Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Miben segítenek a keserű gyógynövények?
  2020-05-10 23:19:44, vasárnap
 
  A régebbi korokban a gyógynövények szakértői keserű gyógynövényeket alkalmaztak, nemcsak a jobb emésztés elősegítésére, hanem a test méregtelenítésére és az energia fokozására is. A keserű gyógynövények számtalan egészségügyi problémát kezelhetnek, beleértve a candida okozta fertőzést, a pajzsmirigyproblémákat, a gyulladásos állapotokat, például az asztmát és az ekcémát.

Ezekben a gyógynövényekben úgynevezett keserű vegyületek találhatók, pontosabban ezek a vegyületek okozzák a gyógynövények keserű ízét, amelyektől sok ember és állat el is retten. Azonban minél keserűbb egy gyógynövény, annál magasabb koncentrációban tartalmaz antioxidánsokat és bioflavonoidokat.

Kutatások igazolják, hogy a legtöbb keserű gyógynövény antifungális, antibakteriális, antiszeptikus és daganatellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Tónusos és stimuláló hatást gyakorolnak az izmokra és más szervekre is.

Ezeknek a növényeknek a keserű ízét már akkor megérezzük, amikor a szánkba vesszük azokat. A folyamat tovább folytatódik a májban, a hasnyálmirigyben, a gyomorban, az epehólyagban és a belekben, mégpedig a serkentő hormonok felszabadításával.

A keserű ízzel elindul a nyálelválasztás és ez elősegíti a sav felszabadulását a gyomorban. Ez a sav elengedhetetlen a fehérjék és a zsírok lebontásához, ráadásul még a mikrobák és kórokozók elpusztításában is nagy szerepet játszik.

A keserű gyógynövények elősegítik a fehérjeemésztő enzimek, például a pepszin felszabadulását. Ezek a gyógynövények segítséget nyújtanak a toxinok semlegesítésében, a koleszterinszint csökkentésében, illetve segítenek a nem alkoholos zsírmájbetegség tüneteinek az enyhítésében is.

A keserű növények a hasnyálmirigy javára is segítik a tápanyagok további lebomlását és azok felszívódását, ezáltal akadályozzák meg a gázképződést és a puffadás kialakulását. A keserű gyógynövények stimulálják a hasnyálmirigyet, azért hogy inzulint, a vércukorszint szabályozásához szükséges hormont termeljen.

A keserű gyógynövényeket - articsóka, rukkola, cikória, radicchio saláta, kurkuma, rozmaring, torma, kakukkfű, borókabogyó - hozzá lehet adni más zöldségekhez és készíthetünk belőlük egy kellemes ízű salátát. Ízesíthetjük balzsamecettel vagy frissen facsart citromlével, illetve pirított magvakkal. Ha rendszeresen fogyaszt ilyen gyógynövényeket, biztos lehet benne, hogy nem lesz gondja az emésztésével.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: semlegesítésében, hasnyálmirigyben, tulajdonságokkal, gyógynövényekben, koleszterinszint, bioflavonoidokat, nyálelválasztás, gyógynövényeket, koncentrációban, elpusztításában, felszabadulását, hasnyálmirigyet, antioxidánsokat, szabályozásához, elengedhetetlen, zsírmájbetegség, antibakteriális, balzsamecettel, daganatellenes, fehérjeemésztő, csökkentésében, felszívódását, gyógynövények, elősegítésére, hasnyálmirigy, vércukorszint, antiszeptikus, antifungális, rendszeresen, ízesíthetjük, gázképződést, emésztésével, zöldségekhez, készíthetünk, akadályozzák, epehólyagban, régebbi korokban, gyógynövények szakértői, jobb emésztés, test méregtelenítésére, energia fokozására, keserű gyógynövények, candida okozta, gyulladásos állapotokat, gyógynövényekben úgynevezett, vegyületek okozzák, gyógynövények keserű, legtöbb keserű, keserű ízét, szánkba vesszük, folyamat tovább, serkentő hormonok,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Reménység és erő Krisztustól e...  Albert Einsteinről  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Szívem tiéd  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Radikális szeretet  Nagyi telefonál  Szép álmokat!  Nem számIt  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Makszim Gorkij gondolata  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Alázat  Facebookon kaptam  Png telefon  210 éve született a SZÓZAT meg...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Éretlen vers  Szép estét  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Elköszönt  Facebookon kaptam  Png telefon  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png lepke  Jó éjszakát  A televizió nem a kultúrát kép...  Szívem tiéd  Reggel van  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Boldog születésnapot a ma ünne...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A boldog családok mind hasonló...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Mi lenne ha  Png ház  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Tanuld meg ezt a versemet  Garai Gábor - Takarítás  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  képre írva  Szívem tiéd  Albert Einstein gondolata  210 éve született a SZÓZAT meg...  Nagyon különös  Örülök, hogy látlak!  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Akarat  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Mindig jusson idő nevetni  Tavaszi kép  Fekete István - Akác  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Jó éjszakát  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Akik bántanak téged  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Png kislány 
Bejegyzés Címkék
régebbi korokban, gyógynövények szakértői, jobb emésztés, test méregtelenítésére, energia fokozására, keserű gyógynövények, candida okozta, gyulladásos állapotokat, gyógynövényekben úgynevezett, vegyületek okozzák, gyógynövények keserű, legtöbb keserű, keserű ízét, szánkba vesszük, folyamat tovább, serkentő hormonok, keserű ízzel, zsírok lebontásához, fehérjeemésztő enzimek, pepszin felszabadulását, gyógynövények segítséget, toxinok semlegesítésében, koleszterinszint csökkentésében, keserű növények, hasnyálmirigy javára, tápanyagok további, puffadás kialakulását, vércukorszint szabályozásához, keserű gyógynövényeket, semlegesítésében, hasnyálmirigyben, tulajdonságokkal, gyógynövényekben, koleszterinszint, bioflavonoidokat, nyálelválasztás, gyógynövényeket, koncentrációban, elpusztításában, felszabadulását, hasnyálmirigyet, antioxidánsokat, szabályozásához, elengedhetetlen, zsírmájbetegség, antibakteriális, balzsamecettel, daganatellenes, fehérjeemésztő, csökkentésében, felszívódását, gyógynövények, elősegítésére, hasnyálmirigy, vércukorszint, antiszeptikus, antifungális, rendszeresen, ízesíthetjük, gázképződést, emésztésével, zöldségekhez, készíthetünk, akadályozzák, epehólyagban, enyhítésében, kialakulását, lebontásához, egészségügyi, citromlével, gyógynövény, stimulálják, borókabogyó, gyakorolnak, kezelhetnek, növényeknek, alkalmaztak, folytatódik, pontosabban, rendelkezik, gyulladásos, úgynevezett, állapotokat, segítséget, elősegítik, megérezzük, amelyektől, tápanyagok, vegyületek, találhatók, lebomlását, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1512
  • e Hét: 6357
  • e Hónap: 37843
  • e Év: 242544
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.