Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Diabétesz megelőzése táplálékokkal
  2020-05-18 08:44:52, hétfő
 
  A becslések szerint 2050-re ez az arány azonban megduplázódhat, ha továbbra is a mai feltételek érvényesülnek. A következő tanácsokkal a hétköznapok során előzhetjük meg a diabétesz kialakulását, és ez által közvetve a korai halálozást is.

1, Együnk több kvercetinben gazdag ételt!
A kvercetin nevű flavonoid az antioxidánsok csoportjába tartozik, mely elősegíti az alacsonyabb vércukorszintet és javítja az inzulinszintet, két nagyon fontos tényezőt a diabétesz kialakulásának megelőzéséhez. Továbbá hatástalanítja a szabad gyököket, gyulladásgátló hatású, nem beszélve a magas vérnyomás csökkentéséről.
Jó kvercetinforrás az alma, citrusfélék, hagymafélék, petrezselyem, zsálya, zöld tea és a vörösbor. Az olíva olaj, szőlő, feketecseresznye, erdei bogyós gyümölcsök szintén gazdagok kvercetinben és más flavonoidokban is. Ezeket azonban akár táplálék-kiegészítők formájában is magunkhoz vehetjük.

Egyes becslések szerint 2050-re a felnőtt lakosság több mint fele fog cukorbetegségben szenvedni.

2, Fahéj
Napi egy teáskanál fahéj fogyasztása már jelentősen mértékben megelőzheti a diabétesz kifejlődését, hiszen olyan vércukorszint-stabilizáló összetevőket tartalmaz, melyek nemcsak a glükóz anyagcseréjét növelik jelentősen, hanem az inzulinhoz hasonló szerepet végeznek a testben. A fahéj lassítja az emésztés gyorsaságát, így megelőzve a vércukorszint hirtelen emelkedését, mely a cukorban és egyszerű szénhidrátokban gazdag étkezés velejárója.

A boltokban legtöbbször megtalálható fahéj a ,,cassia"-családból ered, mely nem a leginkább gyógyító fajta. Az ,,igazi" fahéj a Ceylon-családból származik, és bár nem annyira ízes és nehezebb beszerezni, sokkal kevesebb kumarint tartalmaz - mely vérzékenységet okoz -, illetve nagyobb a tápanyagtartalma is. Mindenesetre, az összes főbbi fahéjfajta rendelkezik olyan tulajdonságokkal, melyek megelőzik a diabétesz kialakulását. Akik azonban kumarin típusú véralvadás gátló gyógyszereket szednek (Syncumar, Marfarin), azoknak fogyasztása nem ajánlott.

3, Együnk több brokkolit és keresztes virágú zöldséget!
A szulforafán nevű rákellenes összetevőjéről elhíresült brokkoli a keresztes virágú zöldségekkel együtt fontos részét kell, hogy képezze az antidiabetikus étrendnek, hiszen megakadályozza a vérerek sejtjeinek károsodását. A brokkoliban megtalálható C-vitamin, króm, rost, béta-karotin és sok más tápanyag felveszi a harcot a szabadgyökökkel, a magas vércukorral, az alacsony sűrűségű lipoproteinek magas szintjével - így az LDL és a HDL-koleszterinnel.

4, Mozogjunk többet és iktassuk ki a gyorsételeket étrendünkből!
Csupán a rendszeres testmozgással és a helyes étrenddel rengeteget tehetünk a cukorbetegség megelőzéséért, hiszen az elhízás és a rossz fizikai kondíció alapfeltétele a betegség kialakulásának. A legjobb rövidebb, de nagyobb intenzitású edzéssel kezdeni, mely beindítja a vérkeringést és csökkenti az inzulin- és leptinrezisztenciát, majd fokozatosan beiktatni a hosszabb kardio edzéseket.

Ami az étrendet illeti, a legjobb elkerülni a búzát és a gluténtartalmú ételeket. Azok az ételek, melyek magas fruktóztartalmú kukoricaszirupot, fehér lisztet, hidrogénezett olajokat, mesterséges ízesítőket, tartósítószereket, színezékeket és génmódosított alapanyagokat tartalmaznak, szigorúan kerülendők.

Maradjunk a teljes kiőrlésű és bio élelmiszereknél, korlátozzuk a gabonatermékek fogyasztását, és vegyünk magunkhoz egészséges zsírokat tartalmazó ételeket, mint például a finomítatlan kókuszolaj, és a fűvel táplált állattól származó vaj és hús.

5, Fogyasszunk magnéziumot és probiotikumot fermentált termékek formájában (joghurt, kefir, kombucha)!
A fejlett világ lakosságának kb. 75%-a szenved magnéziumhiányban. Ez az ásványi anyag a testben több mint 300 biokémiai reakciót katalizál. A csontoknak, sejteknek, szerveknek és szöveteknek is szükségük van magnéziumra a megfelelő működéshez. Az elegendő mennyiségű magnézium nélkül az immunrendszer, a csontváz, a szív- és a vérkeringés is veszélyben van. Megfelelő mennyiségű magnézium szedésével megelőzhető a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri megbetegedések, és a diabétesz.

