Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Előző életekre vonatkozó jelek
  2020-09-02 14:48:32, szerda
 
  Az az elmélet, hogy az emberek születnek és meghalnak, majd ismét leszületnek, és mindenkinek vannak előző életei, már legalább 3000 éve tartja magát. Indiában, Görögországban és a kelta druidák ősi legendáiban is szerepel az előző élet lehetősége, a reinkarnáció pedig a mai újhullámos ezotériában is népszerű.


Akik hisznek a reinkarnációban, azt mondják, hogy az előző életek nyomai előbukkannak az álmaikban és egyes élethelyzetekben, a lelkük mélyén rejtőzik valami. Az alábbi pszichológiai, érzelmi és fizikai jelenségek mindegyike utalhat arra, hogy ki is voltál korábban.

Deja vu
Sokszor tapasztalhatod azt az érzést, amikor egy esemény bekövetkezte után azt érzed, ez már valaha egészen pontosan ugyanígy megtörtént. A CG Jung Intézet vezető pszichológusa, Arthur Funkhouser ezt a jelenséget az alábbi három kategóriára osztotta:

Deja vé cu: olyan esemény, amit már korábban szintén átéltél.

Deja senti: az adott érzést már korábban is kiváltotta egy hang vagy egy zene.

Deja visité: olyan ismerősnek tűnő hely, ahol úgy érzed, hogy már valaha jártál.

Míg a tudósok és a pszichiáterek ragaszkodnak ahhoz, hogy minderre neurológiai magyarázatot találjanak, mások szerint ezek a jelenségek valóban homályosan kirajzolódó emlékek a korábbi életeidből.

Szokatlan emlékek
Talán neked is vannak olyan gyermekkori ,,emlékeid", amelyekre a szüleid egyáltalán nem emlékeznek. Vajon mindez csupán gyermeki fantázia lenne? Vagy valóban valaha megtörtént dolgokról szól, amelyeket korábbi életedben éltél át?

Az emberi emlékezet tele van hibákkal és ellentmondásokkal. A kérdés tehát az, hogy a rejtély kulcsa a hibás memóriában keresendő vagy éppen a korábbi életedből bukkant elő valami? Ha megvizsgálod ezeket az emlékeket, próbálj meg olyan részletekre koncentrálni, mint például egyes címek, vagy olyan tájékozódási pontok után kutatni, amik az ébrenlét óráiban hirtelen bevillannak. Az ilyen valóságosabb jelenségek segítenek feltárni a múltat.

Álmok és rémálmok
A korábbi életedből származó emlékek visszatérő álmokat, de akár rémálmokat is okozhatnak, sokan legalábbis így vélik. Teljesen hétköznapinak tűnő álomban például megjelenhet, hogy hol éltél korábban. Azok a személyek, akik rendszeresen felbukkannak álmaidban, valószínűleg különleges kapcsolatban voltak veled a korábbi életed során. A rémálmok pedig az előző életed fel nem dolgozott traumái, amelyek a tudatalattiból törnek fel és kísértenek álmodban.

Félelmek és fóbiák
Az olyan jellegű félelmek, mint például a pókoktól, kígyóktól és magasságtól való fóbia, az emberi pszichébe az evolúció során kialakult túlélési ösztön miatt jött létre. Ám sokan szenvednek olyan fóbiáktól, amelyek teljességgel irracionálisak. A víztől, a madaraktól, egyes számoktól, tükröktől, adott növényektől, különböző színektől való félelem bizony másra utalhat. Azok számára, akik hisznek a korábbi élet lehetőségében, logikusnak tűnik, hogy ezek a félelmek valóban származhatnak a múltból. A víztől való félelem például jelenthet múltbeli traumát. Talán egyik előző életedben tragikusan vízbe fulladtál.
Fokozott érdeklődés teljesen ismeretlen kultúrák iránt
Valószínűleg te is ismersz olyan személyt, aki Magyarországon született, de mégis lelkesen érdeklődik az angolszász kultúra iránt, noha valójában semmiféle kötődése nem volt korábban hozzá. Akár még korabeli viselet és események iránt is kutakodik.



