Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A könnyen fogyók 10 titka
  2020-09-20 23:00:08, vasárnap
 
  Miért van szükség az anyagcsere serkentésére?

Íme egy lista az anyagcsere folyamatokat serkentő ételekről.
Brokkoli
Minél gyorsabb az anyagcsere, annál több kalóriát éget el a szervezet. Köztudottan felgyorsítja az anyagcserét, ha naponta sokszor keveset eszünk. Ugyanezen okból az ételnek fontos szerepe van az anyagcsere folyamatok sebességének növelésében.
Ez a zöldség sok kalciumot tartalmaz, amely serkenti az anyagcserét és segíti a zsírégetést.

Spenót
Palak néven is ismert, jó tápanyagforrás, található benne C-vitamin, magnézium, kálium és vas. A C-vitamin serkenti az anyagcserét.

Paprika
Indiában shimla mirch-ként ismeretes, hatásos anyagcsere serkentő. Fogyasztása során a szervezet időszakosan stressz hormonokat választ ki, amelyek felgyorsítják az anyagcserét. Ez több kalóriát éget, ahogyan a szervezet próbál megbirkózni a fűszeres ízzel.

Bab
A bab fehérjében és rostban gazdag. Míg a fehérje izomtömeget épít és ezáltal gyorsítja az anyagcserét, a rost is ezt teszi mivel ennek lebontása és megemésztése több időt igényel.

Grapefruit
A grapefruit is fontos tápanyagforrás, emellett fitokémiai szempontból is fontos. Rendkívül alacsony a glikémiás indexe így serkenti az anyagcserét és a szervezet zsírégetését. Emellett antioxidáns tulajdonságokkal is bír és kontroll alatt tartja a koleszterinszintet is.

Zabpehely
A zab fontos rostforrás, mint vízben oldódó mind nem oldódó rostokban gazdag. Ezek segítik a bélműködés szabályozását és megelőzik a székrekedést. Emellett a fogyni vágyók számára is hasznos lehet, mivel serkenti az anyagcserét. A zabpehelyben található rostok teltség érzetet keltenek és így kevésbé érez majd vágyat az evésre.

Zöld tea
A zöld teában sok fontos összetevő található, mint a koffein, a teobromin, szaponinok, tepfilin és vitaminok valamint epigallokatekin. Ez az EGCG csökkenti az étvágyat és serkenti az anyagcserét.

Tofu
A tofu szójabab tejből készül, fehér és kis paneer kockákra emlékeztet. A koleszterinszintet csökkentő izofalavonok találhatóak benne, ezáltal megelőz sok szív- és érrendszeri betegséget. A tofu emellett kiváló vasforrás, amely a vérképződést segíti. Emellett pedig az anyagcserét is serkenti, így tökéletes választás fogyókúrázók számára.

Gyömbér
Segíti az emésztést, emellett megnöveli a szervezet belső hőmérsékletet, így több energiát fogyaszt. A gyömbér Indiában adrak-ként ismeretes, ez is csökkenti a koleszterinszintet és megelőzi a szív- és érrendszeri betegségeket. Végezetül serkenti az anyagcserét is.

