Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hajápolás kókuszolajjal
  2020-05-22 21:29:04, péntek
 
  Szeretnél csodálatosan egészséges hajat? - használj kókuszolajat !

A kókuszolaj egy rendkívül sokoldalú és egészséges szépségápoló termék. Az emberek számos dologra használják, a főzéstől és a takarítástól kezdve, a bőr hidratálásáig és a smink eltávolításáig. Sokan alkalmazzák a hajuk állapotának és egészségének megóvására is.

A napi szinten történő ápolási szokások roncsolhatják a hajadat
A naponta történő hajápolás, mint például a mosás, fésülés és beállítás roncsolhatja a hajszerkezetet és gubancos, töredezett, száraz kinézetet eredményez.

Hogy megértsd, miért történik ez, többet kell tudnod a haj felépítéséről. A hajszálak három rétegből állnak:




A hajbél (medulla): A hajszál középső, puha része. Érdekes módon, a vastagszálú hajban nagyobb a medulla, míg a vékonyabb hajszálakban szinte nincs is.

A hajkéreg (cortex): Ez a haj legvastagabb rétege. Nagy mennyiségű rostos fehérjét tartalmaz, valamint pigmentet, ami a haj színét adja.

A külső réteg (cuticula): a cuticula a külső, kemény védőrétege a hajnak.

A haj mosása, szárítása, színezése roncsolja a külső réteget, így az nem lesz képes megvédeni a hajszál belső részeit. Ennek következtében csökken a hajkérget felépítő rostos fehérje tartalma, így a hajad vékony, gubancos és töredezett lesz.

Miért védi hatékonyabban a kókuszolaj a hajadat, mint más olajok?
A kókuszolajat sokak szerint a legjobb olaj a protein veszteség csökkentésére és a haj egészségének a megőrzésére.

Egy tanulmányban vizsgálták a kókuszolaj, a napraforgóolaj és az ásványi olajok hatékonyságát hajmosás előtt vagy után. Hogy kiderüljön, melyik olaj bizonyul a legjobb hajápolónak, a kutatók megmérték a haj fehérjetartalmának csökkenését mindegyik kezelés után. Bebizonyosodott, hogy a kókuszolaj akár hajmosás előtti vagy utáni alkalmazása hatékonyabban előzi meg a fehérje vesztést, mint az ásványi- és a napraforgóolaj. Valójában a kókuszolaj bizonyult a legjobbnak a kutatás során és csökkentette a fehérjeveszteséget a hajban. Másrészt a másik két olajnak nem volt hasonló hatása a hajra.

Jól tudott, hogy a kókuszolaj kémiai felépítése az, ami a hatásossága hátterében áll. A kókuszolaj főleg közepes láncolatú zsírsavakból épül fel, amit laurinsavnak hívunk. Ez hosszú, egyenes struktúrát ad a kókuszolajnak, ami így könnyen felszívódik mélyre a hajszálakban.

A napraforgóolaj fő alkotóeleme a linolsav, amelynek terjedelmesebb felépítése van, így nehezebben szívódik fel a hajban. Ez azt jelenti, hogy a napraforgó- vagy ásványi olajokhoz hasonló olajok be tudják vonni a hajat, viszont nem képesek felszívódni a hajszálakban.

Ha bedörzsöld a hajad kókuszolajjal mosás előtt és után, akkor megelőzheted a károsodást
Többféle módon alkalmazhatod a kókuszolajat, hogy megvédd a hajad a roncsolódástól. Először is, ha mosás előtt használod, akkor segít csökkenteni a mosás és nedves állapot okozta károsodást. Érdekes, hogy a haj sokkal sérülékenyebb vizes állapotban. Ez a víz felszívása közben fellépő apró szerkezeti változások miatt van.

Amikor benedvesíted a hajadat, a vastag, középső cortex réteg felszívja a vizet és megdagad, ezzel szerkezeti változást okozva a külső rétegben. A haj külső rétege valójában lapos, fedő pikkelyekből áll, amelyek a hajgyökerek irányában vannak rögzítve és a hajszál vége felé állnak. Amikor a középső réteg, azaz a hajkéreg felszívja a vizet, ezek a pikkelyek kifelé nyomódnak és felállnak. Ezáltal a nedves haj sokkal könnyebben sérülhet, főleg fésülés vagy formázás során. Ha olajjal kezeld a hajad mosás előtt, az csökkenti a felszívódó víz mennyiségét a hajszálakban és a cuticula pikkelyeinek a szögét, amikor felállnak. Ezáltal kevésbé lesz hajlamos a sérülésre, amíg nedves.

