Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyulladáscsökkentés gyógynövényekkel
  2020-07-01 21:40:51, szerda
 
 



A gyulladás megakadályozásában segítségünkre lehet a gyulladást generáló ételek elkerülése. A gyulladás csökkentésében és annak megszüntetésében a zöldségek és a gyógynövények jelentős hányada is segíthet, és ezzel megakadályozhatjuk a komolyabb betegségek kialakulását.

Milyen gyógynövények segíthetnek a gyulladás minimalizálásában? A kurkuma, a gyömbér, a fahéj, a Cayenne-bors, a szegfűszeg, a zsálya és a rozmaring.

Kurkuma
Az indiai és a kínai ájurvédikus gyógyászat már évszázadok óta alkalmazza a kurkumát gyulladáscsökkentésre. A kurkuma nagyon sokféle és nagyon sok pozitív hatással rendelkezik. Ilyen az antioxidáns, a gyulladáscsökkentő, az antivirális, az antibakteriális, a gombaölő és a daganatellenes hatása.

A kurkuma nagyon hatásos megoldás lehet cukorbetegség, ízületi gyulladás, allergia, Alzheimer-kór és más krónikus betegségek esetén. A kurkumában található kurkumin segít a gyulladás csökkentésében, emellett gátolja a daganatos sejtek növekedését, illetve az anyagcsere-funkciókat is javítani tudja.

Gyömbér
A gyömbér egy gingerol nevű vegyületet tartalmaz, amely nemcsak gyulladást csökkent, hanem fájdalmat is csillapít. Mivel erős antioxidáns vegyületnek számít, így nagyon hatékony a gyulladás csökkentésében és annak megszüntetésében. A gyömbér ezen kívül blokkolja a fájdalommal járó ízületi gyulladás kialakulását.

Fahéj
A fahéj vércukorszintcsökkentő szerepe kiemelkedő. Ez a gyógynövény is rendelkezik antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal, amely hatások csökkentik az esélyét a sejtkárosodásnak és a krónikus betegségek kialakulásának.

Cayenne-bors
A Cayenne-bors egy kapszaicin nevű vegyületben gazdag, amely nem csak a fájdalmat csillapítja, hanem a gyulladást is csökkenti. A Cayenne-bors emellett flavonoidokat és karotinoid antioxidáns vegyületeket is tartalmaz, ezek lehetővé teszik a szabad gyökök elleni küzdelmet és segítenek a sejtkárosodás megelőzésében.

Szegfűszeg
A szegfűszeg egy eugenol nevű vegyületben gazdag, amely védelmet jelenthet a gyulladás, a szívbetegség, a rák és más krónikus betegséggel szemben. A szegfűszeg rendkívül gazdag antioxidáns flavonoidokban. A szegfűszeg gombaölő hatással is rendelkezik.

Zsálya
A gyógynövény nemcsak gyulladást csökkent, de javítja a memóriát és a koncentrációt is, emellett a szorongás csökkenését is elősegíti. A zsálya hatékonyan küzd a baktériumokkal, a vírusokkal és a gombákkal szemben.

Rozmaring
A rozmaring antioxidáns és gyulladáscsökkentő vegyületekben gazdag. A rozmaring egy olyan enzim működését aktiválja, amely gyulladást generál a szervezetben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: megszüntetésében, tulajdonságokkal, sejtkárosodásnak, antibakteriális, flavonoidokban, csökkentésében, daganatellenes, kialakulásának, baktériumokkal, segítségünkre, vegyületekben, gyógynövények, koncentrációt, cukorbetegség, sejtkárosodás, megelőzésében, flavonoidokat, kialakulását, vegyületeket, szervezetben, szívbetegség, csökkenését, növekedését, ájurvédikus, rendelkezik, antioxidáns, antivirális, vegyületben, betegséggel, fájdalommal, gyógynövény, csillapítja, vegyületnek, segíthetnek, anyagcsere, gyulladást, gyulladást generáló, gyulladás csökkentésében, gyógynövények jelentős, komolyabb betegségek, gyulladás minimalizálásában, kínai ájurvédikus, kurkuma nagyon, daganatellenes hatása, kurkumában található, daganatos sejtek, gingerol nevű, gyömbér ezen, fájdalommal járó, krónikus betegségek, kapszaicin nevű, fájdalmat csillapítja,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gyökössy Endre - Virágok virág...  Akarat  Mai harmónia kártyám  Szép estét  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Paul David Tripp Április 21  Egy hatékony szolga  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Albert Einsteinről  Julian Brass gondolata  Szabolcska Mihály – Ákác...  képre írva  Ne kapaszkodj magasabbra,  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Ágai Ágnes – Csendélet  Hogy lehet megtartani  Adakozás  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Szép estét  Facebookon kaptam  Png cica  Alvó cicák  Alázat  George Byron - Ahogy itt jár -...  Mai harmónia kártyám  Sokan azt tartják  Rátalálsz  Png kutya  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Egy lelki imádság  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  A televizió nem a kultúrát kép...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Kaffka_Margit  Fekete-erdő desszert  Csak a fogyatkozás látható  Nevem  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png virág  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Akarat  Png telefon  Paul David Tripp Április 21  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Alázat  Tavaszi kép  Hazára minden embernek szükség...  Png cica  Jó éjszakát  Adakozás  A sors  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Adakozás  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Jó éjszakát  Png cica  Facebookon kaptam  Nevem  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Ne kapaszkodj magasabbra,  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Bounty krémes  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png lepke  Radikális szeretet  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
gyulladást generáló, gyulladás csökkentésében, gyógynövények jelentős, komolyabb betegségek, gyulladás minimalizálásában, kínai ájurvédikus, kurkuma nagyon, daganatellenes hatása, kurkumában található, daganatos sejtek, gingerol nevű, gyömbér ezen, fájdalommal járó, krónikus betegségek, kapszaicin nevű, fájdalmat csillapítja, szabad gyökök, sejtkárosodás megelőzésében, eugenol nevű, szegfűszeg rendkívül, szegfűszeg gombaölő, gyógynövény nemcsak, szorongás csökkenését, zsálya hatékonyan, gombákkal szemben, rozmaring antioxidáns, olyan enzim, megszüntetésében, tulajdonságokkal, sejtkárosodásnak, antibakteriális, flavonoidokban, csökkentésében, daganatellenes, kialakulásának, baktériumokkal, segítségünkre, vegyületekben, gyógynövények, koncentrációt, cukorbetegség, sejtkárosodás, megelőzésében, flavonoidokat, kialakulását, vegyületeket, szervezetben, szívbetegség, csökkenését, növekedését, ájurvédikus, rendelkezik, antioxidáns, antivirális, vegyületben, betegséggel, fájdalommal, gyógynövény, csillapítja, vegyületnek, segíthetnek, anyagcsere, gyulladást, funkciókat, vegyületet, szegfűszeg, csökkentik, kiemelkedő, kapszaicin, kurkumában, karotinoid, betegségek, elkerülése, vírusokkal, évszázadok, hatékonyan, gyógyászat, alkalmazza, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5549
  • e Hét: 14331
  • e Hónap: 45817
  • e Év: 250518
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.