Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az állandó fázás okairól
  2020-08-02 23:00:45, vasárnap
 
  Amikor valakinek állandóan hideg a keze vagy a lába és mindig fázik, akkor arra gondolunk, hogy az illetőnek biztos valamilyen komoly egészségügyi problémája van. Ez nem mindig van így, de természetesen az örökös fázás mögött akár komoly betegségek is meghúzódhatnak.

A vashiány is oka lehet az állandó fázásnak. A hús tartalmazza leginkább ezt az ásványi anyagot, de természetesen a zöld leveles zöldségek és a hüvelyesek is gazdag forrásai a vasnak. A C-vitamin bevitele ilyenkor nagyon fontos, mert ez elősegíti a vas felszívódását.

A B12-vitamin hiánya is oka lehet annak, ha valaki állandóan reszket. Ennek a vitaminnak a hiánya nemcsak a kezek hűvösségét és zsibbadását okozhatja, de felelőssé tehető az energiahiányért is. B12-vitamint leginkább az állati eredetű táplálékok tartalmaznak, mint a tojás, a joghurt vagy éppen a sajt.

A pajzsmirigy egyik kiemelkedő feladata az anyagcsere szabályozása. Ha a pajzsiriggyel gondok vannak, és nem termel elegendő hormont, úgy szintén bajok lehet a hőérzettel, de nem csak azzal, hiszen a pajzsmirigybetegségben szenvedők gyakran számolnak be krónikus fáradtságról, székrekedésről és indokolatlan súlygyarapodásról.

A vékonyabb emberek is gyakran panaszkodnak amiatt, hogy fáznak. A zsírsejtek mintegy hőszigetelőként működnek. A sovány emberek szervezete nem raktároz annyi zsírt, ami tartaná a hőt, ezért lehet mindig hideg a kezük és a lábuk.

Aki nem alszik eleget, gyakran érezheti magát fáradtnak. A krónikus fáradtság viszont jelentősen lelassíthatja az anyagcserét, sőt a testhőmérséklet is változik éjjel, illetve nappal. Ha valaki rendszeresen csak keveset alszik, akkor a szervezet állandóan egyazon hőmérsékleten tartja a testet, ezért fog fázni a keveset alvó személy.

Amennyiben valaki csak kevés vizet iszik a nap folyamán, úgy nem lesz megfelelő a vérkeringése. Mivel a víz is tartja a hőt, így a dehidratáltság szintén oka lehet a fagyos végtagoknak.

A cukorbetegeknél kialakulhat úgynevezett perifériás neuropátia, ami nem más, mint az idegek károsodása, ami csökkenti a hőérzetet, melynek eredménye az állandó vacogás lesz.

A Raynaud-szindróma a lakosság kis százalékát érinti. Ez a betegség görcsöket okoz a kéz és a láb artériáiban. A tünetek elsősorban hideg hatására alakulnak ki, de a betegség előrehaladtával az adott személy már a benti melegben is úgy érezheti, hogy mindjárt lefagy a keze és a lába.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: energiahiányért, cukorbetegeknél, hőszigetelőként, előrehaladtával, testhőmérséklet, meghúzódhatnak, székrekedésről, dehidratáltság, természetesen, felszívódását, pajzsiriggyel, lelassíthatja, hőmérsékleten, indokolatlan, panaszkodnak, egészségügyi, vérkeringése, szabályozása, fáradtságról, tartalmaznak, rendszeresen, anyagcserét, zsibbadását, kialakulhat, tartalmazza, végtagoknak, úgynevezett, artériáiban, pajzsmirigy, táplálékok, valamilyen, anyagcsere, zsírsejtek, szervezete, amennyiben, jelentősen, keze vagy, illetőnek biztos, örökös fázás, állandó fázásnak, ásványi anyagot, zöld leveles, hiánya nemcsak, kezek hűvösségét, állati eredetű, joghurt vagy, pajzsmirigy egyik, anyagcsere szabályozása, pajzsiriggyel gondok, vékonyabb emberek, zsírsejtek mintegy, sovány emberek,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  Sose bánj semmit  Png rózsa csokor  Ágai Ágnes – Csendélet  Kaffka_Margit  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Alázat  Facebookon kaptam  Fehér virág  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Lóhere  Png cica  Erdőn  Esti kép  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Mindig jusson idő nevetni  Leonardo da Vinci gondolata  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Még csak most kezdődik a nap  Lóhere  Éretlen vers  210 éve született a SZÓZAT meg...  Egy lelki imádság  Mai harmónia kártyám  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Lóhere  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Png virág  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Png kutya  Facebookon kaptam Annuska bar...  Paul David Tripp Április 21  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Akarat  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Png telefon  Egy hatékony szolga  Szép estét kedves látogatóimna...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Ne kapaszkodj magasabbra,  Nem számIt  Az engedelmesség miért nem vál...  Őrizkednünk kell...  Szép estét kedves látogatóimna...  Soha ne kedvezz...  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kövesd a cowboyt!  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png ház  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png telefon  A Megváltó szolgálatában  Akarat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Kövesd a cowboyt!  képre írva  Adakozás  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szívem  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png ház 
Bejegyzés Címkék
keze vagy, illetőnek biztos, örökös fázás, állandó fázásnak, ásványi anyagot, zöld leveles, hiánya nemcsak, kezek hűvösségét, állati eredetű, joghurt vagy, pajzsmirigy egyik, anyagcsere szabályozása, pajzsiriggyel gondok, vékonyabb emberek, zsírsejtek mintegy, sovány emberek, krónikus fáradtság, szervezet állandóan, keveset alvó, dehidratáltság szintén, fagyos végtagoknak, cukorbetegeknél kialakulhat, idegek károsodása, állandó vacogás, betegség görcsöket, tünetek elsősorban, betegség előrehaladtával, adott személy, benti melegben, energiahiányért, cukorbetegeknél, hőszigetelőként, előrehaladtával, testhőmérséklet, meghúzódhatnak, székrekedésről, dehidratáltság, természetesen, felszívódását, pajzsiriggyel, lelassíthatja, hőmérsékleten, indokolatlan, panaszkodnak, egészségügyi, vérkeringése, szabályozása, fáradtságról, tartalmaznak, rendszeresen, anyagcserét, zsibbadását, kialakulhat, tartalmazza, végtagoknak, úgynevezett, artériáiban, pajzsmirigy, táplálékok, valamilyen, anyagcsere, zsírsejtek, szervezete, amennyiben, jelentősen, hőérzettel, vitaminnak, hűvösségét, hüvelyesek, problémája, elsősorban, betegségek, százalékát, kiemelkedő, neuropátia, károsodása, perifériás, szenvedők, számolnak, csökkenti, okozhatja, illetőnek, hőérzetet, fáradtnak, szervezet, fáradtság, állandóan, elősegíti, felelőssé, vékonyabb, leginkább, valakinek, szindróma, gondolunk, görcsöket, eredménye, zöldségek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1680
  • e Hét: 3818
  • e Hónap: 35304
  • e Év: 240005
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.