Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hasznos táplálékok a szemünknek
  2020-05-20 22:50:34, szerda
 
  Ahhoz, hogy sokáig egészségesek maradjunk, nagyon fontos a megfelelő tápanyagbevitel a szervezetünkbe. Léteznek olyan ételek, amelyek kifejezetten jót tesznek a szem egészségének, azaz fokozzák a látást és megakadályozzák a szembetegségek kialakulását.

A sárgarépának magas a béta-karotin-tartalma, amely elősegíti a szem megfelelő működését. Védelmet nyújt a retina számára és szerepet játszik a látás fokozásában is.

A tojásban olyan értékes tápanyagok vannak, mint a zeaxantin és a lutein, amelyeknek nagy szerepe van abban, hogy tisztán és jól lássunk. A zeaxantin és a lutein, valamint a tojás cinktartalma segítenek a makuladegeneráció kockázatának csökkentésében.

A mandula E-vitamin-tartalma biztosítja a szem számára az egyik antioxidáns vitamint. Ez a vitamin is részt vesz a makuladegeneráció kockázatainak csökkentésében.

A zöld leveles zöldségek nagyon egészségesek, hiszen gazdag forrásai az antioxidáns zeaxantinnak és luteinnek, amelyek segítenek megakadályozni a sejtkárosodást, így tartva egészségesen a szemet.

Az édesburgonya béta-karotinban gazdag. Ez elősegíti az éles látást, mindemellett a szem egészségét is védi.

A brokkoli nem csak a szív egészségének tesz jót. A szem egészségéhez is szükségünk van ennek a zöldségnek a rendszeres fogyasztására, hiszen van benne lutein és zeaxantin, de a C-vitaminnak is gazdag forrása. Ezek a tápanyagok megakadályozhatják a látásvesztést és a makuladegenerációtól is megvédhetnek bennünket.

A búzacsíra E-vitamint tartalmaz. Az E-vitamin is antioxidáns, amely megakadályozza a sejtek károsodását. A legjobb a búzacsírát rendszeresen fogyasztani. Egyszerűen csak szórjon mindig egy keveset az ételre és már eheti is.

A bab, a lencse, a csicseriborsó gazdag forrásai a cinknek, vagyis a szem számára értékes ásványi anyagnak. Fogyassza ezeket a hüvelyeseket rendszeresen, legalább hetente egy-két alkalommal illessze be azokat az étrendjébe.

A karotinoidokban gazdag paradicsom szintén segít a szem egészségének fenntartásában. Likopint tartalmaz, amely megakadályozza a retina károsodását. C-vitaminnal is lehet kombinálni, így még hatékonyabb a szem számára, valamint az omega-3 zsírsav is nélkülözhetetlen, hogy megőrizzük szemünk egészségét.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: nélkülözhetetlen, megakadályozzák, tápanyagbevitel, karotinoidokban, megakadályozni, sejtkárosodást, csökkentésében, szembetegségek, megakadályozza, fenntartásában, szervezetünkbe, csicseriborsó, fogyasztására, kockázatainak, látásvesztést, cinktartalma, megvédhetnek, kockázatának, édesburgonya, zeaxantinnak, egészségesek, egészségesen, mindemellett, egészségének, egészségéhez, sárgarépának, hüvelyeseket, kifejezetten, rendszeresen, kialakulását, károsodását, fokozásában, antioxidáns, hatékonyabb, fogyasztani, rendszeres, megfelelő tápanyagbevitel, szem egészségének, szembetegségek kialakulását, sárgarépának magas, szem megfelelő, retina számára, látás fokozásában, tojásban olyan, tojás cinktartalma, makuladegeneráció kockázatának, szem számára, egyik antioxidáns, makuladegeneráció kockázatainak, zöld leveles, antioxidáns zeaxantinnak, édesburgonya béta-karotinban,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Vágy, élet és sugár  Nyíljatok meg  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Benned is ezerféle szín van  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Isteni zsebkendők  Dóró Sándor: Ma  Üdvözöllek az oldalamon  Nyíljatok meg  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Jó éjszakát  A magukat nyílt és őszinte emb...  Facebookon kaptam  Az agyat és a csontokat is erő...  Szeretettel  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi a különbség  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Nemzeti  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isteni zsebkendők  Gősi Vali - Tükre lennék...  Jó éjszakát  Nem foghatunk rá minden sérülé...  A magyar sajtó napja március 1...  Esti kép  Benned is ezerféle szín van  Facebookon kaptam  Gősi Vali - Tükre lennék...  Nem mindegy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A közszereplő  Paul David Tripp Március 15  A magyar sajtó napja március 1...  Facebookon kaptam  Mélységes szomorúsággal  Facebookon kaptam  Sajnos ezt elBalogozták  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam  Magyarország ilyen hely.  Nem kell ide békemenet  Facebookon kaptam  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam  Törött csészék  Nyíljatok meg  William Shakespeare-től idéze...  Imádkozás Krisztus értelméért  Meghitt estéken . . .  A magukat nyílt és őszinte emb...  A közszereplő  Facebookon kaptam  Szent Pio atya!  Nemzeti  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A magukat nyílt és őszinte emb...  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Por  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  A magukat nyílt és őszinte emb...  Kezdet  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ibolya  Tavaszról álmodom,  Evan Esar tollából  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Üdvözöllek az oldalamon  Hernádkak  Facebookon kaptam  Csendes éjszakán  Ted Engstrőm gondolata  A magyar sajtó napja március 1...  Dóró Sándor: Ma  Por  Facebookon kaptam  gyöngyöstarjáni vérszilva faso... 
Bejegyzés Címkék
megfelelő tápanyagbevitel, szem egészségének, szembetegségek kialakulását, sárgarépának magas, szem megfelelő, retina számára, látás fokozásában, tojásban olyan, tojás cinktartalma, makuladegeneráció kockázatának, szem számára, egyik antioxidáns, makuladegeneráció kockázatainak, zöld leveles, antioxidáns zeaxantinnak, édesburgonya béta-karotinban, éles látást, szem egészségét, szív egészségének, szem egészségéhez, rendszeres fogyasztására, búzacsíra E-vitamint, sejtek károsodását, búzacsírát rendszeresen, csicseriborsó gazdag, hüvelyeseket rendszeresen, karotinoidokban gazdag, retina károsodását, omega-3 zsírsav, nélkülözhetetlen, megakadályozzák, tápanyagbevitel, karotinoidokban, megakadályozni, sejtkárosodást, csökkentésében, szembetegségek, megakadályozza, fenntartásában, szervezetünkbe, csicseriborsó, fogyasztására, kockázatainak, látásvesztést, cinktartalma, megvédhetnek, kockázatának, édesburgonya, zeaxantinnak, egészségesek, egészségesen, mindemellett, egészségének, egészségéhez, sárgarépának, hüvelyeseket, kifejezetten, rendszeresen, kialakulását, károsodását, fokozásában, antioxidáns, hatékonyabb, fogyasztani, rendszeres, kombinálni, vitaminnal, biztosítja, zöldségnek, megőrizzük, vitaminnak, egészségét, szükségünk, étrendjébe, alkalommal, amelyeknek, tápanyagok, paradicsom, egyszerűen, búzacsírát, karotinban, elősegíti, működését, segítenek, zöldségek, megfelelő, luteinnek, zeaxantin, tartalmaz, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 795
  • e Hét: 4373
  • e Hónap: 24235
  • e Év: 200110
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.