Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A hasi zsír 4 fajtája - és megszüntetése
  2020-05-04 07:52:42, hétfő
 
  A hasi zsír 4 fajtája - melyik mitől szűnik meg ?

A makacs úszógumi nem csak a mozgásszegény életmód vagy a túl sok bevitt kalória miatt alakulhat ki.

A hason lerakódott zsírpárnák nem csak esztétikailag lehetnek zavaróak. Kutatások alátámasztották, hogy azok, akik has tájékán raktározzák a felesleget, sokkal hajlamosabbak a szív- és érrendszeri betegségekre, a stroke-ra, a 2-es típusú diabéteszre vagy koszorúér-betegségekre, mint azok, akik a testük más területén halmoznak fel pluszkilókat.

A makacs úszógumi kialakulása ugyanakkor nem csak a mozgásszegény életmód vagy a túl sok bevitt kalória miatt alakulhat ki. Számos tényező közrejátszhat a hasi zsír kialakulásában, kezdve a stresszes életmódtól a genetikán át a hormonális problémákig, amelyek alapján a hasi zsír négy leggyakoribb típusa is elkülöníthető.

A hasi zsír négy fajtája:
A hasi zsír, azaz a zsigeri vagy vaszkuláris zsír másképp viselkedik, mint a szubkután, azaz a bőr alatti zsírréteg. Míg utóbbi az ember testzsírszázalékának körülbelül 90%-át adja, és elsődleges célja a test "szigetelése", addig a zsigeri zsír, bár a hasüregben helyezkedik el, és eredeti funkciója, hogy védje a létfontosságú szerveket. Ugyanakkor, ha túl sok halmozódik fel belőle, gátolhatja a belső szervek vér- és nyirokkeringését, ezáltal az oxigénellátást, ami pedig légzési nehézségeket okoz, de ráerősíthet a testben levő gyulladásokra, ezáltal a komolyabb betegségek kialakulására is nagyobb esély van.

Egy kis odafigyeléssel és a megfelelő táplálkozással egyszerűen csökkentheted a has zsír mennyiségét a testedben. A legjobb módszer a hasi elhízás elkerülésére és megszüntetésére egy szívbarát, rostban gazdag, telített zsírokban szegény étrend.

A női "sörhas":
A túlzott alkoholfogyasztás egyenes összefüggésben áll a hasi és deréktáji zsírréteg kialakulásával. Ha valaki alkoholt fogyaszt, a máj ezt próbálja meg minél gyorsabban lebontani a zsír helyett, ami pedig a hasi tájékra rakódik le. A szeszes italokon kívül a cukrozott és édesített üdítők is veszélyt jelentenek, de a telített zsírsavak és az egyszerű szénhidrátokat tartalmazó ételek, mint például a fehér kenyér vagy a tészta is hozzájárul a kerekded formájú has megjelenéséhez.
Így szabadulj meg tőle:
Természetesen az elsődleges, hogy elhagyd az alkoholt, illetve mellőzd a cukros üdítők fogyasztását. Növeld az étrendedben az összetett szénhidrátokat - teljes kiőrlésű gabonák, zabpelyhek és a telítetlen zsírsavak mennyiségét, mert szívvédő hatásuk van, és csökkentik a szervezetre káros LDL-koleszterin szintjét: fogyassz olajos magvakat, halat, sok gyümölcsöt és zöldséget.

Ha a hasi hízást a hormonok okozzák:
A hormonrendszer kisebb változásai is elegendőek ahhoz, hogy a has alsó részén puha felesleg alakuljon ki. A kevés alvás vagy például egy pajzsmirigybetegség is megzavarhatja az anyagcserét, de klimax környékén még azok a nők is, akik alkatilag karcsúbbak, azt vehetik észre, hogy elkezdenek hasra, illetve a derékvonalra hízni. Itt a ludas az ösztrogénszint csökkenése, aminek köszönhetően lassul az anyagcsere, és megjelennek a pluszkilók.
Így szabadulj meg tőle:
A has alsó részén lévő puha felesleg nemcsak a menopauzában szenvedőknél, de fiatal, vékony nőknél is gyakorta előfordul, ami elsősorban az egysíkú táplálkozás és a mozgásszegény életmód, az ülőmunka révén alakul ki. Próbáld meg száműzni vagy lecsökkenteni a stresszt az életedben, ezt meditációval vagy jógával, futással is elérheted, valamint étkezz változatosabban: készíts zöldség- és gyümölcssmoothie-kat, valamint sovány húsokat. 45-50 év felett érdemes olyan gyakorlatokat végezni, amelyek fejlesztik az izmokat, főként a törzs körül, táplálkozás szempontjából pedig érdemes finomítatlan, tostdús táplálékokat fogyasztani. Ha más tüneteket is tapasztalsz, például hajhullást, álmosságot, akkor egy kivizsgálás nem árthat.

Ha a hasi hízást a stressz okozza:
A szervezetben megjelenő stresszhormon - kortizol - magas szintje is hasi típusú elhízáshoz vezethet, hiszen növeli a vércukorszintet, ez pedig fokozza az étvágyat, így még inkább elősegíti a pluszkilók kialakulását. A kevés alvás, de a túl sok sport is megzavarhatja az anyagcserét, így érdemes mértékletesnek lenni ilyen téren.Így szabadulj meg tőle.
Az egyetlen módja, hogy megszabadulhass a feleslegtől, ha megpróbálod redukálni a stresszt. Aludj legalább nyolc órát naponta, fogd vissza a kávéfogyasztást. A stressz levezetése szempontjából válassz jógát, vagy meditálj, de a boksz is remek megoldás arra, hogy levezesd a feszültséget. Segíthet, ha abbahagyod a rendszertelen evést, és ötször eszel egy nap, közel azonos időben, ez már önmagában segíthet keretet adni a napnak.

