Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Magnézium, mint fogyókúrás csodaszer?
  2020-08-02 23:04:31, vasárnap
 
  Napjainkban egyre többször lehet hallani arról, hogy bizonyos vitaminok, ásványi anyagok hiánya betegségek kialakulásához vezet, de meg kell jegyezni, hogy ugyanígy van ez az elhízással is. Ha olyan ásványi anyagokból, mint például a magnézium komoly hiány lép fel a szervezetben, az megkönnyíti a túlsúly kialakulását.
A magnézium és a testsúly kapcsolata
A magnézium segíti az emésztést, a felszívódást, és a zsírok és szénhidrátok felhasználását, mivel a magnézium a B-vitaminokhoz hasonlóan aktiválja a test azon enzimjeit, melyek szabályozzák ezeket a funkciókat. Kb. kétszáz ilyen enzimrendszert ismerünk, ami csak magnézium jelenlétében működik hatékonyan. E tápanyagok hiánya így az elfogyasztott étel nem megfelelő megemésztését és felhasználását okozzák, mely hosszú távon a hipoglikémiához (alacsony vércukorszint), szorongáshoz és stresszhez, illetve elhízáshoz vezethet.

A magnézium nagyon fontos szerepet játszik a normál testsúly fenntartásában.

Mivel a test nem jut elég tápanyaghoz, folyamatosan fogyasztásra ösztönöz, ezért alakul ki az állandó sóvárgás és a gyakori csipegetés. Ekkor sajnos sokszor csak üres kalóriákat viszünk be a szervezetbe az egészségtelen harapnivalók fogyasztásával, mint a chips, vagy a tejcsokoládé, melyekből szervezetünk továbbra sem kapja meg a szükséges tápanyagot, újra sóvárogni kezd, és be is zárult az ördögi kör. Ha viszont a megfelelő tápanyagokat kapja meg a szervezet, véget ér a folytonos sóvárgás.

A magnézium nagyban szükséges abban a kémiai folyamatban is, mely során az inzulin ,,bevezeti" a glükózt a sejtbe, ahol a glükózból energiát nyer a test. Ha nincs elegendő magnézium a szervezetben, mind az inzulinszint, mint a glükózszint növekszik. A fölös glükózt a test elraktározza, mely egyenes út a zsírpárnák kialakulásához, az inzulinnövekedés pedig inzulin rezisztenciához, majd több lépcsőben a diabétesz kialakulásához vezethet.

Az elhízásnak több oka van, mint pusztán a ,,rossz gének"

Általánosan elterjedt vélemény, hogy az elhízás fő okozója a rossz genetikai állomány, mely a családban öröklődik, és ami ellen nem, vagy csak alig lehet tenni valamit. Ez sajnos általában ahhoz vezet, hogy visszatérünk rossz szokásainkhoz, és csak a géneket okoljuk túlsúlyunk miatt. Kutatások már kimutatták, hogy a B-vitamin alapvetően fontos a karcsúság fenntartásához, a B-vitamin anyagcseréjéhez viszont szintén elengedhetetlen a magnézium, így újra visszajutottunk a magnéziumhiány okozta túlsúly kialakulásához.

Az alhasi zsír problémája
Nem hiába szokás ,,gyilkos" alhasi zsírként emlegetni ezt a problémát. A has falán kialakuló zsírréteg mindig az inzulintermelés növekedésével áll kapcsolatban, így világosan utal olyan komoly betegségek kialakulásának növekedett veszélyére, mint a cukorbetegség, illetve a szív- és érrendszeri megbetegedések. Ahogy már említettük, az inzulinszint emelkedése a magnéziumhiánnyal áll összefüggésben, ezért ha az ,,úszógumik" hirtelen kialakulására, vagy növekedésére leszünk figyelmesek, vegyük figyelmeztető jelként, és szedjünk magnéziumot és B-vitamint, hogy megelőzzük nemcsak az elhízást, de a cukorbetegség és a szívbetegségek kialakulását is!

A metabolikus szindróma
A metabolikus szindróma olyan tünet együttesre utal, melynek valószínűleg szintén kóros tápanyaghiány, többek között kóros magnéziumhiány az oka. A tünetek hosszú sorában szerepel a magas koleszterinszint, a magas vérnyomás, az elhízás, a megemelkedett trigliceridszint és húgysav szint. Utóbbi akkor lép fel, ha az elfogyasztott fehérjét nem teljesen emészti meg a szervezet a B-vitaminhiány és az emésztő enzimek hiányának hatására. A B-vitamin és a magnézium kapcsolatáról már volt szó, de azt is tudjuk, hogy a magnéziumhiány a hasnyálmirigy által termelt emésztőenzimek hiányát is maga után vonja.