Persze ez lehet puszta történelmi jellegű érdeklődés is, ám az sem zárható ki, hogy valaha azon a területen élt. Mindez iránt tovább kutathatsz, ha elutazol az adott helyre, tanulmányozod a nyelvet, az irodalmat és minden mást.

Bizonyos szenvedélyek és hobbik
A kulturális érdeklődéshez hasonlóan a különös vonzódás egyes hobbikhoz szintén lehet a múltbéli élet jele. Ez nem egyszerű sima érdeklődés a kertészet vagy fotózás iránt, teljesen más. Majdnem mindenkinek vannak ilyen jellegű szenvedélyesen űzött hobbijai. Ahhoz, hogy a reinkarnációnak lehessen tulajdonítani, olyan erős vonzódást kell érezned irántuk, amely már szinte ellenállhatatlanul jelenik meg. Gondolj olyan emberekre ez alatt, akik napokig kutakodnak valami után a boltokban vagy éppen szenvedélyesen gyűjtik a térképeket. Mindezek korábbi életből származó emlékekre utalnak.

Kontrollálhatatlan szokások
A szenvedélyeknek van egy sötét oldala is, ezek pedig a kontrollálhatatlan szokások és rögeszmék, amelyek olykor képesek az életed már-már uralni is, és még a szociális kapcsolataid is rombolhatják.

Ebbe a kategóriába esnek az elhízással küzdő kényszerbetegek vagy éppen azok, akik tízszer is ellenőrzik, hogy lekapcsolták-e a villanyt, mielőtt elmennek otthonról, netán éppen az a nő, aki egész tornyokat halmoz fel a kedvenc női magazinjaiból. Ezektől meg kell szabadulnod, és bár a pszichológia segít mindebben, néhányan úgy vélik, mindez a múltbeli életekben gyökerezik.

Megmagyarázhatatlan fájdalom
Van olyan jellegű fájdalmad, amit az orvosok sem tudnak pontosan megmagyarázni? Persze az is lehet, hogy hipochonder vagy, ám ezek az érzések olyan jellegűek is lehetnek, amely az előző életekben átélt fájdalmakhoz és szenvedéshez kapcsolódik.

Anyajegyek
Az anyajegyek is lehetnek a reinkarnáció bizonyítékai. 1960-ban, a Virginiai Egyetem pszichiátere, Ian Stevenson tanulmányozott. Egy indiai fiú azt állította, hogy emlékszik egy Maha Ram nevű emberre, akit fegyverrel lőttek le. A fiú mellkasán éppen olyan jellegű sérülések voltak, amelyek úgy néztek ki, mintha egy vadászpuska sörétje okozta volna őket. Stevenson utánajárt a dolognak, és kiderítette, hogy valóban létezett egy Maha Ram nevű ember, akit valaha mellkason lőttek. A boncolási jegyzőkönyvben pedig éppen ilyen jellegű sérüléseket írtak le. Egyesek szerint mindez puszta véletlen, ám sokak szerint ez valóban bizonyíték a reinkarnációra.

Mindez valódi lenne?
A fenti jelenségek mindegyike sok esetben orvosilag vagy pszichológiailag is alátámasztott, netán más társadalmi jellegű magyarázata van, tehát nem minden jelenség tulajdonítható a múltbeli életekből származó emlékeknek.

