Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A gyömbér 11 varázslatos hatása az egészségre
  2020-05-04 22:08:56, hétfő
 
 



Segíti a felszívódást
A gyömbér segíti a felszívódását és stimulálását számos elengedhetetlen tápanyagnak a szervezetben. Ezt úgy teszi, hogy stimulálja a gyomor és hasnyálmirigy enzimek kiválasztását.

Idült izületi gyulladás
Egy placebóval kontrollált, keresztkutatás amit a Osteoarthitis Cartilage-ben publikálak azt találta, hogy a betegek, akik fájdalmas izületi gyulladással küzdöttek a térdükben és gyömbért kaptak, azokkal szemben akik placebót kaptak, kevesebb fájdalmat éreztek és jobban mozogtak.

Erősíti az immunitást
A gyömbér segít javítani az immunrendszert. Egy kis gyömbér mindennapos fogyasztása megakadályozza a stroke kialakulását, mivel megakadályozza a zsírok lerakódását az artériákban. Emellett csökkenti a bakteriális fertőzéseket a gyömörban és segít megnyerni a harcot a köhögéssel és torokirritációval szemben.

Stroke és szívbetegségek
A két legnagyobb gyilkos a bolygón lehetséges, hogy távoltartható a gyömbér rendszeres fogyasztásával, főleg, ha más kulcsfontosságú élelmiszerekkel együtt fogyasztják. A fokhagyma, a gyömbér és a hagyma mind rendelkeznek vérrög ellenes hatóanyagokkal, és ha mindezeket együtt fogyasztják, az nagyon hatásos lehet a szív betegségek és a storke megelőzésében.

Cukorbetegség
A gingerol széles körökben ismert arról, hogy természetesen javíjta a cukorbetegségek és növeli az inzulin érzékenységet. A gyömbér segít csökkenteni a vércukorszintet és növelni az inzulin és egyéb gyógyszerek hatékonyságát, amit a cukorbetegség kezeléséhez használnak. Szakértők szerint ajánlott a gyömbér leves víz fogyasztása minden reggel, ami segít keretek közt tartani a vércukorszintet.

Megelőzi az Alzheimer-kórt
Mivel a oxidációs stressz és a gyulladás ismerten az egyik kiváltó oka lehet az Alzheimer-kórnak , nem csoda, hogy a gyulladáscsökkentp tulajdonságok, amikkel a gyömbér rendelkezik megelőzik ennek a rettenetes betegségenk a kialakulását. Emellett ez a kutatás bizonyítja , hogy ,, a gyömbér kivonat növeli a figyelmet és kognitív folyamatokat az egészséges, középkorú nőknél".

Enyhíti az émelygést és a hányást
Klinikai tanulmányok bizonyították a gyömbér hatékonyságát az émelygés és hányinger nyugtatásában. Kutatások azt is alátámasztották, hogy segíthet a kemoterápia általi kiváltott émelygés és hányás enyhítésében. A legtöbb tanulmány pozitív hatást talált ezeknek az agresszív terápiáknak a mellékhatásainak kezelésében. A gyömbér egy erőteljes opcoó lehet azok számára, akik ilyen mérgező gyógyászati terápián mennek keresztül.

Véd az UV sugarakkal szemben
A kutatási adatok tanúsága szerint a gyömbér képes az UV sugárzást elnyelni és ezzel megvédi a szervezetet az Ultraviola sugárzás okozta DNS károsodással szemben. A gyömbér kivonat stimulálta az antioxidánsok termelődését ezzel védve a szervezetet a potenciálisan káros UV sugárzással szemben.

Rák
A gyömbér gyökér nagyon magas szinten tartalmaz antixodiánsokat, magasabb, mint a legtöbb bogyósgyümölcsben, ami egy remek védelmezővé teszi a gyömbért a sejtkárosodással szemben és szabad gyökök által okozott betegségekkel szemben is. A gyömbér magában hordozza a lehetőséget a mellrák, májrák,bőrrák, hólyagrák és vastagbélrák megelőzésére. A gyömbér antioxidáns tartalma egy a sok mechanizmus közül, amiről azt gondolják, hogy megmagyarázza a rák megelőző hatását.

Influenza
A gyömbér már évszázadok óta harcol a betegségekkel és fertőzésekkel szemben. A csillapító hatása segít csökkenteni a test a sérült sejtekre adott vészreakcióit. Amíg a fehér vérsejtek a többi sejt begyógyításával és a betegség elleni harccal vannak elfoglalva, addig a gyömbér akadályként szolgál a prosztaglandinnal szemben, ami kiváltja a lázat, a fejfáját és a görcsöket.