A normál magnéziumszint további előnyei
Azt már megtudtuk, hogy ha normalizáljuk magnéziumszintünket, akkor sokat tettünk az elhízás és az olyan kóros betegségek, mint a diabétesz, a metabolikus szindróma, és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséért. Viszont arra is számíthatunk, hogy a magnéziumszint normalizálásával javulnak olyan tüneteink, mint a magas vérnyomás, a vese- és májkárosodás, a visszatérő bakteriális és gombás fertőzések, a premenstruális szindróma, a kalciumhiány, a fogszuvasodás, a halláskárosulás, a görcsök, az izomgyengeség, a szív- és a keringési rendszer betegségei.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: trigliceridszint, normalizálásával, koleszterinszint, inzulinnövekedés, halláskárosulás, anyagcseréjéhez, elengedhetetlen, inzulintermelés, rezisztenciához, visszajutottunk, hipoglikémiához, fenntartásához, magnéziumhiány, felhasználását, enzimrendszert, kialakulásához, magnéziumszint, premenstruális, fenntartásában, fogyasztásával, emésztőenzimek, megbetegedések, összefüggésben, kialakulásának, szívbetegségek, egészségtelen, kapcsolatáról, fogszuvasodás, megelőzéséért, figyelmeztető, elfogyasztott, tápanyaghiány, vércukorszint, normalizáljuk, cukorbetegség, megemésztését, magnézium komoly, túlsúly kialakulását, testsúly kapcsolata, magnézium segíti, test azon, elfogyasztott étel, magnézium nagyon, normál testsúly, állandó sóvárgás, gyakori csipegetés, egészségtelen harapnivalók, szükséges tápanyagot, megfelelő tápanyagokat, folytonos sóvárgás, magnézium nagyban, kémiai folyamatban,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Jó éjszakát  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  40 felett  Van néhány kérdés, amin gondol...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Egy barátság története  A sorsod  Esterházy Péterre emlékezünk  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Kertem  Müller Péter tollából  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Bársony székben  Szép álmokat!  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Ott van  Bornyi Veronika haiku verse  Horváth Szilvia tollából  képre írva  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  A sorsod  Ott van  Alvó kislány  Önmaga ellenére  képre írva  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Robert Merle tollából  Robert Merle tollából  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Krisztinától  ajándék, mellyel meglepem  Nagy és kis csodák  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Paul David Tripp Április 15  Annyira tisztelem a szabadságo...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Isten hűségének mértéke  Szép estét  Kertem  Bornyi Veronika haiku verse  Vannak emberek  Paul David Tripp Április 13  Jázmin  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Szabó T. Anna - Pitypang  A pitypang legendája  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kertem  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Egy barátság története  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Szép estét kedves látogatóimn...  Tanácsok egy pszichológustól  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Vidámság  Töröld le  Vito Giaquinto gondolata  Kertem  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kertem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  képre írva  Előnyök, amelyeket a meditáció... 
Bejegyzés Címkék
magnézium komoly, túlsúly kialakulását, testsúly kapcsolata, magnézium segíti, test azon, elfogyasztott étel, magnézium nagyon, normál testsúly, állandó sóvárgás, gyakori csipegetés, egészségtelen harapnivalók, szükséges tápanyagot, megfelelő tápanyagokat, folytonos sóvárgás, magnézium nagyban, kémiai folyamatban, inzulin &#8222, glükózból energiát, glükózszint növekszik, fölös glükózt, test elraktározza, zsírpárnák kialakulásához, inzulinnövekedés pedig, diabétesz kialakulásához, elhízásnak több, rossz genetikai, családban öröklődik, géneket okoljuk, karcsúság fenntartásához, magnéziumhiány okozta, alhasi zsír, inzulintermelés növekedésével, inzulinszint emelkedése, szívbetegségek kialakulását, metabolikus szindróma, tünetek hosszú, magas koleszterinszint, magas vérnyomás, megemelkedett trigliceridszint, elfogyasztott fehérjét, emésztő enzimek, magnézium kapcsolatáról, hasnyálmirigy által, normál magnéziumszint, olyan kóros, magnéziumszint normalizálásával, visszatérő bakteriális, premenstruális szindróma, keringési rendszer, trigliceridszint, normalizálásával, koleszterinszint, inzulinnövekedés, halláskárosulás, anyagcseréjéhez, elengedhetetlen, inzulintermelés, rezisztenciához, visszajutottunk, hipoglikémiához, fenntartásához, magnéziumhiány, felhasználását, enzimrendszert, kialakulásához, magnéziumszint, premenstruális, fenntartásában, fogyasztásával, emésztőenzimek, megbetegedések, összefüggésben, kialakulásának, szívbetegségek, egészségtelen, kapcsolatáról, fogszuvasodás, megelőzéséért, figyelmeztető, elfogyasztott, tápanyaghiány, vércukorszint, normalizáljuk, cukorbetegség, megemésztését, kialakulására, izomgyengeség, hasnyálmirigy, szokásainkhoz, növekedésével, megemelkedett, szabályozzák, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3717
  • e Hét: 13831
  • e Hónap: 27580
  • e Év: 232281
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.