Ám azok számára, akik valóban hisznek a reinkarnációban, mindez sokkal nagyobb jelentőséggel bír.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: élethelyzetekben, pszichológiailag, reinkarnációnak, kényszerbetegek, reinkarnációban, szenvedélyeknek, szenvedélyesen, görögországban, tanulmányozott, tudatalattiból, jegyzőkönyvben, tapasztalhatod, tulajdonítható, irracionálisak, magyarországon, reinkarnációra, magazinjaiból, pszichológusa, tanulmányozod, megmagyarázni, pszichológiai, pszichiáterek, tulajdonítani, lehetőségében, származhatnak, érdeklődéshez, hétköznapinak, jelentőséggel, alátámasztott, valószínűleg, lekapcsolták, koncentrálni, felbukkannak, tájékozódási, pszichológia, kapcsolatban, emberek születnek, kelta druidák, előző élet, reinkarnáció pedig, előző életek, lelkük mélyén, alábbi pszichológiai, esemény bekövetkezte, alábbi három, adott érzést, hang vagy, pszichiáterek ragaszkodnak, jelenségek valóban, korábbi életeidből, szüleid egyáltalán, emberi emlékezet, Jung Intézet, Arthur Funkhouser, Virginiai Egyetem, Maha Ram,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  A pitypang legendája  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  James Allen  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Nem kell hozzá fürdőruhás  Paul Éluard - És egy mosoly  Anyámról való emlékek  Egy barátság története  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Gebhardt Nóra versei II.  Csend  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  A pitypang legendája  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Hamvas Béla  Egy párkányon  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Ott van  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy párkányon  Alvó kislány  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Alvó kislány  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  képre írva  Márai Sándor tollából  Esterházy Péter: Harmonia c...  Nevelőszülőkhöz adták,  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Robin Wight pitypang szobra  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  képre írva  Hamvas Béla  Borzasztó  Facebookon kaptam  Anyák napjára  A hagyma antibakteriális hatás...  Mindent de mindent visszakap  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nem kell hozzá fürdőruhás  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Különleges  Jázmin  Bornyi Veronika haiku verse  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  James Allen  A hagyma antibakteriális hatás...  Dóró Sándor: Embernek maradni  József Attila - Kopogtatás nél...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Borzasztó  Facebookon kaptam  Az ember  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Önmaga ellenére  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta 
Bejegyzés Címkék
emberek születnek, kelta druidák, előző élet, reinkarnáció pedig, előző életek, lelkük mélyén, alábbi pszichológiai, esemény bekövetkezte, alábbi három, adott érzést, hang vagy, pszichiáterek ragaszkodnak, jelenségek valóban, korábbi életeidből, szüleid egyáltalán, emberi emlékezet, kérdés tehát, rejtély kulcsa, hibás memóriában, korábbi életedből, ébrenlét óráiban, ilyen valóságosabb, korábbi életed, rémálmok pedig, előző életed, tudatalattiból törnek, olyan jellegű, emberi pszichébe, evolúció során, korábbi élet, félelmek valóban, víztől való, angolszász kultúra, adott helyre, kulturális érdeklődéshez, különös vonzódás, múltbéli élet, kertészet vagy, reinkarnációnak lehessen, boltokban vagy, sötét oldala, életed már-már, szociális kapcsolataid, kategóriába esnek, elhízással küzdő, pszichológia segít, múltbeli életekben, érzések olyan, előző életekben, reinkarnáció bizonyítékai, vadászpuska sörétje, boncolási jegyzőkönyvben, fenti jelenségek, múltbeli életekből, élethelyzetekben, pszichológiailag, reinkarnációnak, kényszerbetegek, reinkarnációban, szenvedélyeknek, szenvedélyesen, görögországban, tanulmányozott, tudatalattiból, jegyzőkönyvben, tapasztalhatod, tulajdonítható, irracionálisak, magyarországon, reinkarnációra, magazinjaiból, pszichológusa, tanulmányozod, megmagyarázni, pszichológiai, pszichiáterek, tulajdonítani, lehetőségében, származhatnak, érdeklődéshez, hétköznapinak, jelentőséggel, alátámasztott, valószínűleg, lekapcsolták, koncentrálni, felbukkannak, tájékozódási, pszichológia, kapcsolatban, rendszeresen, pszichiátere, szenvedélyek, bekövetkezte, megvizsgálod, előbukkannak, teljességgel, rombolhatják, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3931
  • e Hét: 14045
  • e Hónap: 27794
  • e Év: 232495
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.