Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az illóolajok is segíthetnek az álmatlanság leküzdésében
  2020-08-01 20:06:48, szombat
 
  Az álmatlanság egy nagyon nagy probléma, hiszen hosszú távon károsítja az egészséget. Egy felnőtt embernek napi 7-8 óra alvásra van szüksége, hogy a teste és a lelke is regenerálódjon. Az illóolajok akkor is a segítségünkre lehetnek, ha stresszesebbek vagyunk a kelleténél és ezért szenvedünk álmatlanságban.

Az álmatlanság és az illóolajok
Álmatlanság esetén nagyon hasznos lehet a levendula- vagy a citromfű-illóolaj. Csak néhány csepp a párnára, és már hamarosan alszunk is, mint a mormota. Azonban van egy újabb illóolaj, amely szintén segíthet az álmatlanság leküzdésében. Ez pedig nem más, mint a nárdusillóolaj. Nevezik még spikenard vagy nárdillóolajnak is. Ez az illóolaj nemcsak gyulladáscsökkentő, de antibakteriális hatással is rendelkezik.

A gyógynövényről
A gyógynövény őshazája Kínában, Nepálban és Indiában található. Nem csupán álmatlanság ellen használhatjuk, hanem a stressz oldására is.

A nárdusillóolaj nagyon hatásosan képes csökkenteni az álmatlanságot. Más illóolajokkal összekeverve még erőteljesebb a hatása. Milyen illóolajokkal keverhetjük össze, hogy fokozzuk a hatását? Például ilyen a pacsuli vagy a szantálfa.

A gyógynövény más csodálatos hatása
A nárdusillóolajjal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy nagyon hatásos egyes gomba- és baktériumfajok, illetve az általuk okozott bőrbetegségek megelőzésében.

Egészségügyi előnyök, amelyeket a nárdusillóolaj használatával kaphatunk

A nárdusillóolaj rendszeres használata hatékonyan részt vesz az immunrendszer stimulálásában, így hatékonyabban tud a szervezet védekezni a különféle kórokozók támadásaival szemben.

A gyógynövénnyel kapcsolatban bebizonyosodott, hogy hatékonyan képes a vérnyomást csökkenteni. Az emésztőrendszeri, vagyis a gyomor- és bélproblémákat is enyhíteni tudja.

Az illóolajos bedörzsölés hatékonyan csillapítja az izom- és ízületi fájdalmakat, de még a menstruációval összefüggő hasi görcsöket is csillapítani tudja.

Még a szépségápolásban is bevethetjük, hiszen csökkenti a korpásodást és a hajnövekedést is elősegíti. Cseppentsünk néhány csepp nárdusillóolajat a samponunkba, majd a szokásos módon mossunk hajat. Hígitatlanul soha ne használjuk az illóolajokat. Bedörzsölés esetén mindig keverjük valamilyen hordozóolajjal, például kókusz- vagy jojobaolajjal.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: emésztőrendszeri, nárdusillóolajat, szépségápolásban, bebizonyosodott, nárdillóolajnak, antibakteriális, regenerálódjon, stimulálásában, gyógynövénnyel, nárdusillóolaj, stresszesebbek, gyógynövényről, baktériumfajok, álmatlanságban, menstruációval, hordozóolajjal, bélproblémákat, segítségünkre, álmatlanságot, megelőzésében, bőrbetegségek, illóolajokkal, hajnövekedést, használatával, jojobaolajjal, használhatjuk, hatékonyabban, immunrendszer, cseppentsünk, leküzdésében, erőteljesebb, összekeverve, hígitatlanul, illóolajokat, kapcsolatban, egészségügyi, nagyon nagy, felnőtt embernek, illóolajok akkor, segítségünkre lehetnek, levendula- vagy, újabb illóolaj, álmatlanság leküzdésében, illóolaj nemcsak, gyógynövény őshazája, stressz oldására, nárdusillóolaj nagyon, pacsuli vagy, nárdusillóolajjal kapcsolatban, általuk okozott, nárdusillóolaj használatával, nárdusillóolaj rendszeres,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  A gyomorrontás tojással is kez...  Dóró Sándor: Tétova lét  1848. március 15-én  Ibolya  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  A közszereplő  Az embernek fiatal korában van  Alvó baby  Szent Pio atya!  Amikor még rangja volt...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Imádkozás Krisztus értelméért  Mély, puha álom - sárga féltés  Könnyáztatta asszonysorsok  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Szabadság  Az élet  Csendes éjszakán  Facebookon kaptam  Rőzsehordó nő szobra  Alvó cica  Facebookon kaptam  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Szeüleidtől tanultad  Facebookon kaptam  Szép Álmokat  Az ünnepről  Alvó cica  Nemzeti  Csörög a telefonom  Nagy László - Szerelem emléke  Szép álmokat!  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  Az agyat és a csontokat is erő...  Szabó Norbert – Szabadsá...  Az embernek fiatal korában van  Kakaós piskóta  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  A gyász  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Minden jónak végeszakad egysze...  Mi a különbség  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Tétova lét  Vágy, élet és sugár  Paul David Tripp Március 17  Facebookon kaptam  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  Isteni zsebkendők  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam  Tavaszról álmodom,  Kakaós piskóta  Könnyáztatta asszonysorsok  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Facebookon kaptam  Üdvözöllek az oldalamon  Szeretettel  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Könnyáztatta asszonysorsok  Dóró Sándor: Tétova lét  Rochefoucauld - a bölcs  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Könnyáztatta asszonysorsok  mindent a népért...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Rochefoucauld - a bölcs  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Nyíljatok meg  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Sajnos ezt elBalogozták 
Bejegyzés Címkék
nagyon nagy, felnőtt embernek, illóolajok akkor, segítségünkre lehetnek, levendula- vagy, újabb illóolaj, álmatlanság leküzdésében, illóolaj nemcsak, gyógynövény őshazája, stressz oldására, nárdusillóolaj nagyon, pacsuli vagy, nárdusillóolajjal kapcsolatban, általuk okozott, nárdusillóolaj használatával, nárdusillóolaj rendszeres, immunrendszer stimulálásában, szervezet védekezni, különféle kórokozók, gyógynövénnyel kapcsolatban, vérnyomást csökkenteni, illóolajos bedörzsölés, menstruációval összefüggő, szokásos módon, emésztőrendszeri, nárdusillóolajat, szépségápolásban, bebizonyosodott, nárdillóolajnak, antibakteriális, regenerálódjon, stimulálásában, gyógynövénnyel, nárdusillóolaj, stresszesebbek, gyógynövényről, baktériumfajok, álmatlanságban, menstruációval, hordozóolajjal, bélproblémákat, segítségünkre, álmatlanságot, megelőzésében, bőrbetegségek, illóolajokkal, hajnövekedést, használatával, jojobaolajjal, használhatjuk, hatékonyabban, immunrendszer, cseppentsünk, leküzdésében, erőteljesebb, összekeverve, hígitatlanul, illóolajokat, kapcsolatban, egészségügyi, támadásaival, csillapítani, rendelkezik, fájdalmakat, csillapítja, bedörzsölés, gyógynövény, álmatlanság, korpásodást, csökkenteni, bevethetjük, samponunkba, keverhetjük, illóolajos, egészséget, illóolajok, rendszeres, összefüggő, kelleténél, hatékonyan, csodálatos, valamilyen, használjuk, szenvedünk, használata, vérnyomást, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 80 db bejegyzés
e év: 415 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 156
  • e Hét: 1119
  • e Hónap: 14110
  • e Év: 189985
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.