Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A cukorbetegség-főzési módszerek
  2020-04-22 22:37:31, szerda
 
  A cukorbetegség megakadályozása a főzési módszerek egyszerű megváltoztatásával.

Az, hogy egy étel mennyire marad egészséges, nagyban függ attól is, hogy milyen főzési technikát alkalmazunk. A minimálisan feldolgozott vagy nem agyonfőzött élelmiszerek segítenek megakadályozni a cukorbetegséget és csökkentik a glükózszintet, szabályozzák a testsúlyt és megnövelik az élettartamot. Ezzel szemben kutatások igazolják, hogy a magas hőmérsékleten elkészített vagy a feldolgozott élelmiszerek káros glikációs végterméket és mutagéneket szabadítanak fel.

A magas hőmérsékleten kezelt ételek glikációs végtermékei (AGE) a szövetek működésének elvesztését idézik elő. Ezek a sejtes elváltozások károsítják a DNS-t és megnövelik a rák kialakulásának a kockázatát.

A hőkezelt és a roston sült húsok a legmagasabbak glikációs végtermékekben, amelyek nagyon mérgező anyagoknak számítanak. Hiszen ha az ételeket magas hőmérsékleten kezelik, akkor olyan kémiai változások következnek be, amelyek óriási károkat generálnak a sejtekben. Például azoknál a férfiaknál, akik hetente 1,5 adagnál több grillezett húst fogyasztanak, 50 százalékkal nagyobb a prosztatarák kialakulásának a kockázata.

Akik nem magas hőmérsékleten kezelt ételeken élnek, nemcsak elkerülhetik ezeket a betegségeket, de még fogyhatnak is. Nem beszélve arról, hogy a koleszterin- és a vércukorszintjük is csökkenhet.

A főzési módszerek ezért kulcsfontosságúak az egészségre nézve és még a cukorbetegséget is megakadályozhatjuk, ha nem sütjük agyon az ételeinket. Az alacsony hőmérsékleten kezelt ételek csökkenti a káros glikációs végtermékeket és megakadályozzák a DNS-t károsító toxinok és karcinogének képződését.

Nagyon fontos, hogy mindenki elegendő figyelmet szenteljen a főzési módszerekre, hogy elkerülje a cukorbetegséget, a rákos betegségeket és a felgyorsuló öregedési folyamatokat. A nyers étkezés lenne az ideális választás, de már azzal is sokat tehetünk az egészségünkért, ha sok friss és nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, illetve egészségesen elkészített szárnyas és halételeket fogyasztunk és csak minél kevesebb grillezett és feldolgozott táplálékot veszünk magunkhoz.

Az egészséges főzési módszerek - párolás, gőzölés, alacsony hőfokon való főzés - is sokat segíthetnek a glikációs végtermékek csökkentésében. A marinálás is jó döntés. Ilyenkor az ételeket az elkészülésük előtt savas kémhatású folyadékban pácoljuk. De ez csak akkor egészséges, ha ez a savas kémhatású folyadék valamilyen biocitrusfélének a frissen préselt leve.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: vércukorszintjük, biocitrusfélének, cukorbetegséget, megakadályozása, megakadályozzák, végtermékekben, megakadályozni, kialakulásának, csökkentésében, egészségünkért, hőmérsékleten, legmagasabbak, glükózszintet, cukorbetegség, végtermékeket, folyamatokat, szabályozzák, élelmiszerek, szabadítanak, élettartamot, elkészülésük, elváltozások, feldolgozott, fogyasztanak, elkerülhetik, egészségesen, karcinogének, betegségeket, prosztatarák, koleszterin, elkészített, végtermékei, módszerekre, mutagéneket, felgyorsuló, fogyasztunk, cukorbetegség megakadályozása, főzési módszerek, étel mennyire, minimálisan feldolgozott, magas hőmérsékleten, feldolgozott élelmiszerek, szövetek működésének, sejtes elváltozások, roston sült, legmagasabbak glikációs, ételeket magas, prosztatarák kialakulásának, egészségre nézve, alacsony hőmérsékleten, káros glikációs, főzési módszerekre,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Reménység és erő Krisztustól e...  Németh László tollából  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A kételkedés kezelése  Paul David Tripp Április 19  Zilahy Lajos gondolata  Garai Gábor - Takarítás  Png ház  Png lepke  A Megváltó szolgálatában  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Szép napot kívánok  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy bizonyos határt  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png rózsa csokor  Szívem  Png telefon  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Örülök, hogy látlak!  Csak a fogyatkozás látható  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Rátalálsz  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Png ház  Próbálj meg ...  Png cica  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Png csokor  Julian Brass gondolata  Irgalom és ítélet  Nagyi telefonál  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Mai harmónia kártyám  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Próbálj meg ...  Png telefon  Popper Péter szavai  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Egy bizonyos határt  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png ház  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  képre írva  Rátalálsz  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
cukorbetegség megakadályozása, főzési módszerek, étel mennyire, minimálisan feldolgozott, magas hőmérsékleten, feldolgozott élelmiszerek, szövetek működésének, sejtes elváltozások, roston sült, legmagasabbak glikációs, ételeket magas, prosztatarák kialakulásának, egészségre nézve, alacsony hőmérsékleten, káros glikációs, főzési módszerekre, rákos betegségeket, felgyorsuló öregedési, nyers étkezés, ideális választás, egészséges főzési, glikációs végtermékek, elkészülésük előtt, savas kémhatású, frissen préselt, vércukorszintjük, biocitrusfélének, cukorbetegséget, megakadályozása, megakadályozzák, végtermékekben, megakadályozni, kialakulásának, csökkentésében, egészségünkért, hőmérsékleten, legmagasabbak, glükózszintet, cukorbetegség, végtermékeket, folyamatokat, szabályozzák, élelmiszerek, szabadítanak, élettartamot, elkészülésük, elváltozások, feldolgozott, fogyasztanak, elkerülhetik, egészségesen, karcinogének, betegségeket, prosztatarák, koleszterin, elkészített, végtermékei, módszerekre, mutagéneket, felgyorsuló, fogyasztunk, százalékkal, elvesztését, végtermékek, halételeket, folyadékban, végterméket, segíthetnek, működésének, következnek, alkalmazunk, minimálisan, agyonfőzött, változások, generálnak, megnövelik, szenteljen, valamilyen, ételeinket, egészségre, fogyhatnak, károsítják, gyümölcsöt, egészséges, kockázatát, férfiaknál, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1658
  • e Hét: 10440
  • e Hónap: 41926
  • e Év: 246627
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.