elegendő figyelmet szenteljen a főzési módszerekre, hogy elkerülje a cukorbetegséget, a rákos betegségeket és a felgyorsuló öregedési folyamatokat. A nyers étkezés lenne az ideális választás, de már azzal is sokat tehetünk az egészségünkért, ha sok friss és nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, illetve egészségesen elkészített szárnyas és halételeket fogyasztunk és csak minél kevesebb grillezett és feldolgozott táplálékot veszünk magunkhoz.

Az egészséges főzési módszerek - párolás, gőzölés, alacsony hőfokon való főzés - is sokat segíthetnek a glikációs végtermékek csökkentésében. A marinálás is jó döntés. Ilyenkor az ételeket az elkészülésük előtt savas kémhatású folyadékban pácoljuk. De ez csak akkor egészséges, ha ez a savas kémhatású folyadék valamilyen biocitrusfélének a frissen préselt leve.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: vércukorszintjük, biocitrusfélének, cukorbetegséget, megakadályozása, megakadályozzák, végtermékekben, megakadályozni, kialakulásának, csökkentésében, egészségünkért, hőmérsékleten, legmagasabbak, glükózszintet, cukorbetegség, végtermékeket, folyamatokat, szabályozzák, élelmiszerek, szabadítanak, élettartamot, elkészülésük, elváltozások, feldolgozott, fogyasztanak, elkerülhetik, egészségesen, karcinogének, betegségeket, prosztatarák, koleszterin, elkészített, végtermékei, módszerekre, mutagéneket, felgyorsuló, fogyasztunk, cukorbetegség megakadályozása, főzési módszerek, étel mennyire, minimálisan feldolgozott, magas hőmérsékleten, feldolgozott élelmiszerek, szövetek működésének, sejtes elváltozások, roston sült, legmagasabbak glikációs, ételeket magas, prosztatarák kialakulásának, egészségre nézve, alacsony hőmérsékleten, káros glikációs, főzési módszerekre,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Hallgatás  Facebookon kaptam  Még nem főtt le  Az emberben ott rejlik az egés...  600 éve született Gutenberg  Tavasz tündérekkel kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tarján Iza – Bolond ápri...  A bókolás nem lehet hamis híze...  Tavaszi kép  Hallgatás  Tavaszi kép  600 éve született Gutenberg  Facebookon kaptam  Hetvenkedő lettem  Április - Rúzsa Magdi  Boldog születésnapot a ma ünne...  Mai harmónia kártyám  Kellemes délutánt kívánok  Hála  Mint akit agyonvertek  Facebookon kaptam  Vers ifjú barátaimnak,áprilisr...  Nem tudnak mindent, de mindent...  Facebookon kaptam  Rózsaszin rózsa  Malacka  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hála  Szép új hetet.......  Hallgatás  Aranyosi Ervin: Baráti szó  Tarján Iza – Bolond ápri...  Tisztelet-Kedvesség.......  Hallgatás  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Baráti szó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csontriltkulás ellen - lúgosít...  Facebookon kaptam  Hallgatás  Szeretem az áprilist,mert akko...  Facebookon kaptam  Nagyon szép.......  Aranyosi Ervin: Mosolyka  Micsoda tavasz van  Hallgatás  Kerek templomunk  Depresszió elleni táplálékok  Tulipán csokor  Boldog születésnapot a ma ünne...  Zöld fluorit  Facebookon kaptam  Micsoda tavasz van  Facebookon kaptam  Ne szabjuk meg egymásnak, merr...  Tulipànok tölcsérben  Terhesség alatt ellenjavallt g...  Lement a nap . . .  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Maradtunk azonban még akik bíz...  Tulipànok tölcsérben  Tarján Iza – Bolond ápri...  Kellemes délutánt kívánok  Gyerekszáj  Facebookon kaptam  Hallgatás  Facebookon kaptam  Clematis  Angyalok  Hallgatás  Lement a nap . . .  Szeresd velem Karinthy Frigyes...  A négy egyezség  Aranyosi Ervin: Mosolyka  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Naplemente  Facebookon kaptam  Szép új hetet.......  Png virág  A zene plátói igazságot közvet...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Kerek templomunk  Facebookon kaptam  Szép napot és hetet kívánok  Depresszió elleni táplálékok  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Hallgatás  Facebookon kaptam  Jó reggelt kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
cukorbetegség megakadályozása, főzési módszerek, étel mennyire, minimálisan feldolgozott, magas hőmérsékleten, feldolgozott élelmiszerek, szövetek működésének, sejtes elváltozások, roston sült, legmagasabbak glikációs, ételeket magas, prosztatarák kialakulásának, egészségre nézve, alacsony hőmérsékleten, káros glikációs, főzési módszerekre, rákos betegségeket, felgyorsuló öregedési, nyers étkezés, ideális választás, egészséges főzési, glikációs végtermékek, elkészülésük előtt, savas kémhatású, frissen préselt, vércukorszintjük, biocitrusfélének, cukorbetegséget, megakadályozása, megakadályozzák, végtermékekben, megakadályozni, kialakulásának, csökkentésében, egészségünkért, hőmérsékleten, legmagasabbak, glükózszintet, cukorbetegség, végtermékeket, folyamatokat, szabályozzák, élelmiszerek, szabadítanak, élettartamot, elkészülésük, elváltozások, feldolgozott, fogyasztanak, elkerülhetik, egészségesen, karcinogének, betegségeket, prosztatarák, koleszterin, elkészített, végtermékei, módszerekre, mutagéneket, felgyorsuló, fogyasztunk, százalékkal, elvesztését, végtermékek, halételeket, folyadékban, végterméket, segíthetnek, működésének, következnek, alkalmazunk, minimálisan, agyonfőzött, változások, generálnak, megnövelik, szenteljen, valamilyen, ételeinket, egészségre, fogyhatnak, károsítják, gyümölcsöt, egészséges, kockázatát, férfiaknál, , ,
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 105 db bejegyzés
e év: 1266 db bejegyzés
Összes: 42224 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 127
  • e Hét: 3685
  • e Hónap: 20732
  • e Év: 255256
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.