Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kollagénerősítő táplálékok
  2020-09-21 21:28:44, hétfő
 
  A kollagén nem más, mint egy fehérje a szervezetben. A kollagén a felelős a bőr, a haj és a körmök egészségéért. A fehérjéből aminosavak keletkeznek az emésztés során, amelyek ismét kollagénné alakulnak át. Léteznek olyan táplálékok, amelyeknek kiemelkedő szerepük van a kollagénépítésében.

Az egyik ilyen táplálék a zöldborsó. A zöldborsóból készíthetünk levest, főzeléket, de salátába is tehetünk belőle, a salátát pedig fűszernövényekkel tehetjük ízletesebbé.

A quinoa nemcsak kollagént, hanem cinket is tartalmaz. A cink egy nagyon fontos ásványi anyag, amely szintén segíti az aminosav kollagénné történő átalakítását.

A paprika gazdag forrása az antioxidáns C-vitaminnak, amelynek lényeges szerepe van a kollagén termelődésében. A kollagénnek nagyon sok szerepe van. Egyrészt elősegíti a bőr hidratációját, biztosítja annak rugalmasságát, ami azért lényeges, mert kollagén hiányában a bőr sokkal gyorsabban öregszik, és hamarabb jelennek meg rajta a ráncok és a finom vonalak.

A kollagéntermelésben az antioxidáns A-vitamin is kiemelkedő szerepet játszik. A sárgarépa jó forrása ennek a vitaminnak. Ez a zöldség sok saláta részét képezheti, és csak úgy önmagában, nyersen is bátran fogyaszthatjuk.

Az osztriga gazdag forrása a réznek, ez az ásványi anyag szintén fontos szerepet játszik a kollagéntermelésben.

A sötét leveles zöldségek amellett, hogy nagyon egészségesek és nagyon sok betegségtől óvhatnak meg bennünket, kollagéntermelődést elősegítő C-vitaminban és cinkben is gazdagok. A sötétzöld leveles zöldségek rendszeres fogyasztásával csak jót teszünk az egészségünkkel és a bőr egészségével is, így akár még a daganatos betegségek is elkerülhetnek bennünket.

A sárgabarack is gazdag A-vitaminban, amely a kollagén egyik építőeleme. Ezt a gyümölcsöt nyersen és aszalt formában is fogyaszthatjuk.

A csicseriborsó egy hüvelyes növény, amely több olyan anyagot is tartalmaz, amely megtámogatja a kollagéntermelést, hiszen van benne A-vitamin, tiamin és C-vitamin is. A tiaminnak bőrrevitalizáló szerepe van, de a sebgyógyulást is elősegíti. Más hüvelyes is elősegíti a kollagénépítést, például a bab, a lencse és a borsó is.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: kollagénépítést, bőrrevitalizáló, fogyasztásával, termelődésében, fogyaszthatjuk, egészségünkkel, hidratációját, rugalmasságát, csicseriborsó, elkerülhetnek, sebgyógyulást, egészségével, átalakítását, egészségesek, készíthetünk, zöldborsóból, szervezetben, egészségéért, megtámogatja, sárgabarack, ízletesebbé, kollagénnek, betegségtől, antioxidáns, keletkeznek, vitaminnak, gyorsabban, kiemelkedő, vitaminban, építőeleme, betegségek, rendszeres, biztosítja, gyümölcsöt, kollagénné, aminosavak, körmök egészségéért, fehérjéből aminosavak, emésztés során, egyik ilyen, zöldborsóból készíthetünk, salátát pedig, quinoa nemcsak, nagyon fontos, aminosav kollagénné, paprika gazdag, antioxidáns C-vitaminnak, kollagén termelődésében, kollagénnek nagyon, finom vonalak, antioxidáns A-vitamin, osztriga gazdag,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nemzeti  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Könnyáztatta asszonysorsok  Csendes éjszakán  Szép Álmokat  A tékozló és Isten gondviselés...  Szent-Györgyi Albert gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  Szent-Györgyi Albert gondolata  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Csörög a telefonom  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Paul David Tripp Március 15  Facebookon kaptam  Kakaós piskóta  Imádkozás Krisztus értelméért  Az élet  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzet csak akkor...  Szép estét kedves látogatóimna...  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  Jó éjszakát  Rejtő Jenő versei  A nemzet csak akkor...  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Facebookon kaptam  Csörög a telefonom  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Szeüleidtől tanultad  Márciusi eső  Mai harmónia kártyám  Talpra vándor  Síró nő  Szeüleidtől tanultad  Facebookon kaptam  Amikor még rangja volt...  Facebookon kaptam  Nemzeti  Facebookon kaptam  A közszereplő  Alvó baby  Facebookon kaptam  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Imádkozás Krisztus értelméért  A gyász  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  A szív és a cselekvés egységes...  A kávé  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  A kávé  ...és mégis ráismersz  Szép estét kedves látogatóimna...  A csonk és a facsemete  Csörög a telefonom  Alvó kislány  Március  Március 15-re emlékve  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  Könnyáztatta asszonysorsok  Gősi Vali - Tükre lennék...  Hernádkak  Facebookon kaptam  Fújjad márciusi szél . . .  Nem kell ide békemenet  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Facebookon kaptam  1848. március 15-én  ...és mégis ráismersz  Az élet  Facebookon kaptam  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  A halolaj és a hal még a migré...  Gősi Vali - Tükre lennék...  Mi a különbség  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Mélységes szomorúsággal  Aranyosi Ervin: Súgom a békét... 
Bejegyzés Címkék
körmök egészségéért, fehérjéből aminosavak, emésztés során, egyik ilyen, zöldborsóból készíthetünk, salátát pedig, quinoa nemcsak, nagyon fontos, aminosav kollagénné, paprika gazdag, antioxidáns C-vitaminnak, kollagén termelődésében, kollagénnek nagyon, finom vonalak, antioxidáns A-vitamin, osztriga gazdag, ásványi anyag, sötét leveles, sötétzöld leveles, daganatos betegségek, kollagén egyik, gyümölcsöt nyersen, hüvelyes növény, tiaminnak bőrrevitalizáló, kollagénépítést, bőrrevitalizáló, fogyasztásával, termelődésében, fogyaszthatjuk, egészségünkkel, hidratációját, rugalmasságát, csicseriborsó, elkerülhetnek, sebgyógyulást, egészségével, átalakítását, egészségesek, készíthetünk, zöldborsóból, szervezetben, egészségéért, megtámogatja, sárgabarack, ízletesebbé, kollagénnek, betegségtől, antioxidáns, keletkeznek, vitaminnak, gyorsabban, kiemelkedő, vitaminban, építőeleme, betegségek, rendszeres, biztosítja, gyümölcsöt, kollagénné, aminosavak, fehérjéből, amelyeknek, táplálékok, bennünket, tartalmaz, zöldségek, daganatos, kollagént, sárgarépa, sötétzöld, elősegítő, hiányában, tiaminnak, főzeléket, önmagában, elősegíti, zöldborsó, képezheti, alakulnak, óvhatnak, jelennek, kollagén, hamarabb, hüvelyes, egyrészt, lényeges, gazdagok, táplálék, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 80 db bejegyzés
e év: 415 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 80
  • e Hét: 1043
  • e Hónap: 14034
  • e Év: 189909
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.