|
2020-05-20 22:50:34, szerda
|
|
|
Ahhoz, hogy sokáig egészségesek maradjunk, nagyon fontos a megfelelő tápanyagbevitel a szervezetünkbe. Léteznek olyan ételek, amelyek kifejezetten jót tesznek a szem egészségének, azaz fokozzák a látást és megakadályozzák a szembetegségek kialakulását.
A sárgarépának magas a béta-karotin-tartalma, amely elősegíti a szem megfelelő működését. Védelmet nyújt a retina számára és szerepet játszik a látás fokozásában is.
A tojásban olyan értékes tápanyagok vannak, mint a zeaxantin és a lutein, amelyeknek nagy szerepe van abban, hogy tisztán és jól lássunk. A zeaxantin és a lutein, valamint a tojás cinktartalma segítenek a makuladegeneráció kockázatának csökkentésében.
A mandula E-vitamin-tartalma biztosítja a szem számára az egyik antioxidáns vitamint. Ez a vitamin is részt vesz a makuladegeneráció kockázatainak csökkentésében.
A zöld leveles zöldségek nagyon egészségesek, hiszen gazdag forrásai az antioxidáns zeaxantinnak és luteinnek, amelyek segítenek megakadályozni a sejtkárosodást, így tartva egészségesen a szemet.
Az édesburgonya béta-karotinban gazdag. Ez elősegíti az éles látást, mindemellett a szem egészségét is védi.
A brokkoli nem csak a szív egészségének tesz jót. A szem egészségéhez is szükségünk van ennek a zöldségnek a rendszeres fogyasztására, hiszen van benne lutein és zeaxantin, de a C-vitaminnak is gazdag forrása. Ezek a tápanyagok megakadályozhatják a látásvesztést és a makuladegenerációtól is megvédhetnek bennünket.
A búzacsíra E-vitamint tartalmaz. Az E-vitamin is antioxidáns, amely megakadályozza a sejtek károsodását. A legjobb a búzacsírát rendszeresen fogyasztani. Egyszerűen csak szórjon mindig egy keveset az ételre és már eheti is.
A bab, a lencse, a csicseriborsó gazdag forrásai a cinknek, vagyis a szem számára értékes ásványi anyagnak. Fogyassza ezeket a hüvelyeseket rendszeresen, legalább hetente egy-két alkalommal illessze be azokat az étrendjébe.
A karotinoidokban gazdag paradicsom szintén segít a szem egészségének fenntartásában. Likopint tartalmaz, amely megakadályozza a retina károsodását. C-vitaminnal is lehet kombinálni, így még hatékonyabb a szem számára, valamint az omega-3 zsírsav is nélkülözhetetlen, hogy megőrizzük szemünk egészségét.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Fűben fában.... |
|
Címkék: nélkülözhetetlen, megakadályozzák, tápanyagbevitel, karotinoidokban, megakadályozni, sejtkárosodást, csökkentésében, szembetegségek, megakadályozza, fenntartásában, szervezetünkbe, csicseriborsó, fogyasztására, kockázatainak, látásvesztést, cinktartalma, megvédhetnek, kockázatának, édesburgonya, zeaxantinnak, egészségesek, egészségesen, mindemellett, egészségének, egészségéhez, sárgarépának, hüvelyeseket, kifejezetten, rendszeresen, kialakulását, károsodását, fokozásában, antioxidáns, hatékonyabb, fogyasztani, rendszeres, megfelelő tápanyagbevitel, szem egészségének, szembetegségek kialakulását, sárgarépának magas, szem megfelelő, retina számára, látás fokozásában, tojásban olyan, tojás cinktartalma, makuladegeneráció kockázatának, szem számára, egyik antioxidáns, makuladegeneráció kockázatainak, zöld leveles, antioxidáns zeaxantinnak, édesburgonya béta-karotinban,
|
|
|
|
megfelelő tápanyagbevitel, szem egészségének, szembetegségek kialakulását, sárgarépának magas, szem megfelelő, retina számára, látás fokozásában, tojásban olyan, tojás cinktartalma, makuladegeneráció kockázatának, szem számára, egyik antioxidáns, makuladegeneráció kockázatainak, zöld leveles, antioxidáns zeaxantinnak, édesburgonya béta-karotinban, éles látást, szem egészségét, szív egészségének, szem egészségéhez, rendszeres fogyasztására, búzacsíra E-vitamint, sejtek károsodását, búzacsírát rendszeresen, csicseriborsó gazdag, hüvelyeseket rendszeresen, karotinoidokban gazdag, retina károsodását, omega-3 zsírsav, nélkülözhetetlen, megakadályozzák, tápanyagbevitel, karotinoidokban, megakadályozni, sejtkárosodást, csökkentésében, szembetegségek, megakadályozza, fenntartásában, szervezetünkbe, csicseriborsó, fogyasztására, kockázatainak, látásvesztést, cinktartalma, megvédhetnek, kockázatának, édesburgonya, zeaxantinnak, egészségesek, egészségesen, mindemellett, egészségének, egészségéhez, sárgarépának, hüvelyeseket, kifejezetten, rendszeresen, kialakulását, károsodását, fokozásában, antioxidáns, hatékonyabb, fogyasztani, rendszeres, kombinálni, vitaminnal, biztosítja, zöldségnek, megőrizzük, vitaminnak, egészségét, szükségünk, étrendjébe, alkalommal, amelyeknek, tápanyagok, paradicsom, egyszerűen, búzacsírát, karotinban, elősegíti, működését, segítenek, zöldségek, megfelelő, luteinnek, zeaxantin, tartalmaz, , ,
|
|
|
|
2024. Március
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
128 db bejegyzés |
e év: |
463 db bejegyzés |
Összes: |
49256 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 795
- e Hét: 4373
- e Hónap: 24235
- e Év: 200110
|
|
|