Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Influenza kezelése házi módszerekkel
  2020-04-22 22:48:49, szerda
 
  Az influenza akár még májusban is elérhet bennünket, hiszen a levegőben lévő kórokozók az időjárás változékonysága miatt még ebben az évszakban is támadhatnak. Sok esetben elegendő otthoni módszerekkel kúrálni magunkat és nem szükséges azonnal az orvoshoz menni.

A sós vízzel történő gargalizálás sokat segíthet a torok fájdalmának enyhítésében. Öntsön egy pohárba 2 dl langyos vizet, majd ehhez adjon negyed teáskanálnyi sót. Gargalizáljon vele. Ez az elegy nemcsak a fájdalmat, de a gyulladást is csökkenti.

A másik remek természetes módszer a méz. A méz nemcsak a torokfájást enyhíti, de köhögés esetén is nagyon hasznos lehet. Segíti csökkenteni a köhögési reflexet és az irritált nyálkahártyát is megnyugtatja.

A C-vitaminban és cinkben gazdag táplálékok is sokat segíthetnek, hiszen mindkettőnek nagy szerepe van az immunrendszer megerősítésében.

A gyömbér gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatásokkal rendelkezik. A gyömbér nemcsak az émelygés és a hányinger csillapításában lehet a segítségünkre, hanem a láz és a megfázás tüneteit is enyhíteni tudja.

A bodza gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik és értékes, antioxidáns vegyületekkel van tele. Kutatások igazolják, hogy a bodza jelentősen képes lecsökkenteni a megfázás és az influenza időszakát, sőt még arcüreggyulladás esetén is jelentős sikereket értek el ezzel a csodálatos gyógynövénnyel.

A propolisz antivirális és antibakteriális hatással is rendelkezik, így vírusos és bakteriális fertőzés esetén is bátran bevethető. Használható megfázás esetén, de a torokfájás kellemetlen tüneteit is csökkenteni tudja.

Az illóolajokkal történő inhalálás is sokat segíthet a tünetek enyhítésében. Az egyik ilyen illóolaj az eukaliptusz, amely vírusölő és antimikrobiális hatásokkal rendelkezik. A borsmentaolaj pedig a nyálkahártyát nyugtatja meg.

A fokhagyma egy allicin nevű vegyületet tartalmaz. Ez a gyógynövény antioxidáns, antimikrobiális és vírusellenes hatásokkal rendelkezik. A megfázás és az influenza tüneteinek csökkentésében segíthet a fokhagymában megtalálható C-vitamin, az enzimek, a kén- és a szeléntartalom is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: arcüreggyulladás, antimikrobiális, antibakteriális, változékonysága, megerősítésében, csillapításában, szeléntartalom, csökkentésében, gyógynövénnyel, nyálkahártyát, borsmentaolaj, lecsökkenteni, vegyületekkel, immunrendszer, segítségünkre, gargalizáljon, illóolajokkal, enyhítésében, megtalálható, gargalizálás, mindkettőnek, fokhagymában, megnyugtatja, vírusellenes, teáskanálnyi, módszerekkel, rendelkezik, bakteriális, eukaliptusz, antivirális, természetes, csökkenteni, használható, támadhatnak, kellemetlen, torokfájást, influenza akár, levegőben lévő, időjárás változékonysága, orvoshoz menni, torok fájdalmának, elegy nemcsak, másik remek, torokfájást enyhíti, köhögési reflexet, irritált nyálkahártyát, immunrendszer megerősítésében, gyömbér nemcsak, hányinger csillapításában, megfázás tüneteit, bodza jelentősen, influenza időszakát,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Anyámról való emlékek  Szép álmokat!  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Mindig lesz olyan  Tavaszi este  Baranyi Ferenc - N i n c s  Előfordul, hogy  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  jó reggelt  Facebookon kaptam  Különleges  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  40 felett  Vidámság  39 ígéret  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Erdei gyöngyvirág  Paul Éluard - És egy mosoly  Spenót fasírttal  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Vidámság  képre írva  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Paul David Tripp Április 15  különleges  képre írva  Szívek  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlékezz  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  képre írva  Tanmese  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Baranyi Ferenc - N i n c s  A hagyma antibakteriális hatás...  képre írva  Walter Chrysler mondta  képre írva  Szeretem ujjad karcsuságait,  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Egyszerű  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Magamnak  Eduardo Sacheri gondolata  Reményik Sándor: Pierrot &...  Borzasztó  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Ady Endre - Mindegy átka  képre írva  Robert Merle tollából  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta... 
Bejegyzés Címkék
influenza akár, levegőben lévő, időjárás változékonysága, orvoshoz menni, torok fájdalmának, elegy nemcsak, másik remek, torokfájást enyhíti, köhögési reflexet, irritált nyálkahártyát, immunrendszer megerősítésében, gyömbér nemcsak, hányinger csillapításában, megfázás tüneteit, bodza jelentősen, influenza időszakát, csodálatos gyógynövénnyel, propolisz antivirális, torokfájás kellemetlen, illóolajokkal történő, tünetek enyhítésében, egyik ilyen, borsmentaolaj pedig, nyálkahártyát nyugtatja, allicin nevű, gyógynövény antioxidáns, influenza tüneteinek, fokhagymában megtalálható, arcüreggyulladás, antimikrobiális, antibakteriális, változékonysága, megerősítésében, csillapításában, szeléntartalom, csökkentésében, gyógynövénnyel, nyálkahártyát, borsmentaolaj, lecsökkenteni, vegyületekkel, immunrendszer, segítségünkre, gargalizáljon, illóolajokkal, enyhítésében, megtalálható, gargalizálás, mindkettőnek, fokhagymában, megnyugtatja, vírusellenes, teáskanálnyi, módszerekkel, rendelkezik, bakteriális, eukaliptusz, antivirális, természetes, csökkenteni, használható, támadhatnak, kellemetlen, torokfájást, segíthetnek, antioxidáns, gyógynövény, fájdalmának, táplálékok, csodálatos, vegyületet, vitaminban, hatásokkal, torokfájás, jelentősen, gyulladást, tüneteinek, hányinger, tartalmaz, enyhíteni, influenza, évszakban, bevethető, fokhagyma, szükséges, nyugtatja, kórokozók, bennünket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 398
  • e Hét: 10512
  • e Hónap: 24261
  • e Év: 228962
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.