Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Milyen jelekből látjuk, hogy a testünk kalciumért kiált?
  2020-05-06 23:43:36, szerda
 
  A kalcium egy nélkülözhetetlen csontépítő tápanyag. Amennyiben valaki nem fogyaszt elegendő kalciumban gazdag táplálékot, úgy különböző tüneteket tapasztalhat meg.

Azt hihetnénk, hogy csak a magnéziumhiány okozhat izomgörcsöt, pedig a kalciumhiánynak is ez az egyik kiemelkedő tünete. Ha már éjjel is izomgörcsre ébred, ideje lenne megfontolni a kalciumdús táplálkozás elkezdését.

Annak érdekében, hogy a kalcium felszívódjon és hasznosuljon, a szervezetnek D-vitaminra is szüksége van. A D-vitamin napfény hatására termelődik az emberi szervezetben. Télen érdemes minél több halat fogyasztani a D-vitamin-pótlás érdekében, de a gombafélék is tartalmazzák ezt a vitamint.

A csontvesztés és a csontsűrűség csökkenésének egyik kiemelkedő oka, hogy nem fogyasztunk elegendő kalciumban gazdag táplálékot. Ahogy öregszünk, úgy nő meg a veszélye a csonttöréseknek, amelyet általában a csontritkulás nevű betegség előz meg. A rendszeres testmozgás is nagyon fontos, hogy az izmok megerősödjenek. Az izmok is mintegy védelmet jelentenek a csontok számára a törésekkel szemben.

Amennyiben valaki túl sok fehérjét fogyaszt, úgy megnő az esélye, hogy a vese túl sok kalciumot választ ki a szervezetből.

A kalcium is segíthet abban, hogy a fogaink sokáig erősek maradjanak. A fogszuvasodás az egyik kiemelkedő jele a kevés kalciumbevitelnek.

A kalcium alacsony szintje a depresszióhoz is szorosan kötődik. A depresszió erős hangulatingadozással jár együtt, így érdemes megfontolni a kalciumpótlást.

Amennyiben valaki kiiktatja az étrendjéből a tejtermékeket, úgy szintén számíthat kalciumhiánnyal. Ha valaki a betegsége miatt nem fogyaszt tejet és tejtermékeket, úgy más úton-módon kell pótolni a kalciumot. Kalciumban dús táplálék többek között a szardella, a brokkoli és a mandula.

A törékeny körmök és az örökösen viszkető bőr egyik jele a kalciumhiánynak. Egyes kutatások azt mutatták ki, hogy a pikkelysömör és az ekcéma kialakulása is köthető a kalciumhiányhoz.

A kalcium szerepet játszik a vérnyomás-szabályozásban is. Amennyiben Önnek problémái vannak a vérnyomásával, elképzelhető, hogy nincs elegendő kalcium a szervezetében, így azt érdemes minél hamarabb pótolni.
Forrás : Link

Megjegyzés : Természetes és jól hasznosuló az amaránt mag. Sok kálciumot magnéziumot és vasat is tartalmaz . Közömbös izű - önmagában is- vagy bármire rászórva, vagy beletéve fogyasztható. Naponta egy jó teáskanálnyit javaslok ( CzI)
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: nélkülözhetetlen, kalciumhiánynak, kalciumhiányhoz, kalciumhiánnyal, csonttöréseknek, magnéziumhiány, megerősödjenek, szabályozásban, kalciumpótlást, csontritkulás, depresszióhoz, fogszuvasodás, tejtermékeket, csökkenésének, szervezetében, teáskanálnyit, vérnyomásával, fogyasztható, csontvesztés, csontsűrűség, tartalmazzák, szervezetből, felszívódjon, hasznosuljon, szervezetben, pikkelysömör, elképzelhető, tapasztalhat, szervezetnek, kialakulása, izomgörcsre, megfontolni, izomgörcsöt, fogyasztunk, fogyasztani, táplálkozás, nélkülözhetetlen csontépítő, magnéziumhiány okozhat, egyik kiemelkedő, kalciumdús táplálkozás, kalcium felszívódjon, szervezetnek D-vitaminra, emberi szervezetben, csontsűrűség csökkenésének, csontritkulás nevű, rendszeres testmozgás, izmok megerősödjenek, csontok számára, törésekkel szemben, fogaink sokáig, kevés kalciumbevitelnek, kalcium alacsony, Amennyiben Önnek,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png csokor  Alázat  Png kislány  Akarat  Tanuld meg ezt a versemet  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Kövesd a cowboyt!  Őrizkednünk kell...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Jó éjszakát  Adakozás  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png telefon  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevem  Paul David Tripp Április 21  Ne kapaszkodj magasabbra,  Reggel van  Minden harmadik...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam Krisztinától  Png telefon  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Egy hatékony szolga  Ágai Ágnes – Csendélet  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Még csak most kezdődik a nap  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Png virág  Éretlen vers  Fekete István - Akác  Szívem  Facebookon kaptam  Png kislány  Bounty krémes  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Alázat  s immár én is felragyogva, ért...  Szép estét  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Adakozás  Alázat  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Akik bántanak téged  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Tavaszi kép  Nem számIt  Alázat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Ágai Ágnes – Csendélet  A Megváltó szolgálatában  Nagyon különös  Kaffka_Margit  Kellemes délutánt kívánok  Szép estét  Kaffka_Margit  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
nélkülözhetetlen csontépítő, magnéziumhiány okozhat, egyik kiemelkedő, kalciumdús táplálkozás, kalcium felszívódjon, szervezetnek D-vitaminra, emberi szervezetben, csontsűrűség csökkenésének, csontritkulás nevű, rendszeres testmozgás, izmok megerősödjenek, csontok számára, törésekkel szemben, fogaink sokáig, kevés kalciumbevitelnek, kalcium alacsony, depresszió erős, betegsége miatt, törékeny körmök, örökösen viszkető, ekcéma kialakulása, kalcium szerepet, nélkülözhetetlen, kalciumhiánynak, kalciumhiányhoz, kalciumhiánnyal, csonttöréseknek, magnéziumhiány, megerősödjenek, szabályozásban, kalciumpótlást, csontritkulás, depresszióhoz, fogszuvasodás, tejtermékeket, csökkenésének, szervezetében, teáskanálnyit, vérnyomásával, fogyasztható, csontvesztés, csontsűrűség, tartalmazzák, szervezetből, felszívódjon, hasznosuljon, szervezetben, pikkelysömör, elképzelhető, tapasztalhat, szervezetnek, kialakulása, izomgörcsre, megfontolni, izomgörcsöt, fogyasztunk, fogyasztani, táplálkozás, természetes, magnéziumot, étrendjéből, kiemelkedő, gombafélék, termelődik, amennyiben, depresszió, megjegyzés, kalciumban, hasznosuló, maradjanak, rendszeres, táplálékot, testmozgás, jelentenek, törésekkel, elkezdését, csontépítő, kalciumdús, vitaminra, kalciumot, szardella, érdekében, kutatások, önmagában, általában, tartalmaz, kiiktatja, hihetnénk, tüneteket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2549
  • e Hét: 7394
  • e Hónap: 38880
  • e Év: 243581
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.