Másik módszer, ha hajmosás után olajjal dörzsölöd be a hajad, akkor puhább és könnyebb lesz. Így csökken a hajformázás közben fellépő súrlódás és kevésbé lesz töredezett a hajvég.

A kókuszolajtól gyorsabban nő a hajad
A nők nagy része hosszú, sima és fényes hajat szeretne növeszteni. Azonban a mindennapos formálás, kezelés, időjárás és szennyezés okozta hatások nagymértékben károsítják. Ez megnehezíti, hogy hosszú hajat növessz, mivel minél károsodott a hajad, annál lassabban nő.

A kókuszolaj segíthet abban, hogy hosszú hajad legyen:
Hidratálja a hajszálaidat és csökkenti a töredezettséget
Megvédi a hajadat a fehérje vesztéstől és a víz által okozott károsodásoktól
Megvédi a hajad a környezet okozta roncsolódástól (szél, nap, füst)
Hogy minél jobban ki tudd használni a kókuszolaj előnyeit, rendszeres része kell, hogy legyen a hajápolási rutinodnak.


Van bármilyen negatív hatása a kókuszolajnak a hajra?
A kókuszolaj bőrön és hajon történő alkalmazása eredetileg biztonságos. Azonban a túlzott használat olajlerakódást eredményezhet a hajon és a fejbőrön. Ettől zsíros és lapos lesz a haj, főleg, ha vékony szálú. Ennek elkerülése érdekében, csak keveset használj, és a hajad csak a közepétől a hajvégekig dörzsöld be. Sokan, akiknek puha haja van, nem szívesen kenik be a fejbőrt teljesen olajjal.

Továbbá, annak ellenére, hogy teljesen normális, hogy egy ember 50-100 hajszálat veszít el egy nap, sokan azt észlelik, hogy a kókuszolaj használatakor elkezd hullani a hajuk. Viszont nem mindig a kókuszolaj a kiváltó ok. Egyszerűen, csak a használatakor kihullik az a hajszál is, amelyik már eredetileg kivált a fejbőrből.

Hogyan használd a kókuszolajat, hogy gyönyörű hajad legyen :
Kondicionáló: mosd meg a hajad, ahogy szoktad, majd fésüld bele az olajat a hajszálak közepétől a végéig.
Mosás utáni kifésüléshez: hajmosás és kondicionálás után dörzsölj bele egy kis kókuszolajat a hajadba, hogy védve legyen fésülés közben is.
Hajpakolás: Kend be a hajad kókuszolajjal és hagyd rajta pár óráig (akár egész éjszakára), majd mosd le.
Mosás előtti védelem: Hajmosás előtt dörzsöld bele az olajat a hajadba.

Alkalmazhatod ezeket a technikákat rendszeresen vagy ritkábban is (a hajtípusodtól függően), hogy szép és egészséges legyen a hajad. A használt mennyiség attól függ, hogy milyen hosszú és milyen típusú a hajad. A legtöbben csak a hajszálak közepétől alkalmazzák, hogy megvédjék a hajtövet a zsírosodástól. Az a legjobb, ha egy kisebb mennyiséggel kezded, és emeled az adagot, ha szükséges.