Természetes köptetőszer
Mivel a gyömbér természetes köptetőszer ezért segít tágítani a tüdőt és fellazítani a lerakódott váladékot azzal, hogy megtöri és eltávolítja a nyálkát. Ha úgy érzi légútjai bedugultak készítsen meleg gyömbér teát citrommal naponta háromszor és pillanatok alatt jobban fogja magát érezni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: sejtkárosodással, mellékhatásainak, kulcsfontosságú, alátámasztották, vércukorszintet, begyógyításával, élelmiszerekkel, antixodiánsokat, elengedhetetlen, cukorbetegségek, megakadályozza, szívbetegségek, hatóanyagokkal, immunrendszert, fogyasztásával, keresztkutatás, megmagyarázza, fertőzésekkel, természetesen, cukorbetegség, vészreakcióit, betegségekkel, megelőzésében, távoltartható, potenciálisan, antioxidánsok, nyugtatásában, érzékenységet, hatékonyságát, bizonyították, kiválasztását, hasnyálmirigy, osteoarthitis, tulajdonságok, felszívódását, szervezetben, gyömbér segíti, placebóval kontrollált, gyömbér segít, stroke kialakulását, zsírok lerakódását, bakteriális fertőzéseket, bolygón lehetséges, gyömbér rendszeres, hagyma mind, nagyon hatásos, szív betegségek, storke megelőzésében, gingerol széles, inzulin érzékenységet, cukorbetegség kezeléséhez, gyömbér leves, Osteoarthitis Cartilage-ben,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Alvó cica  Robert Merle tollából  Szép estét kedves látogatóimn...  Önmaga ellenére  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Jó éjszakát  Szép estét  Tavaszi este  Minden tavaszból őrizz..  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul Éluard - És egy mosoly  Paul David Tripp Április 13  Az ember emlékekből áll  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vidámság  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Vidámság  IGEN így  József Attila – Keresek ...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Ott van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Szép estét kedves látogatóimna...  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Robin Wight pitypang szobra  József Attila - Kopogtatás nél...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Mindent de mindent visszakap  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jó éjszakát  Alvó cicák  Önmaga ellenére  Bársony székben  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  James Allen  Erdei gyöngyvirág  A sorsod  Szép álmokat!  Megígért békesség  József Attila - Kopogtatás nél...  Sorsunk miatt...  Töröld le  Baranyi Ferenc - N i n c s  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Önmaga ellenére  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  József Attila – Keresek ...  képre írva  Baranyi Ferenc - N i n c s  Eduardo Sacheri gondolata  Anyámról való emlékek  Azért kaptad  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Spenót fasírttal  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Martin Buber, A haszidim meséi  Egyszerű  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Esterházy Péter: Harmonia c...  Emlékezz  Sok ember olyan, mint a kaméle...  39 ígéret 
Bejegyzés Címkék
gyömbér segíti, placebóval kontrollált, gyömbér segít, stroke kialakulását, zsírok lerakódását, bakteriális fertőzéseket, bolygón lehetséges, gyömbér rendszeres, hagyma mind, nagyon hatásos, szív betegségek, storke megelőzésében, gingerol széles, inzulin érzékenységet, cukorbetegség kezeléséhez, gyömbér leves, oxidációs stressz, gyulladás ismerten, egyik kiváltó, gyömbér rendelkezik, rettenetes betegségenk, kutatás bizonyítja, gyömbér kivonat, gyömbér hatékonyságát, kemoterápia általi, legtöbb tanulmány, agresszív terápiáknak, mellékhatásainak kezelésében, erőteljes opcoó, kutatási adatok, gyömbér képes, antioxidánsok termelődését, potenciálisan káros, gyömbér gyökér, legtöbb bogyósgyümölcsben, remek védelmezővé, sejtkárosodással szemben, gyömbér magában, gyömbér antioxidáns, csillapító hatása, sérült sejtekre, fehér vérsejtek, többi sejt, betegség elleni, gyömbér akadályként, prosztaglandinnal szemben, gyömbér természetes, lerakódott váladékot, sejtkárosodással, mellékhatásainak, kulcsfontosságú, alátámasztották, vércukorszintet, begyógyításával, élelmiszerekkel, antixodiánsokat, elengedhetetlen, cukorbetegségek, megakadályozza, szívbetegségek, hatóanyagokkal, immunrendszert, fogyasztásával, keresztkutatás, megmagyarázza, fertőzésekkel, természetesen, cukorbetegség, vészreakcióit, betegségekkel, megelőzésében, távoltartható, potenciálisan, antioxidánsok, nyugtatásában, érzékenységet, hatékonyságát, bizonyították, kiválasztását, hasnyálmirigy, osteoarthitis, tulajdonságok, felszívódását, szervezetben, termelődését, kialakulását, megelőzésére, vastagbélrák, stimulálását, fertőzéseket, folyamatokat, gyulladással, enyhítésében, károsodással, felszívódást, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 32 db bejegyzés
e év: 513 db bejegyzés
Összes: 49306 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 911
  • e Hét: 2894
  • e Hónap: 16643
  • e Év: 221344
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.