Hasonló módon a probiotikus baktériumok, melyek a bélrendszert népesítik be és az immunrendszer működéséért felelősek, létfontosságúak a diabétesz kialakulásának elkerülésében, vagy kezelésében.

Egy idén végzett kutatásban pusztán a bélflóra mikrobiotikus egyensúlyának a megváltoztatásával a diabétesz veszélyét csökkenteni lehetet , elhízott páciensek megromlott anyagcseréjét vissza tudták fordítani a helyes működés irányába.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: kukoricaszirupot, feketecseresznye, tulajdonságokkal, tápanyagtartalma, cukorbetegségben, élelmiszereknél, szénhidrátokban, létfontosságúak, kvercetinforrás, vércukorszintet, fruktóztartalmú, szabadgyökökkel, csökkentéséről, kialakulásának, hatástalanítja, gabonatermékek, inzulinszintet, gyulladásgátló, gluténtartalmú, koleszterinnel, flavonoidokban, antidiabetikus, megduplázódhat, vérzékenységet, megakadályozza, összetevőjéről, megbetegedések, alapanyagokat, génmódosított, vércukorszint, anyagcseréjét, megelőzéséért, megelőzéséhez, cukorbetegség, gyorsételeket, gyógyszereket, becslések szerint, arány azonban, következő tanácsokkal, hétköznapok során, diabétesz kialakulását, korai halálozást, kvercetin nevű, antioxidánsok csoportjába, alacsonyabb vércukorszintet, diabétesz kialakulásának, szabad gyököket, magas vérnyomás, olíva olaj, felnőtt lakosság, teáskanál fahéj, diabétesz kifejlődését,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png virág  Szép napot kívánok  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Png fotel  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png férfi  Még csak most kezdődik a nap  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Idő  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Jó éjszakát  Esti kép  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Tavaszi kép  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kerüld el az evangélium örömén...  Zilahy Lajos gondolata  Soha ne kedvezz...  Egy hatékony szolga  Esti kép  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Mai harmónia kártyám  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Krisztinától  George Byron - Ahogy itt jár -...  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Rátalálsz  Rátalálsz  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  képre írva  Minden harmadik...  Akarat  Akarat  Erdőn  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam Annuska bar...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Őrizkednünk kell...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Tanuld meg ezt a versemet  Julian Brass gondolata  Idő  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Nevem  Png ház  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt 
Bejegyzés Címkék
becslések szerint, arány azonban, következő tanácsokkal, hétköznapok során, diabétesz kialakulását, korai halálozást, kvercetin nevű, antioxidánsok csoportjába, alacsonyabb vércukorszintet, diabétesz kialakulásának, szabad gyököket, magas vérnyomás, olíva olaj, felnőtt lakosság, teáskanál fahéj, diabétesz kifejlődését, glükóz anyagcseréjét, inzulinhoz hasonló, fahéj lassítja, emésztés gyorsaságát, vércukorszint hirtelen, boltokban legtöbbször, leginkább gyógyító, összes főbbi, szulforafán nevű, keresztes virágú, antidiabetikus étrendnek, vérerek sejtjeinek, brokkoliban megtalálható, magas vércukorral, alacsony sűrűségű, gyorsételeket étrendünkből, rendszeres testmozgással, helyes étrenddel, cukorbetegség megelőzéséért, rossz fizikai, betegség kialakulásának, legjobb rövidebb, hosszabb kardio, étrendet illeti, legjobb elkerülni, gluténtartalmú ételeket, teljes kiőrlésű, gabonatermékek fogyasztását, finomítatlan kókuszolaj, fűvel táplált, fejlett világ, ásványi anyag, testben több, megfelelő működéshez, elegendő mennyiségű, probiotikus baktériumok, bélrendszert népesítik, immunrendszer működéséért, idén végzett, bélflóra mikrobiotikus, diabétesz veszélyét, helyes működés, kukoricaszirupot, feketecseresznye, tulajdonságokkal, tápanyagtartalma, cukorbetegségben, élelmiszereknél, szénhidrátokban, létfontosságúak, kvercetinforrás, vércukorszintet, fruktóztartalmú, szabadgyökökkel, csökkentéséről, kialakulásának, hatástalanítja, gabonatermékek, inzulinszintet, gyulladásgátló, gluténtartalmú, koleszterinnel, flavonoidokban, antidiabetikus, megduplázódhat, vérzékenységet, megakadályozza, összetevőjéről, megbetegedések, alapanyagokat, génmódosított, vércukorszint, anyagcseréjét, megelőzéséért, megelőzéséhez, cukorbetegség, gyorsételeket, gyógyszereket, testmozgással, lipoproteinek, alapfeltétele, hidrogénezett, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 389
  • e Hét: 9171
  • e Hónap: 40657
  • e Év: 245358
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.