Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Magas vérnyomás csökkentése egészséges táplálékokkal és mód
  2020-05-06 23:58:40, szerda
 
  Magas vérnyomás csökkentése egészséges táplálékokkal és módszerekkel

A magas vérnyomás nem játék, nagyon is komolyan kell venni, hiszen számtalan betegség előidézője lehet, de még a halálozási kockázatokat is megnöveli.

Mit tehetünk, ha magas a vérnyomásunk, de még nem kell gyógyszert szedni? A rendszeres séta, vagyis a rendszeres mozgás sokat segíthet a probléma orvoslásában. Kutatások szerint a reggeli 30 perces séta lehet olyan hatékony, mint a magas vérnyomásra szedett gyógyszerek. Ha valaki sokat ül a munkája miatt, akkor óránként járkáljon 5-10 percet, mert már ez is sokat segíthet a magas vérnyomás mérséklésében.

A kálium is segíthet a vérnyomás csökkentésében. Az avokádó nagy mennyiségben tartalmazza ezt az ásványi anyagot, így érdemes azt beilleszteni a mindennapi étrendbe. Káliumban gazdag táplálékok: banán, édesburgonya, spenót, sárgadinnye. Tehát nagyon fontos, hogy káliumban gazdag ételeket fogyasszon, viszont a nátriumbevitelt csökkenteni szükséges.

Az elhízás is megnöveli a kockázatokat, vagyis akár drasztikusan is megemelheti a vérnyomást, így érdemes a súlyfelelegtől minél hamarabb megszabadulni. Sok kutatás számolt be arról, hogy a cukor és a finomított szénhidrátok korlátozása segíthet a fogyásban.

De nemcsak az alacsony szénhidráttartalmú, hanem az alacsony zsírtartalmú étrend is elősegíti a fogyást, és ezzel együtt a vérnyomás csökkenését.

Fogyasszon minél kevesebb feldolgozott élelmiszert, például egyen kevesebb pizzát, chipset, konzervételeket, hiszen ezek nagyon károsan hatnak az emberi egészségre. Az alacsony zsírtartalmú ételeket, pontosabban készételeket se egye, mivel ezekben hiába kevesebb a zsír, az átlagosnál jóval több cukrot és sót tartalmaznak.

A dohányzás azonnal megemeli a vérnyomást és a pulzusszámot, így jobb ezzel a káros szenvedéllyel mihamarabb felhagyni. A cigarettában található vegyi anyagok jelentősen megnövelik a vérnyomást, károsítják az erek falait, gyulladást okoznak és szűkítik az artériákat.

A stressz is drasztikusan megemelheti a vérnyomást. Nagyon sok módszer létezik a stressz csökkentésére, például a mély lélegzetvétel, a zenehallgatás vagy az olvasás.

És természetesen egyes gyógynövények is a segítségünkre lehetnek a vérnyomás csökkentésében: macskakarom, zellerlé, galagonya, gyömbér.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: konzervételeket, nátriumbevitelt, csökkentésében, súlyfelelegtől, szenvedéllyel, lélegzetvétel, gyógynövények, segítségünkre, természetesen, zenehallgatás, mérséklésében, csökkentésére, megszabadulni, táplálékokkal, tartalmaznak, cigarettában, kockázatokat, szénhidrátok, mennyiségben, vérnyomásunk, drasztikusan, módszerekkel, zsírtartalmú, pulzusszámot, beilleszteni, édesburgonya, készételeket, feldolgozott, orvoslásában, gyógyszerek, megemelheti, vérnyomásra, élelmiszert, korlátozása, csökkenését, tartalmazza, magas vérnyomás, halálozási kockázatokat, rendszeres séta, rendszeres mozgás, probléma orvoslásában, magas vérnyomásra, munkája miatt, vérnyomás csökkentésében, avokádó nagy, ásványi anyagot, mindennapi étrendbe, nátriumbevitelt csökkenteni, súlyfelelegtől minél, finomított szénhidrátok, alacsony zsírtartalmú, vérnyomás csökkenését,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gyökössy Endre - Virágok virág...  Kövesd a cowboyt!  Kaffka_Margit  Szívem tiéd  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Hogy lehet megtartani  Png virág  Szép estét  Zilahy Lajos gondolata  Makszim Gorkij gondolata  Jónás Tamás – Végtelen b...  Alázat  Akarat  Kaffka_Margit  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Zilahy Lajos gondolata  Akarat  Fehér virág  Facebookon kaptam Krisztinától  Gonosz démon-álarc  Png telefon  Szabolcska Mihály – Ákác...  Akarat  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nevem  A másik dolog,  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Nagyi telefonál  Aki nem dolgozik, ne is egyék  képre írva  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Reménység és erő Krisztustól e...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Kerüld el az evangélium örömén...  Makszim Gorkij gondolata  Alázat  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Fekete-erdő desszert  Png telefon  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hiányzik  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Png telefon  Leonardo da Vinci gondolata  Esti kép  George Gordon Lord Byron: Inez...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Őrizkednünk kell...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png csokor  Lóhere  Mai harmónia kártyám  Kellemes délutánt kívánok  Akarat  Egy hatékony szolga  A kételkedés kezelése  Adakozás  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Png virág  Png telefon  Facebookon kaptam  A sors  Png férfi  Fekete István - Akác  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Ágai Ágnes – Csendélet  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó 
Bejegyzés Címkék
magas vérnyomás, halálozási kockázatokat, rendszeres séta, rendszeres mozgás, probléma orvoslásában, magas vérnyomásra, munkája miatt, vérnyomás csökkentésében, avokádó nagy, ásványi anyagot, mindennapi étrendbe, nátriumbevitelt csökkenteni, súlyfelelegtől minél, finomított szénhidrátok, alacsony zsírtartalmú, vérnyomás csökkenését, emberi egészségre, átlagosnál jóval, dohányzás azonnal, káros szenvedéllyel, cigarettában található, erek falait, stressz csökkentésére, mély lélegzetvétel, zenehallgatás vagy, segítségünkre lehetnek, konzervételeket, nátriumbevitelt, csökkentésében, súlyfelelegtől, szenvedéllyel, lélegzetvétel, gyógynövények, segítségünkre, természetesen, zenehallgatás, mérséklésében, csökkentésére, megszabadulni, táplálékokkal, tartalmaznak, cigarettában, kockázatokat, szénhidrátok, mennyiségben, vérnyomásunk, drasztikusan, módszerekkel, zsírtartalmú, pulzusszámot, beilleszteni, édesburgonya, készételeket, feldolgozott, orvoslásában, gyógyszerek, megemelheti, vérnyomásra, élelmiszert, korlátozása, csökkenését, tartalmazza, macskakarom, sárgadinnye, csökkenteni, csökkentése, pontosabban, táplálékok, mindennapi, egészségre, artériákat, fogyasszon, vérnyomást, károsítják, megnövelik, mihamarabb, átlagosnál, jelentősen, gyulladást, egészséges, előidézője, rendszeres, finomított, gyógyszert, halálozási, felhagyni, található, vérnyomás, megnöveli, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 138
  • e Hét: 8920
  • e Hónap: 40406
  • e Év: 245107
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.