Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Természetes növényi vérnyomáscsökkentő ételek
  2020-05-22 22:06:47, péntek
 
  A magas vérnyomás egy olyan összetett egészségügyi probléma, amely már nem csak az idősebb korosztályt sújtja, hanem sajnos komoly veszélyt jelent a fiatalokra is.

Pontosabban, a 16 és 34 év közötti fiatalok több mint egyharmada valamilyen hipertóniában szenved. Egy kaliforniai tanulmány szerint ez a kardiovaszkuláris rosszindulatú betegség - ha nem kezelik - korai öregedéshez és agykárosodáshoz vezethet, még akkor is, ha enyhe formában van jelen.

A hagyományos orvoslás leggyakrabban gyógyszeres kezelést alkalmaz. Ezek azonban tudományosan kapcsolódnak a rák és más súlyos egészségügyi problémák kialakulásához.

Másrészt az alternatív megoldás az, hogy elkerüljük a káros mellékhatásokat azáltal, hogy több olyan élelmiszert és gyógynövényt fogyasztunk, amely természetesen csökkenti a vérnyomást.

Annak érdekében, hogy elkerüljük a hosszú távú magas vérnyomással járó egészségügyi problémákat és fenntartsuk az egészséges vérnyomást, a következő hat természetes gyógyhatású növényi ételt kell fogyasztanunk:

1. Kurkuma
A kurkuma egy rendkívüli sokoldalú szuperétel, amely folyamatosan elámítja a modern tudományt. A gyógynövény számos előnye, hogy képes a szervezetben a gyulladást jelentősen csökkenteni, ami a magas koleszterinszint és a magas vérnyomás elsődleges oka.

A gyulladás aktív csökkentésével a kurkuma segít javítani a szív- és érrendszeri funkciókat, és fenntartja az egészséges véráramlást.

A kurkuma természetes vérhígító, ami egy másik módja a magas vérnyomás kezelésének. Fekete borssal kombinálva, amelynek elsődleges hatóanyaga a piperin, a kurkuma kiválóan lazítja a véredényeket és tisztítja a lerakódásokat, ami gyakran magas vérnyomáshoz vezet.

2. Fokhagyma
A fokhagyma egy másik erős, természetes gyógyszer, amely természetesen csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást. Emellett a fokhagyma tartalmú étrendkiegészítők szedése nagyszerű módja annak, hogy ezt a csodálatos gyógynövényt rendszeresen fogyasszuk nagy mennyiségben.

3. Cayenne-bors
A Cayenne-bors az egyik olyan étel, amely a leggyorsabb csökkenti a vérnyomást. Erős értágító, ami azt jelenti, hogy segít kittágítani az ereket és javítja a véráramlást. Azáltal, hogy növeli a véráramlási sebességet a keringési rendszerben, természetesen csökkenti a vérnyomást.

A magas vérnyomás elleni hatékony házi orvoslás elkészítéséhez keverjünk össze egy vagy két teáskanál cayenne-borsot meleg vízben vagy teában, majd adjunk hozzá mézet és aloe verát. A cayenne-bors kapszula is természetesen csökkentheti a vérnyomás, ha valakinek túl erős lenne a fűszer.

4. Nyers kakaó
A nyers kakaó egy másik növényi alapú fegyver a magas vérnyomás ellen, mivel flavonoidokban és más gyulladáscsökkentő tápanyagokban gazdag. A kakaóban levő flavonoidok adaptogénekként funkcionálnak, ami azt jelenti, hogy jobban segítik a szervezetet a stressz kezelésében, ami a magas vérnyomás gyakori oka. Emellett szabályozzák a stresszhormonszintet is, amely kritikus szerepet játszik a vérnyomás szabályozásában. A kakaó-flavonoidok szintén védik a szervezetet a stroke és a szívbetegségek ellen, amelyek általában magas vérnyomással járnak.

5. Kókuszvíz
Kimutatták, hogy a kókuszvíz jelentősen csökkenti a vérnyomást, mivel elektrolitokban, káliumban és más fontos tápanyagokban gazdag.

A Nyugat-indiai Orvosi Napló egy tanulmányt közölt, amelyben felfedezték, hogy a kókuszvíz fogyasztása segítette a résztvevők 71%-nál a szisztolés nyomás szignifikáns csökkenését.

Az eredmények még tovább erősödtek, amikor a résztvevők mind kókuszvizet, mind maubyot, egy homoktövisből készült trópusi italt fogyasztottak.

6. Nyers mandula
A vérnyomást szinten tarthatjuk úgy, hogy naponta csak egy maroknyi igazán nyers mandulát fogyasztunk. A nyers mandula gazdag monon-telítetlen zsírokban, amelyek bizonyítottan segítenek csökkenteni a vér koleszterinszintjét, az artériás gyulladást és a vérnyomást.