Ha rövid, esetleg nagyon vékony szálú a hajad, körülbelül egy teáskanálnyi olajra van szükséged. Azonban a hosszú és sűrű hajúak inkább két evőkanállal tegyenek rá. Többféle kókuszolaj közül válogathatunk. Sokan a szűz, azaz finomítatlan olajra esküsznek, mivel azt táplálkozáshoz is lehet alkalmazni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Címkék: töredezettséget, bebizonyosodott, károsodásoktól, napraforgóolaj, roncsolódástól, hajszerkezetet, terjedelmesebb, eltávolításáig, olajlerakódást, táplálkozáshoz, alkalmazhatod, kókuszolajnak, roncsolhatják, kondicionálás, kókuszolajtól, nagymértékben, felépítéséről, eredményezhet, sérülékenyebb, kókuszolajjal, használatakor, következtében, hidratálásáig, csökkentésére, zsírosodástól, válogathatunk, hajtípusodtól, hatékonyságát, hatékonyabban, szépségápoló, kókuszolajat, megelőzheted, teáskanálnyi, roncsolhatja, hajszálakban, pikkelyeinek, rendkívül sokoldalú, emberek számos, takarítástól kezdve, smink eltávolításáig, hajuk állapotának, napi szinten, naponta történő, hajszálak három, hajszál középső, vastagszálú hajban, vékonyabb hajszálakban, külső réteg, külső réteget, hajszál belső, hajkérget felépítő, hajad vékony,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Könnyáztatta asszonysorsok  képre írva Március 15 -re emlé...  Könnyáztatta asszonysorsok  Mély, puha álom - sárga féltés  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Evan Esar tollából  mindent a népért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Síró nő  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Március  Por  Szép Álmokat  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  A gyász  Evan Esar tollából  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Házi botox  A tékozló és Isten gondviselés...  Nem kell ide békemenet  Keresd azt a valakit,...  Atyám !  mindent a népért...  Facebookon kaptam  Szent-Györgyi Albert gondolata  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Üdvözöllek az oldalamon  Por  Alvó cica  Mélységes szomorúsággal  mindent a népért...  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Szép estét kedves látogatóimna...  Mélységes szomorúsággal  Sajnos ezt elBalogozták  Amikor még rangja volt...  Szép estét kedves látogatóimna...  Gősi Vali - Tükre lennék...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ted Engstrőm gondolata  Paul David Tripp Március 16  1848. március 15-én  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Intelem  Kokárda  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Facebookon kaptam  Nem mindegy  A gyomorrontás tojással is kez...  Vágy, élet és sugár  Őri István - Dal az életről  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A közszereplő  Facebookon kaptam  Szép Álmokat  Alvó baby  A tékozló és Isten gondviselés...  Hernádkak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyarország ilyen hely.  Ibolya  Március 15-re emlékve  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  Nem kell ide békemenet  Heltai Jenő: Szabadság  Alvó cica  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Alvó kislány  Szent Pio atya!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Nem mindegy  Magyarország ilyen hely.  Isten áldja  Facebookon kaptam  Kokárda 
Bejegyzés Címkék
rendkívül sokoldalú, emberek számos, takarítástól kezdve, smink eltávolításáig, hajuk állapotának, napi szinten, naponta történő, hajszálak három, hajszál középső, vastagszálú hajban, vékonyabb hajszálakban, külső réteg, külső réteget, hajszál belső, hajkérget felépítő, hajad vékony, kókuszolajat sokak, legjobb olaj, protein veszteség, tanulmányban vizsgálták, ásványi olajok, legjobb hajápolónak, kutatók megmérték, kókuszolaj akár, fehérje vesztést, kókuszolaj bizonyult, kutatás során, kókuszolaj kémiai, hatásossága hátterében, kókuszolaj főleg, napraforgó- vagy, hajad kókuszolajjal, külső rétegben, hajgyökerek irányában, hajszál vége, középső réteg, hajkéreg felszívja, pikkelyek kifelé, hajad mosás, cuticula pikkelyeinek, hajformázás közben, kókuszolajtól gyorsabban, mindennapos formálás, kókuszolaj segíthet, fehérje vesztéstől, környezet okozta, kókuszolaj előnyeit, hajápolási rutinodnak, kókuszolaj bőrön, túlzott használat, hajad csak, hajvégekig dörzsöld, fejbőrt teljesen, ember 50-100, kókuszolaj használatakor, használatakor kihullik, hajszálak közepétől, technikákat rendszeresen, hajtípusodtól függően, használt mennyiség, legtöbben csak, kisebb mennyiséggel, teáskanálnyi olajra, töredezettséget, bebizonyosodott, károsodásoktól, napraforgóolaj, roncsolódástól, hajszerkezetet, terjedelmesebb, eltávolításáig, olajlerakódást, táplálkozáshoz, alkalmazhatod, kókuszolajnak, roncsolhatják, kondicionálás, kókuszolajtól, nagymértékben, felépítéséről, eredményezhet, sérülékenyebb, kókuszolajjal, használatakor, következtében, hidratálásáig, csökkentésére, zsírosodástól, válogathatunk, hajtípusodtól, hatékonyságát, hatékonyabban, szépségápoló, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 699
  • e Hét: 4277
  • e Hónap: 24139
  • e Év: 200014
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.