Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Miért olyan egészséges a paradicsom?
  2020-08-09 22:10:26, vasárnap
 
 



A paradicsom nagyon egészséges. Hiába vesszük azt meg télen, nincs olyan íze, mint a nyári nap érlelte paradicsomnak. Ha valakinek van kiskertje, ültessen paradicsomot és bazsalikomot is, hiszen sokféle ételhez fel lehet használni: leveshez, körethez és salátákhoz is, nem beszélve a finom turmixitalokról.

A paradicsom és az alacsony szénhidráttartalom

A paradicsomnak alacsony a szénhidráttartalma, sok oldhatatlan rostot és egyszerű cukrokat tartalmaz. A paradicsom mintegy 95 százalékos víztartalommal bír.

A tápanyagokban gazdag paradicsom

A paradicsom gazdag forrása a vitaminoknak és az ásványi anyagoknak. Megtalálható benne az E- és a C-vitamin. Ezek az antioxidáns vitaminok segítenek megakadályozni az oxidatív stressz kialakulását, amely számos betegség okozója lehet.

A paradicsom ezen kívül tartalmaz még K1-vitamint is, amelynek fontos szerepe van a véralvadásban, de a csontok egészségében is szerepet játszik.

A paradicsom B-vitamin-tartalma is kiemelkedő. Elsősorban a B9-vitamin-tartalma magas, amely vitaminra a terhes nőknek van leginkább szüksége a magzat egészséges fejlődéséhez. Ennek a vitaminnak kitüntetett szerepe van még a sejtműködésben és a normál növekedésben is.

Nyári paradicsomleves

Hozzávalók:
4-5 nagyobb darab paradicsom
7,5 dl zöldségalaplé
ízlés szerint só és bors
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 csokor zöldpetrezselyem
néhány menta- és bazsalikomlevél

Elkészítése:
Első lépésként a paradicsomokat szabadítsa meg a héjától: először dobálja be a forró vízbe, majd vegye ki és tegye az összes paradicsomot jeges vízbe.

Az olívaolajon dinsztelje meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Ezt követőn kockázza fel a paradicsomot és azt is rakja a fazékba. Aztán jöhetnek a fűszerek, mindenki az ízlésének megfelelően adagolja a sót és a borsot.

Főzze puhára a paradicsomot, majd turmixolja le. Öntse fel a zöldségalaplével és főzze további 20-30 percig. A legvégén adja hozzá az apróra vágott fűszernövényeket. Ezt a levest legjobb behűtve tálalni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: fűszernövényeket, zöldpetrezselyem, zöldségalaplével, bazsalikomlevél, paradicsomleves, turmixitalokról, megakadályozni, paradicsomokat, víztartalommal, sejtműködésben, tápanyagokban, paradicsomnak, véralvadásban, zöldségalaplé, paradicsomot, vöröshagymát, vitaminoknak, növekedésben, megtalálható, kialakulását, fejlődéséhez, bazsalikomot, egészségében, oldhatatlan, olívaolajon, elkészítése, kitüntetett, antioxidáns, vöröshagyma, megfelelően, paradicsom, egészséges, anyagoknak, turmixolja, vitaminnak, fokhagymát, paradicsom nagyon, finom turmixitalokról, paradicsomnak alacsony, paradicsom mintegy, tápanyagokban gazdag, paradicsom gazdag, ásványi anyagoknak, antioxidáns vitaminok, oxidatív stressz, paradicsom ezen, csontok egészségében, terhes nőknek, magzat egészséges, vitaminnak kitüntetett, normál növekedésben, paradicsomokat szabadítsa,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
1848. március 15-én  Facebookon kaptam  A gyomorrontás tojással is kez...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 15  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Keresd azt a valakit,...  Esti kép  A gyász  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig tud adni ,  Aztán itt van egy másik szerep...  A gyász  Szép estét kedves látogatóimna...  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Isten áldja  Szabó Norbert – Szabadsá...  Rejtő Jenő versei  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csörög a telefonom  Házi botox  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Dóró Sándor: Tétova lét  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Esti kép  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Esti kép  Sajnos ezt elBalogozták  Paul David Tripp Március 15  Az élet  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 16  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  Az agyat és a csontokat is erő...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Kezdet  Paul David Tripp Március 17  Aztán itt van egy másik szerep...  A magyar sajtó napja március 1...  Facebookon kaptam  Akinek vaj van a fején...  Csörög a telefonom  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Sötétség és világosság  Akinek vaj van a fején...  Paul David Tripp Március 17  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  William Shakespeare-től idéze...  képre írva Március 15 -re emlé...  Paul David Tripp Március 15  A kávé  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Éljen a magyar szabadság!  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Cicus virággal  Ted Engstrőm gondolata  Esti kép  Szép estét  Jó éjszakát  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Facebookon kaptam  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Az ünnepről  Törött csészék  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Müller Péter tollából  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Szép estét  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
paradicsom nagyon, finom turmixitalokról, paradicsomnak alacsony, paradicsom mintegy, tápanyagokban gazdag, paradicsom gazdag, ásványi anyagoknak, antioxidáns vitaminok, oxidatív stressz, paradicsom ezen, csontok egészségében, terhes nőknek, magzat egészséges, vitaminnak kitüntetett, normál növekedésben, paradicsomokat szabadítsa, forró vízbe, összes paradicsomot, olívaolajon dinsztelje, apróra vágott, ízlésének megfelelően, legvégén adja, levest legjobb, fűszernövényeket, zöldpetrezselyem, zöldségalaplével, bazsalikomlevél, paradicsomleves, turmixitalokról, megakadályozni, paradicsomokat, víztartalommal, sejtműködésben, tápanyagokban, paradicsomnak, véralvadásban, zöldségalaplé, paradicsomot, vöröshagymát, vitaminoknak, növekedésben, megtalálható, kialakulását, fejlődéséhez, bazsalikomot, egészségében, oldhatatlan, olívaolajon, elkészítése, kitüntetett, antioxidáns, vöröshagyma, megfelelően, paradicsom, egészséges, anyagoknak, turmixolja, vitaminnak, fokhagymát, százalékos, szabadítsa, hozzávalók, elsősorban, kiemelkedő, dinsztelje, salátákhoz, leginkább, olívaolaj, lépésként, fokhagyma, ízlésének, segítenek, tartalmaz, vitaminok, vitaminra, használni, kiskertje, valakinek, betegség, amelynek, kockázza, legvégén, adagolja, oxidatív, alacsony, tartalma, beszélve, szüksége, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1091
  • e Hét: 4669
  • e Hónap: 24531
  • e Év: 200406
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.