Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Milyen jelei vannak a túl sok sófogyasztásnak?
  2020-06-06 18:35:21, szombat
 
  Azt már mindenki nagyon jól tudja, hogy a túl sok só rombolja az egészséget. Teljesen sem szabad megvonnunk magunktól, azonban túlzásba sem szabad esni a fogyasztásával, hiszen rengeteg kellemetlen betegséget és tünetet okozhat.

Milyen jelekből vehetjük észre, ha túl sok sót vettünk magunkhoz? Az egyik jel az úgynevezett agyi köd. A só nagymértékben befolyásolja az agy működését. A kutatók azt a felfedezést tették, ha a 65 évnél idősebbek túl sok sót fogyasztanak, mintegy 30 százalékkal nagyobb az esélye a kognitív hanyatlásnak.

Nagyon sok étel van, ami után megszomjazunk. Ha valaki állandóan szomjas, akkor meg kell nézni, hogy nem eszik-e túlságosan fűszeres és egészségtelen ételeket. A só felborítja a szervezetben az elektrolit-egyensúlyt, ezért van az, hogy a túl sok sós ételt fogyasztó személy állandóan inna, mert mindig szomjas.

Ha reggelente úgy ébred, hogy meg vannak dagadva a végtagjai, vagy az arca fel van puffadva, vagyis ödémák alakulnak ki Önnél, akkor ez is egy biztos jele lehet annak, hogy vissza kell venni a sófogyasztásból.

A túl sok só akadályozza a megfelelő veseműködést, és ez jelentősen megnövelheti a fehérje jelenlétét a vizeletben. Ha a vizeletében rendszeresen jelen van a fehérje, azt jelezheti, hogy a veséi nem működnek kielégítően. A vesebetegeknek sem árt betartani a diétát, amely szigorúan előírja a csökkentett sótartalmú ételek fogyasztását.

A gyomorfekély jelentősen megnövelheti a gyomorrák kialakulásának kockázatát. A sok sófogyasztás is előidézheti a gyomorfekély kialakulását, de az egyéb, fűszeres ételeket is kerülni szükséges, ha valaki ebben a betegségben szenved.

Az extra sóbevitel drasztikusan is megemelheti a vérnyomást. A tartósan magas vérnyomás jelentősen károsítja a szív- és érrendszert, illetve megnöveli a szívinfarktus és a stroke kialakulásának a kockázatát.

Amennyiben úgy érzi, hogy túl sok sót fogyaszt, mindenképpen tanácsos csökkenteni a mennyiségen. Az egészséges táplálkozás nagyon sok betegségtől, így a fent felsorolt egészségügyi problémáktól is megóvhat bennünket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: sófogyasztásból, vesebetegeknek, kialakulásának, fogyasztásával, megszomjazunk, egészségtelen, szívinfarktus, nagymértékben, drasztikusan, mindenképpen, veseműködést, egészségügyi, gyomorfekély, megnövelheti, sófogyasztás, kialakulását, problémáktól, befolyásolja, fogyasztását, hanyatlásnak, rendszeresen, szervezetben, fogyasztanak, százalékkal, betegségben, úgynevezett, táplálkozás, csökkenteni, csökkentett, előidézheti, betegségtől, kellemetlen, érrendszert, felfedezést, mennyiségen, vizeletében, úgynevezett agyi, felfedezést tették, kognitív hanyatlásnak, biztos jele, megfelelő veseműködést, fehérje jelenlétét, vizeletében rendszeresen, csökkentett sótartalmú, gyomorfekély jelentősen, gyomorrák kialakulásának, gyomorfekély kialakulását, betegségben szenved, extra sóbevitel, tartósan magas, stroke kialakulásának, egészséges táplálkozás,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szívem  Nem méltó hozzád  Lóhere  Garai Gábor - Takarítás  A kételkedés kezelése  Irgalom és ítélet  Akik bántanak téged  Nem méltó hozzád  Akarat  Próbálj meg ...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Akarat  Fehér virág  A Megváltó szolgálatában  A másik dolog,  Kellemes délutánt kívánok  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png csokor  A másik dolog,  Hazára minden embernek szükség...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nagyi telefonál  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Png lepke  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Szép estét kedves látogatóimna...  Minden harmadik...  Az engedelmesség miért nem vál...  Png virág  Adakozás  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Bertolt Brecht -től idézet  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Akarat  Tavaszi kép  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Akarat  Sokan azt tartják  Gonosz démon-álarc  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Bertolt Brecht -től idézet  Akik bántanak téged  Paul David Tripp Április 19  Adakozás  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png férfi  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Adakozás  képre írva  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz... 
Bejegyzés Címkék
úgynevezett agyi, felfedezést tették, kognitív hanyatlásnak, biztos jele, megfelelő veseműködést, fehérje jelenlétét, vizeletében rendszeresen, csökkentett sótartalmú, gyomorfekély jelentősen, gyomorrák kialakulásának, gyomorfekély kialakulását, betegségben szenved, extra sóbevitel, tartósan magas, stroke kialakulásának, egészséges táplálkozás, fent felsorolt, sófogyasztásból, vesebetegeknek, kialakulásának, fogyasztásával, megszomjazunk, egészségtelen, szívinfarktus, nagymértékben, drasztikusan, mindenképpen, veseműködést, egészségügyi, gyomorfekély, megnövelheti, sófogyasztás, kialakulását, problémáktól, befolyásolja, fogyasztását, hanyatlásnak, rendszeresen, szervezetben, fogyasztanak, százalékkal, betegségben, úgynevezett, táplálkozás, csökkenteni, csökkentett, előidézheti, betegségtől, kellemetlen, érrendszert, felfedezést, mennyiségen, vizeletében, akadályozza, megemelheti, kielégítően, vérnyomást, vizeletben, jelentősen, felborítja, kockázatát, túlságosan, betegséget, sótartalmú, megvonnunk, egészséget, egészséges, reggelente, elektrolit, amennyiben, jelenlétét, egyensúlyt, alakulnak, jelezheti, szigorúan, szükséges, bennünket, betartani, gyomorrák, állandóan, működését, fogyasztó, megnöveli, károsítja, végtagjai, megfelelő, felsorolt, magunktól, vérnyomás, magunkhoz, idősebbek, sóbevitel, rengeteg, tanácsos, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5948
  • e Hét: 14730
  • e Hónap: 46216
  • e Év: 250917
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.