Chili
A szakértők szerint a chili vagy mirchi fogyasztása még órákkal étkezés után is képes energiát égetni. Emellett az időnkénti fűszeres ételek fogyasztása csökkentheti az étvágyat. Azonban figyeljen arra, hogy ne fogyasszon túl sok chilit, mert ez emésztési zavarokhoz vezethet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Címkék: tulajdonságokkal, epigallokatekin, tápanyagforrás, felgyorsítják, szabályozását, hőmérsékletet, vérképződést, megemésztése, betegségeket, csökkentheti, zsírégetését, sebességének, felgyorsítja, fogyókúrázók, izofalavonok, zabpehelyben, serkentésére, székrekedést, folyamatokat, anyagcserét, szempontból, izomtömeget, fogyasztása, növelésében, érrendszeri, zsírégetést, megbirkózni, köztudottan, találhatóak, időszakosan, antioxidáns, anyagcsere, hormonokat, szaponinok, betegséget, fehérjében, anyagcsere serkentésére, anyagcsere folyamatokat, ételnek fontos, anyagcsere folyamatok, szervezet időszakosan, szervezet próbál, fűszeres ízzel, fehérje izomtömeget, glikémiás indexe, szervezet zsírégetését, bélműködés szabályozását, fogyni vágyók, zabpehelyben található, zöld teában, tofu szójabab, tofu emellett,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Amikor még rangja volt...  Szeretettel  Március 15-re emlékve  Jó éjszakát  Mélységes szomorúsággal  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Alvó baby  Benned is ezerféle szín van  Könnyáztatta asszonysorsok  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A közszereplő  Könnyáztatta asszonysorsok  Könnyáztatta asszonysorsok  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Benned is ezerféle szín van  Szép estét  Szép álmokat!  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  A gyomorrontás tojással is kez...  Akinek vaj van a fején...  Nyíljatok meg  Ne engedd el kezem!  A nemzet csak akkor...  Az embernek fiatal korában van  Facebookon kaptam  Rochefoucauld - a bölcs  Szép Álmokat  Facebookon kaptam  Keresd azt a valakit,...  Kokárda  Síró nő  Benned is ezerféle szín van  Facebookon kaptam  William Shakespeare-től idéze...  Szép estét kedves látogatóimna...  Az ünnepről  Az ünnepről  Ibolya  Nem kellett volna!  Cicus virággal  Szép Álmokat  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Szép Álmokat  ...és mégis ráismersz  A Mindenható Istenben bízva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rejtő Jenő versei  Őri István - Dal az életről  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Amikor 5 éves voltam,  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Gősi Vali - Tükre lennék...  Facebookon kaptam  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Kakaós piskóta  Meghitt estéken . . .  Márciusi eső  1848. március 15-én  Alvó baby  ...és mégis ráismersz  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Nem mindegy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeretettel  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Vágy, élet és sugár  Sötétség és világosság  Március  Facebookon kaptam  Házi botox  Facebookon kaptam  Törött csészék  Szeretettel  Facebookon kaptam  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Ez a miénk!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  ...és mégis ráismersz  Evan Esar tollából  Mindig tud adni ,  Amikor 5 éves voltam,  Facebookon kaptam  Az élet  Aztán itt van egy másik szerep...  Törött csészék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
anyagcsere serkentésére, anyagcsere folyamatokat, ételnek fontos, anyagcsere folyamatok, szervezet időszakosan, szervezet próbál, fűszeres ízzel, fehérje izomtömeget, glikémiás indexe, szervezet zsírégetését, bélműködés szabályozását, fogyni vágyók, zabpehelyben található, zöld teában, tofu szójabab, tofu emellett, vérképződést segíti, szervezet belső, gyömbér Indiában, szakértők szerint, chili vagy, időnkénti fűszeres, tulajdonságokkal, epigallokatekin, tápanyagforrás, felgyorsítják, szabályozását, hőmérsékletet, vérképződést, megemésztése, betegségeket, csökkentheti, zsírégetését, sebességének, felgyorsítja, fogyókúrázók, izofalavonok, zabpehelyben, serkentésére, székrekedést, folyamatokat, anyagcserét, szempontból, izomtömeget, fogyasztása, növelésében, érrendszeri, zsírégetést, megbirkózni, köztudottan, találhatóak, időszakosan, antioxidáns, anyagcsere, hormonokat, szaponinok, betegséget, fehérjében, folyamatok, bélműködés, rostforrás, emlékeztet, zavarokhoz, fitokémiai, fogyasszon, grapefruit, ismeretes, csökkenti, összetevő, megelőzik, vitaminok, választás, vasforrás, található, szervezet, csökkentő, tökéletes, rostokban, glikémiás, gyorsítja, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 80 db bejegyzés
e év: 415 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 538
  • e Hét: 1501
  • e Hónap: 14492
  • e Év: 190367
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.