Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A fitoösztrogénekről
  2020-06-04 22:00:38, csütörtök
 
 



Mik azok a fitoösztrogének?

A fitoösztrogének olyan természetes növényi vegyületek, amelyek növényekben és növényi alapú élelmiszerekben találhatók meg. Amikor valaki fitoösztrogéneket fogyaszt, akkor ezzel az ösztrogén nevű hormon termelődését segíti elő.

Ha a női szervezetben ösztrogén nevű hormon szabadul fel, az részt vesz a menstruációs ciklus szabályozásában. A szervezetben az endokrin rendszer felelős ennek a hormonnak a termelődésért. A nőknél a menopauza egy vízválasztó, ugyanis ekkor elkezd csökkenni az ösztrogén szintje.

Milyen táplálékok tartalmaznak fitoösztrogéneket? A zöldségek, a gyümölcsök, néhány gabonaféle és a hüvelyesek. A fitoösztrogének mintegy utánozzák az ösztrogént. Nemcsak utánozzák, hanem a fitoösztrogének kémiai összetétele is nagyon hasonló az ösztrogének kémiai szerkezetéhez. Mivel a fitoösztrogének nem kötődnek az ösztrogén receptorokhoz, így azok hatása is jóval gyengébb.

A menopauza közeledtével fontos, hogy a hormonok egyensúlyba kerüljenek, így rendkívül hasznos lehet a fitoösztrogének fogyasztása.

A perimenopauza már a korai negyvenes években elkezdődik a nők életében. Ebben az életszakaszban a következő tünetekkel kell számolni: hőhullámok, mellfájdalom, alacsony libidó, fáradtság, szabálytalan menstruációs ciklusok, hangulatingadozás, depresszió.

A fitoösztrogének a szintetikus ösztrogént is tartalmazó hormonpótló terápiák egyik természetes alternatívái lehetnek. A fitoösztrogéneknek számtalan előnye létezik. Az egyik ilyen hatás a hőhullámok enyhítése. Nemcsak enyhíti a hőhullámokat, de mindezt kellemetlen mellékhatások nélkül teszi.

A menopauza utáni időszakban az ösztrogénhiány negatívan hat a csontok egészségére, azaz csontritkulás is kialakulhat.

Amikor egy nőnél lecsökken az ösztrogénszint, az hatással lehet nem csak a hangulatra, de az energia szintjére is. Azonban a fitoösztrogének segíthetnek ezen tünetek enyhítésében és megszüntetésében.

Egyes tanulmányok arról számoltak be, hogy a fitoösztrogéneknek kiemelkedő szerepe lehet a mellrák elleni küzdelemben. Leginkább a szójakészítményekről bizonyosodott be, hogy hatásosak lehetnek a mellrák megelőzésében. A szója is gazdag fitoösztrogénekben. Azonban más állítások szerint a szójakészítmények akár még elő is idézhetik a daganat kialakulását. Az ázsiai nőknél ez azért nem jelent veszélyt, mivel ők kislánykoruk óta fogyasztanak szóját, míg egy európai nő általában csak a menopauza időszakában fogyasztja, hogy elmúljanak a menopauzális tünetei.

