Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Endometriózis és a kínai gyógynövények
  2020-06-06 19:14:27, szombat
 
 



Az endometriózis tüneteit enyhíthetik a kínai gyógynövények. Néhány tudós úgy véli, hogy azok a nők, akik gyógyszeres kezelést kapnak az endometriózusra, sokkal nagyobb veszélynek teszik ki magukat, mintha csak kínai gyógynövényeket kapnának a problémájuk megoldására.

Az endometriózis egy nőgyógyászati rendellenesség, amely igen sok nőt érint. A tünetek is széles skálán mozognak. A betegség okozhat kismedencei fájdalmat, szabálytalan és fájdalmas menstruációt és akár még meddőséget is okozhat. A sebészeti beavatkozások sem mindig vezetnek a tünetek javulásához, illetve a gyógyszeres kezelés kellemetlen mellékhatásokat eredményezhet. Egyik ilyen mellékhatás lehet a súlygyarapodás.

Számos kínai orvos gondolja úgy, hogy a nem toxikus komplex gyógynövénykészítmények alkalmasak lehet az endometriózis kezelésére. A hagyományos kínai orvostudomány az endometriózist általában olyan gyógynövényekkel kezeli, amelyek az elsődleges terápiában vitalizálják a vérkeringést. A kutatók úgy vélik, hogy a mögöttes és párhuzamos szindrómák vagy specifikus tüneti megnyilvánulások, például a túlzott vérzés kezelésére további gyógynövényeket lehet adni.

A klinikai jelentésekben, amelyeket endometriózis kezelésére alkalmaznak, többek között a következő gyógynövények szerepelnek. Az egyik ilyen gyógynövény a piros bazsarózsa, amely hatékonyan javítja a vérkeringést. A fahéj javítja a vérkeringést, melegíti a testet és még a fájdalmat is enyhíteni tudja. A rebarbara szintén egy hatékony vérkeringés serkentő és enyhíti a duzzanatokat. A póréhagyma szétoszlatja a pangó vért és elősegíti a könnyű menstruációt. A mirhának fájdalomenyhítő hatása van.

Számos tanulmány szerint az endometriózis egy autoimmun rendellenesség a szervezetben. Az akkupunktúra javíthatja az immunitást és javítja a májműködést, ami stimulálni tudja az idegrendszert és a hormonok felszabadítását.

A kínai medicina sok olyan gyógymódot kínál, amelyeket együttesen kell használni ahhoz, hogy az endometriózis a múlté legyen. Az egyik ilyen a stressz csökkentése. Fontos, hogy az endometriózisban szenvedő nő ne rohanjon mindig, hanem szakítson időt a pihenésre.

Viseljen kényelmes, nem túl szoros ruházatot. Gyakoroljon uralmat az elméje fölött jógával vagy meditációval. Kerülje a hasi gyakorlatokat, a túl hideg és a túl meleg ételeket és italokat.

Vegyen meleg aromaterápiás fürdőt. Használjon illóolajokat, például tömjént, mirhát, zsályát, borsmentát, levendulát, borókát vagy kakukkfüvet.

Fogyasszon minél több zöldséget, gyümölcsöt, dióféléket és magvakat. Egyen minél több sötétzöld leveles zöldséget, sütőtököt, édesburgonyát, fehérrépát, sárgarépát és sáfrányt.

A rendszeres testmozgás is enyhíti az endometriózis kellemetlen tüneteit.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: endometriózisban, gyógynövényekkel, megnyilvánulások, felszabadítását, fájdalomenyhítő, endometriózusra, gyógynövényeket, mellékhatásokat, súlygyarapodás, endometriózist, rendellenesség, endometriózis, nőgyógyászati, gyakorlatokat, eredményezhet, gyógynövények, jelentésekben, orvostudomány, aromaterápiás, beavatkozások, idegrendszert, édesburgonyát, menstruációt, vérkeringést, vitalizálják, szabálytalan, szétoszlatja, duzzanatokat, szervezetben, illóolajokat, akkupunktúra, meditációval, gyógyszeres, kellemetlen, kismedencei, alkalmaznak, endometriózis tüneteit, kínai gyógynövények, problémájuk megoldására, nőgyógyászati rendellenesség, betegség okozhat, sebészeti beavatkozások, tünetek javulásához, gyógyszeres kezelés, endometriózis kezelésére, hagyományos kínai, endometriózist általában, elsődleges terápiában, túlzott vérzés, klinikai jelentésekben, következő gyógynövények, egyik ilyen,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Vérnyomáscsökkentés  Kövesd a vezetőt  Facebookon kaptam  Nem azt látja  Sonka vásár  képre írva  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  Vérnyomáscsökkentés  Devecsery László - Húsvét  Esti képek  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  Alvó kutya  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Játékos kis cicák  Szép estét  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  Soli Deo gloria  Paul David Tripp Március 27  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  Mire jók ?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Nem jár  Az izmaink nem csak testmozgás...  képre írva  Nem azt látja  Sadhguru idézet  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Leereszkedés és olvadás  Boldogság  Alvó cica  Facebookon kaptam  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Táplálékok a máj egészségének ...  Boldog virágvasárnapot minden...  Paul David Tripp Március 27  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Alvó baby  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Humor is meg nem is szerinted?  A haj állapotának javítása egy...  Kövesd a vezetőt  Sok ember olyan,  Nagy Feró megmondta?  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Március 28  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Esti kép  A pálma a győzelem és a diadal...  A tavasz nem csak önmagában sz...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Nem jár  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Mi van, ha?  Játékos kis cicák  Egy hét kihagyás 
Bejegyzés Címkék
endometriózis tüneteit, kínai gyógynövények, problémájuk megoldására, nőgyógyászati rendellenesség, betegség okozhat, sebészeti beavatkozások, tünetek javulásához, gyógyszeres kezelés, endometriózis kezelésére, hagyományos kínai, endometriózist általában, elsődleges terápiában, túlzott vérzés, klinikai jelentésekben, következő gyógynövények, egyik ilyen, piros bazsarózsa, fahéj javítja, rebarbara szintén, hatékony vérkeringés, póréhagyma szétoszlatja, pangó vért, könnyű menstruációt, mirhának fájdalomenyhítő, autoimmun rendellenesség, akkupunktúra javíthatja, hormonok felszabadítását, kínai medicina, múlté legyen, stressz csökkentése, endometriózisban szenvedő, elméje fölött, hasi gyakorlatokat, rendszeres testmozgás, endometriózis kellemetlen, endometriózisban, gyógynövényekkel, megnyilvánulások, felszabadítását, fájdalomenyhítő, endometriózusra, gyógynövényeket, mellékhatásokat, súlygyarapodás, endometriózist, rendellenesség, endometriózis, nőgyógyászati, gyakorlatokat, eredményezhet, gyógynövények, jelentésekben, orvostudomány, aromaterápiás, beavatkozások, idegrendszert, édesburgonyát, menstruációt, vérkeringést, vitalizálják, szabálytalan, szétoszlatja, duzzanatokat, szervezetben, illóolajokat, akkupunktúra, meditációval, gyógyszeres, kellemetlen, kismedencei, alkalmaznak, hagyományos, gyógynövény, mellékhatás, kakukkfüvet, javulásához, vérkeringés, megoldására, problémájuk, gyakoroljon, szerepelnek, csökkentése, májműködést, enyhíthetik, rendszeres, kezelésére, alkalmasak, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1299
  • e Hét: 6540
  • e Hónap: 26402
  • e Év: 202277
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.