Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Rooibos tea (afrikai vörös tea) hatásai
  2020-09-15 15:50:47, kedd
 
 



Az afrikai vörös tea, más néven a rooibostea az egyik legegészségesebb a világon. Ez a tea csökkenti a gyulladás szintjét a szervezetben, így nagyon előnyös lehet azok számára, akik autoimmun betegségben, különösen ízületi gyulladásban szenvednek.

A rooibostea antioxidáns polifenolokkal van tele, amelyek védelmet jelentnek a káros hatású szabad gyökökkel szemben, amelyeknek szintén gyulladást okozó hatásuk van. A gyulladás olyan betegségeket generálhat, mint szívbetegség, cukorbetegség vagy rákos megbetegedés.

Az afrikai vörös tea nagyon gazdag egy antioxidáns vitaminban, vagyis C-vitaminban. A C-vitamin erősíti az immunrendszert, javítja a szív egészségét, csökkenti a vérnyomást, jó hatással van a memóriára és csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának a kockázatát.

Az afrikai vörös tea olyan bioflavonoidokban gazdag, mint a kvercetin vagy a rutin. Ezek a vegyületek blokkolják az allergiát okozó hisztamin felszabadulását, így csökkentve az allergiára oly jellemző tüneteket, mint például a könnyező szem vagy a köhögés.

A rooibostea öregedésgátló hatással is rendelkezik. A teában található antioxidánsok lassítják a sejtek öregedési folyamatait, így ez a tea nagyon jó választás lehet a test öregedési folyamatainak a lassítására.

Az afrikai vörös tea antibakteriális hatással is rendelkezik, valamint nagyon gazdag különféle vitaminokban és ásványi anyagokban, mint például vas, mangán, magnézium, cink, kalcium, D-vitamin és kálium. A rooibostea a benne található tápanyagoknak köszönhetően segíthet megszüntetni a bőr rendellenességeit is.

Ez a tea a súlytöbblettől is segíthet megszabadulni. De nemcsak az ideális testsúlyt érhetjük el általa, hanem hatására jobban fogunk aludni és csökkenhet a krónikus fáradtság is.

Az afrikai vörös tea tartalmaz egy olyan flavonoidot is, amely csökkenti a vércukorszintet, így nyújtva védelmet a 2-es típusú cukorbetegséggel szemben.

Ez a tea csakúgy, mint a zöld tea, nem tartalmaz koffeint, viszont értékes tanninokat igen. Csökkenti az LDL-koleszterin szintjét, viszont megnöveli a HDL-koleszterinét, így csökkentve a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát.

Egye feltételezések szerint a teában lévő antioxidánsok elpusztítják a rákos sejteket és megakadályozzák a tumor növekedését.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: legegészségesebb, cukorbetegséggel, antibakteriális, megakadályozzák, felszabadulását, vércukorszintet, polifenolokkal, szívbetegségek, súlytöbblettől, kialakulásának, immunrendszert, feltételezések, tápanyagoknak, cukorbetegség, antioxidánsok, folyamatainak, koleszterinét, öregedésgátló, megszabadulni, megszüntetni, megbetegedés, gyulladásban, elpusztítják, vitaminokban, betegségeket, köszönhetően, szívbetegség, szervezetben, növekedését, koleszterin, lassítására, antioxidáns, flavonoidot, rendelkezik, folyamatait, betegségben, afrikai vörös, egyik legegészségesebb, gyulladás szintjét, rooibostea antioxidáns, káros hatású, gyulladás olyan, antioxidáns vitaminban, szív egészségét, kvercetin vagy, vegyületek blokkolják, allergiát okozó, könnyező szem, rooibostea öregedésgátló, teában található, sejtek öregedési, test öregedési,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztinától  Andrássy Réka - A bolond Böske  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  A pitypang legendája  Szívek  James Allen  Facebookon kaptam Krisztinától  Különleges  Ismeretlen: Ikarusz monda  Mindig lesz olyan  Egy gondolat  Esterházy Péterre emlékezünk  A pitypang legendája  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Szívek  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Minden tavaszból őrizz..  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Magamnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Gebhardt Nóra versei II.  Borzasztó  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Csend  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Alvó cicák  Jó éjszakát  jó reggelt  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Szép estét  James Allen  Ismeretlen: Ikarusz monda  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Nagy és kis csodák  Vidámság  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Magyar költészet napja  Van néhány kérdés, amin gondol...  Magamnak  A sorsod  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Jó éjszakát  Anyák napjára  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ... 
Bejegyzés Címkék
afrikai vörös, egyik legegészségesebb, gyulladás szintjét, rooibostea antioxidáns, káros hatású, gyulladás olyan, antioxidáns vitaminban, szív egészségét, kvercetin vagy, vegyületek blokkolják, allergiát okozó, könnyező szem, rooibostea öregedésgátló, teában található, sejtek öregedési, test öregedési, benne található, ideális testsúlyt, krónikus fáradtság, olyan flavonoidot, 2-es típusú, szívbetegségek kialakulásának, teában lévő, rákos sejteket, tumor növekedését, legegészségesebb, cukorbetegséggel, antibakteriális, megakadályozzák, felszabadulását, vércukorszintet, polifenolokkal, szívbetegségek, súlytöbblettől, kialakulásának, immunrendszert, feltételezések, tápanyagoknak, cukorbetegség, antioxidánsok, folyamatainak, koleszterinét, öregedésgátló, megszabadulni, megszüntetni, megbetegedés, gyulladásban, elpusztítják, vitaminokban, betegségeket, köszönhetően, szívbetegség, szervezetben, növekedését, koleszterin, lassítására, antioxidáns, flavonoidot, rendelkezik, folyamatait, betegségben, blokkolják, vegyületek, vitaminban, allergiára, anyagokban, csökkentve, rooibostea, egészségét, kockázatát, tanninokat, generálhat, vérnyomást, gyulladást, szenvednek, amelyeknek, csökkenhet, memóriára, öregedési, tartalmaz, csökkenti, gyökökkel, jelentnek, autoimmun, allergiát, testsúlyt, hisztamin, tüneteket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2087
  • e Hét: 16455
  • e Hónap: 30204
  • e Év: 234905
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.