A haza nőgyógyászok többsége nem bíztat kifejezett fitoösztrogénfogyasztásra, helyette a vegyes étrendet preferálják, amelyek szintén tartalmaznak a szervezet számára elegendő fitoösztrogént.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: megszüntetésében, fitoösztrogének, szabályozásában, élelmiszerekben, fitoösztrogént, ösztrogénhiány, életszakaszban, ösztrogénszint, termelődésért, csontritkulás, mellékhatások, receptorokhoz, perimenopauza, megelőzésében, bizonyosodott, szerkezetéhez, hőhullámokat, menstruációs, alternatívái, közeledtével, szervezetben, szabálytalan, mellfájdalom, tartalmaznak, termelődését, kislánykoruk, menopauzális, fogyasztanak, kialakulását, enyhítésében, nőgyógyászok, időszakában, fogyasztása, növényekben, preferálják, egyensúlyba, fitoösztrogének olyan, ösztrogén nevű, részt vesz, menstruációs ciklus, endokrin rendszer, ösztrogén szintje, fitoösztrogének mintegy, fitoösztrogének kémiai, ösztrogének kémiai, ösztrogén receptorokhoz, menopauza közeledtével, hormonok egyensúlyba, fitoösztrogének fogyasztása, korai negyvenes, következő tünetekkel, szintetikus ösztrogént,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Minden jónak végeszakad egysze...  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A magukat nyílt és őszinte emb...  Facebookon kaptam  A kávé  Facebookon kaptam  Az agyat és a csontokat is erő...  Könnyáztatta asszonysorsok  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Síró nő  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Tétova lét  Kokárda  Amikor még rangja volt...  Az agyat és a csontokat is erő...  Isteni zsebkendők  Szép álmokat!  Atyám !  Facebookon kaptam  Az embernek fiatal korában van  Könnyáztatta asszonysorsok  Az embernek fiatal korában van  Ne feledjük: a föld jóval több...  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az élet  Facebookon kaptam  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  A szív és a cselekvés egységes...  A gyomorrontás tojással is kez...  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  A magukat nyílt és őszinte emb...  mindent a népért...  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Álmokat  Vágy, élet és sugár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  ...és mégis ráismersz  Házi botox  Keresd azt a valakit,...  Hernádkak  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Aztán itt van egy másik szerep...  Magyarország ilyen hely.  A szív és a cselekvés egységes...  Por  Az embernek fiatal korában van  Mély, puha álom - sárga féltés  Paul David Tripp Március 15  Márciusi eső  Szeretettel  Gősi Vali - Tükre lennék...  Facebookon kaptam  Keresd azt a valakit,...  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Az ünnepről  Facebookon kaptam  Isteni zsebkendők  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Facebookon kaptam  Házi botox  Tavaszról álmodom,  A Mindenható Istenben bízva  mindent a népért...  Facebookon kaptam  Aztán itt van egy másik szerep...  Paul David Tripp Március 15  Facebookon kaptam  Ibolya  A Mindenható Istenben bízva  1848. március 15-én  Törött csészék  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Facebookon kaptam  Szép estét  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
fitoösztrogének olyan, ösztrogén nevű, részt vesz, menstruációs ciklus, endokrin rendszer, ösztrogén szintje, fitoösztrogének mintegy, fitoösztrogének kémiai, ösztrogének kémiai, ösztrogén receptorokhoz, menopauza közeledtével, hormonok egyensúlyba, fitoösztrogének fogyasztása, korai negyvenes, következő tünetekkel, szintetikus ösztrogént, egyik ilyen, hőhullámok enyhítése, menopauza utáni, ösztrogénhiány negatívan, csontok egészségére, nőnél lecsökken, hatással lehet, energia szintjére, fitoösztrogének segíthetnek, mellrák elleni, mellrák megelőzésében, szójakészítmények akár, daganat kialakulását, ázsiai nőknél, menopauza időszakában, menopauzális tünetei, haza nőgyógyászok, vegyes étrendet, szervezet számára, megszüntetésében, fitoösztrogének, szabályozásában, élelmiszerekben, fitoösztrogént, ösztrogénhiány, életszakaszban, ösztrogénszint, termelődésért, csontritkulás, mellékhatások, receptorokhoz, perimenopauza, megelőzésében, bizonyosodott, szerkezetéhez, hőhullámokat, menstruációs, alternatívái, közeledtével, szervezetben, szabálytalan, mellfájdalom, tartalmaznak, termelődését, kislánykoruk, menopauzális, fogyasztanak, kialakulását, enyhítésében, nőgyógyászok, időszakában, fogyasztása, növényekben, preferálják, egyensúlyba, vízválasztó, természetes, küzdelemben, segíthetnek, ösztrogének, kialakulhat, kellemetlen, tanulmányok, összetétele, egészségére, hormonpótló, szintetikus, kerüljenek, ösztrogént, időszakban, kiemelkedő, hangulatra, fogyasztja, elmúljanak, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 80 db bejegyzés
e év: 415 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 728
  • e Hét: 1691
  • e Hónap: 14682
  • e Év: 190557
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.