Terhesség után megmaradt hasi háj:
A terhesség során a has és a bőr sokat tágul, ami sajnos nem húzódik vissza rögtön szülés után, ilyenkor nem is biztos, hogy feleslegről van szó. Gyakori probléma a szülés után a szétnyílt hasizom, amely a középen futó egyenes hasizmot érinti, és a teljes hasi rész megereszkedéséhez vezet, ezért ilyenkor jobb minél előbb orvossal konzultálni.Így szabadulj meg tőleA terhességet és a szülést követően a test megváltozik, és ez teljesen normális. Bár olvashatunk nőkről, akik a szülés után négy héttel ismét remek formában vannak, de nem ez az általános. Ilyenkor nem az az elsődleges, hogy megszabadulj a feleslegtől. Ha jól megy a szoptatás, az segíthet a súlyleadásban.
Otthon végezhető pilatesgyakorlatokkal, jógával, hosszú sétákkal segítheted az anyagcserét. A szoptatás alatt és utána is kövess kiegyensúlyozott étrendet, amelynek gerincét a gabonafélék, főzelékek, gyümölcsök, zöldségek, sovány húsok és tejtermékek alkotják.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: gyümölcssmoothie, nyirokkeringését, kiegyensúlyozott, megszüntetésére, változatosabban, vércukorszintet, alátámasztották, kávéfogyasztást, megszabadulhass, kialakulásával, kialakulásában, szénhidrátokat, összefüggésben, táplálkozással, oxigénellátást, odafigyeléssel, megjelenéséhez, hormonrendszer, ösztrogénszint, mértékletesnek, létfontosságú, szempontjából, rendszertelen, súlyleadásban, mozgásszegény, közrejátszhat, megzavarhatja, elkülöníthető, kialakulására, lecsökkenteni, hajlamosabbak, gyakorlatokat, csökkentheted, természetesen, stresszhormon, gyulladásokra, hasi zsír, makacs úszógumi, mozgásszegény életmód, hason lerakódott, 2-es típusú, stresszes életmódtól, hormonális problémákig, zsigeri vagy, zsigeri zsír, hasüregben helyezkedik, létfontosságú szerveket, belső szervek, testben levő, komolyabb betegségek, megfelelő táplálkozással, legjobb módszer,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Akarat  Soha ne kedvezz...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Gonosz démon-álarc  Bounty krémes  Sose bánj semmit  Szívem  Tanuld meg ezt a versemet  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Zilahy Lajos gondolata  Nem számIt  Németh László tollából  Nagyi telefonál  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Paul David Tripp Április 20  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png cica  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Neked tudnod kell  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szép estét  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png nő  Szép napot kívánok  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Julian Brass gondolata  Egy lelki imádság  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Éretlen vers  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Alvó cicák  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png virág  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Varga János Veniam - Fontos sz...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Albert Einstein gondolata  A jó emberek mindig szépek mar...  Png cica  Png csokor  Facebookon kaptam  A sors  Kövesd a cowboyt!  Kövesd a cowboyt!  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Alázat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Adakozás  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Akarat  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Egy bizonyos határt  képre írva  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam Krisztinától  Boldog születésnapot a ma ünne...  Tanuld meg ezt a versemet  A kételkedés kezelése  Nagyi telefonál  Png lepke  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Reggel van 
Bejegyzés Címkék
hasi zsír, makacs úszógumi, mozgásszegény életmód, hason lerakódott, 2-es típusú, stresszes életmódtól, hormonális problémákig, zsigeri vagy, zsigeri zsír, hasüregben helyezkedik, létfontosságú szerveket, belső szervek, testben levő, komolyabb betegségek, megfelelő táplálkozással, legjobb módszer, hasi elhízás, túlzott alkoholfogyasztás, zsír helyett, hasi tájékra, szeszes italokon, telített zsírsavak, egyszerű szénhidrátokat, fehér kenyér, kerekded formájú, cukros üdítők, összetett szénhidrátokat, telítetlen zsírsavak, szervezetre káros, hasi hízást, hormonok okozzák, hormonrendszer kisebb, kevés alvás, derékvonalra hízni, ösztrogénszint csökkenése, menopauzában szenvedőknél, egysíkú táplálkozás, ülőmunka révén, törzs körül, stressz okozza, szervezetben megjelenő, pluszkilók kialakulását, egyetlen módja, stressz levezetése, rendszertelen evést, terhesség során, szülés után, szétnyílt hasizom, középen futó, teljes hasi, szülést követően, test megváltozik, szoptatás alatt, gyümölcssmoothie, nyirokkeringését, kiegyensúlyozott, megszüntetésére, változatosabban, vércukorszintet, alátámasztották, kávéfogyasztást, megszabadulhass, kialakulásával, kialakulásában, szénhidrátokat, összefüggésben, táplálkozással, oxigénellátást, odafigyeléssel, megjelenéséhez, hormonrendszer, ösztrogénszint, mértékletesnek, létfontosságú, szempontjából, rendszertelen, súlyleadásban, mozgásszegény, közrejátszhat, megzavarhatja, elkülöníthető, kialakulására, lecsökkenteni, hajlamosabbak, gyakorlatokat, csökkentheted, természetesen, stresszhormon, gyulladásokra, esztétikailag, köszönhetően, menopauzában, fogyasztását, elkerülésére, leggyakoribb, nehézségeket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 738
  • e Hét: 2876
  • e Hónap: 34362
  • e Év: 239063
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.