A mandula elősegíti az egészséges keringést, és bár a zsír- és a kalóriatartalma magas, mégis segíti a fogyás folyamatát és a sovány izomtömeg növelését. Dióval kombinálva az egyik legerősebb kardiovaszkuláris "szuperétel". Ezért a mandula a vérnyomáscsökkentő étrend kulcsfontosságú eleme.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: koleszterinszint, szabályozásában, kalóriatartalma, kulcsfontosságú, agykárosodáshoz, mellékhatásokat, adaptogénekként, elektrolitokban, csökkentésével, szívbetegségek, elkészítéséhez, kialakulásához, flavonoidokban, rosszindulatú, tápanyagokban, homoktövisből, hipertóniában, leggyakrabban, fogyasztanunk, természetesen, bizonyítottan, fogyasztottak, funkcionálnak, lerakódásokat, rendszeresen, vérnyomáshoz, mennyiségben, szervezetben, szabályozzák, egészségügyi, szignifikáns, tudományosan, kapcsolódnak, véredényeket, vérnyomással, gyógynövényt, magas vérnyomás, olyan összetett, idősebb korosztályt, kaliforniai tanulmány, kardiovaszkuláris rosszindulatú, hagyományos orvoslás, alternatív megoldás, káros mellékhatásokat, hosszú távú, egészséges vérnyomást, rendkívüli sokoldalú, modern tudományt, gyógynövény számos, gyulladást jelentősen, magas koleszterinszint, gyulladás aktív, Nyugat-indiai Orvosi Napló,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Robin Wight pitypang szobra  Esterházy Péterre emlékezünk  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Alvó cica  Paul David Tripp Április 13  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Mindent de mindent visszakap  Robert Merle tollából  Gebhardt Nóra versei II.  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Szívek  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Jó nap volt  Paul Éluard - És egy mosoly  Robert Merle tollából  Előfordul, hogy  Szép álmokat!  Vannak emberek  Jan Twardowski - Siessünk  Jó éjszakát  Martin Buber, A haszidim meséi  Márai Sándor tollából  Paul Éluard - És egy mosoly  Horváth Szilvia tollából  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Otthon  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Különleges  Ady Endre - Mindegy átka  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Bornyi Veronika haiku verse  Latinovits Zoltán tollából  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Egy gondolat  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  IGEN így  Horváth Szilvia tollából  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Ady Endre - Mindegy átka  Minden tavaszból őrizz..  Alvó cicák  Bornyi Veronika haiku verse  Ady Endre - Mindegy átka  Latinovits Zoltán tollából  ajándék, mellyel meglepem  Pitypang szökőkút  Tanácsok egy pszichológustól 
Bejegyzés Címkék
magas vérnyomás, olyan összetett, idősebb korosztályt, kaliforniai tanulmány, kardiovaszkuláris rosszindulatú, hagyományos orvoslás, alternatív megoldás, káros mellékhatásokat, hosszú távú, egészséges vérnyomást, rendkívüli sokoldalú, modern tudományt, gyógynövény számos, gyulladást jelentősen, magas koleszterinszint, gyulladás aktív, kurkuma segít, egészséges véráramlást, kurkuma természetes, másik módja, kurkuma kiválóan, másik erős, fokhagyma tartalmú, csodálatos gyógynövényt, egyik olyan, leggyorsabb csökkenti, véráramlási sebességet, keringési rendszerben, cayenne-bors kapszula, nyers kakaó, másik növényi, kakaóban levő, stressz kezelésében, vérnyomás szabályozásában, kakaó-flavonoidok szintén, szívbetegségek ellen, kókuszvíz jelentősen, tanulmányt közölt, kókuszvíz fogyasztása, résztvevők 71%-nál, szisztolés nyomás, résztvevők mind, homoktövisből készült, vérnyomást szinten, maroknyi igazán, nyers mandula, artériás gyulladást, mandula elősegíti, egészséges keringést, kalóriatartalma magas, fogyás folyamatát, sovány izomtömeg, egyik legerősebb, koleszterinszint, szabályozásában, kalóriatartalma, kulcsfontosságú, agykárosodáshoz, mellékhatásokat, adaptogénekként, elektrolitokban, csökkentésével, szívbetegségek, elkészítéséhez, kialakulásához, flavonoidokban, rosszindulatú, tápanyagokban, homoktövisből, hipertóniában, leggyakrabban, fogyasztanunk, természetesen, bizonyítottan, fogyasztottak, funkcionálnak, lerakódásokat, rendszeresen, vérnyomáshoz, mennyiségben, szervezetben, szabályozzák, egészségügyi, szignifikáns, tudományosan, kapcsolódnak, véredényeket, vérnyomással, gyógynövényt, csökkentheti, folyamatosan, korosztályt, gyógynövény, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2687
  • e Hét: 12801
  • e Hónap: 26550
  • e Év: 231251
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.