Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csodák nincsenek, de fiatalító táplálékok igen
  2020-09-21 21:45:22, hétfő
 
  Léteznek olyan táplálékok, amelyek fiatalon tartják a bőrünket, növelik a csontsűrűséget, jót tesznek a szív- és érrendszer egészségével és még az agy működésére is pozitívan hatnak.

A sárgarépa gazdag forrása a béta-karotinnak, amely az egyik legfontosabb antioxidáns a bőr számára. Ez az antioxidáns lassítja a bőr öregedési folyamatait, de más szervek és szövetek egészségére is pozitív hatást gyakorol. A béta-karotin megtalálható még a sütőtökben és a tojás is tartalmazza.

Teák közül talán a zöld tea a legegészségesebb. A zöld tea gazdag tárháza az antioxidánsoknak, a vitaminoknak és ásványi anyagoknak. A benne lévő ásványi anyagok és vitaminok növelik a csontsűrűséget, így csökkenthető a csontritkulás kialakulásának a kockázata.

A szőlő sok antioxidáns polifenolt tartalmaz, amelyek szintén lassítani tudják az öregedési folyamatokat. A polifenolok az agy egészségét is biztosítani tudják, de a szem és az emésztőrendszer egészségére is kedvező hatást gyakorolnak. Polifenolokat a szőlő minden része, azaz a magja, a bőre és húsa is tartalmazza, az pedig mindegy, hogy milyen a színe, hiszen mindegyik bővelkedik antioxidánsokban, habár legtöbbet a kék szőlő tartalmazza.

Az avokádó telítetlen zsírokkal van tele. Ezek a zsírok gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, így részt vesznek a bőr hidratálásában, késleltetik a ráncok megjelenését és még a káros méreganyagoktól is megszabadítanak bennünket.

A dió is sok öregedésgátló tápanyagot tartalmaz. Ezek közé tartoznak az egészséges telítetlen zsírok, mint például az alfa-linolénsav, ami az agy, a szív és a bőr egészségét is védi. A dió biotinban is gazdag, amely vitaminra szüksége van a hajunknak, a körmünknek és a bőrünknek is.

A chiamag omega3-zsírsavban gazdag, de olyan antioxidánsok és ásványi anyagok is megtalálhatók benne, amelyek jó hatással vannak a memóriára, a bőr textúrájára és a hangulatra is. A chiamag oldható rostokat is tartalmaz, amelyek az emésztőrendszer egészségét védik, de még a koleszterinszint csökkentésében is szerepet játszanak.

A bogyós gyümölcsök, vagyis az eper, az áfonya és a málna nagyon jó öregedésgátló táplálékok, hiszen tele vannak antioxidánsokkal és gyulladáscsökkentő vegyületekkel. A bogyós gyümölcsök C-vitaminban is gazdagok, amely vitamin fenntartja a vérerek egészségét, de a bőr védelmét is biztosítani tudja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: antioxidánsokban, koleszterinszint, legegészségesebb, antioxidánsokkal, antioxidánsoknak, emésztőrendszer, méreganyagoktól, megszabadítanak, csökkentésében, csontsűrűséget, kialakulásának, hidratálásában, antioxidánsok, csontritkulás, polifenolokat, megtalálhatók, öregedésgátló, vegyületekkel, folyamatokat, megtalálható, legfontosabb, csökkenthető, egészségével, vitaminoknak, megjelenését, rendelkeznek, egészségére, textúrájára, tartalmazza, folyamatait, antioxidáns, biztosítani, késleltetik, gyakorolnak, polifenolok, tápanyagot, sárgarépa gazdag, egyik legfontosabb, antioxidáns lassítja, béta-karotin megtalálható, benne lévő, csontritkulás kialakulásának, öregedési folyamatokat, emésztőrendszer egészségére, szőlő minden, pedig mindegy, avokádó telítetlen, ráncok megjelenését, káros méreganyagoktól, egészséges telítetlen, chiamag omega3-zsírsavban, chiamag oldható,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Keresd azt a valakit,...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A gyász  Fújjad márciusi szél . . .  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Alvó baby  Facebookon kaptam  Alvó baby  A gyomorrontás tojással is kez...  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Mindig tud adni ,  Törött csészék  Törött csészék  Nyíljatok meg  A Mindenható Istenben bízva  A szív és a cselekvés egységes...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  A közszereplő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sajnos ezt elBalogozták  A gyász  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  A csonk és a facsemete  Ted Engstrőm gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  1848. március 15-én  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Facebookon kaptam  Mi a különbség  Az ünnepről  Nemzeti  A gyász  Könnyáztatta asszonysorsok  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimna...  A halolaj és a hal még a migré...  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  Facebookon kaptam  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Keresd azt a valakit,...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  A közszereplő  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Szabadság  Fújjad márciusi szél . . .  Esti kép  Facebookon kaptam  Amikor 5 éves voltam,  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Aztán itt van egy másik szerep...  A gyomorrontás tojással is kez...  Keresd azt a valakit,...  Ibolya  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Könnyáztatta asszonysorsok  A gyász  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Esti kép  Facebookon kaptam  Ibolya  Alvó cica  Alvó kislány  Keresd azt a valakit,...  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Evan Esar tollából  Csörög a telefonom  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  William Shakespeare-től idéze...  A nemzet csak akkor...  Az embernek fiatal korában van  Esti kép 
Bejegyzés Címkék
sárgarépa gazdag, egyik legfontosabb, antioxidáns lassítja, béta-karotin megtalálható, benne lévő, csontritkulás kialakulásának, öregedési folyamatokat, emésztőrendszer egészségére, szőlő minden, pedig mindegy, avokádó telítetlen, ráncok megjelenését, káros méreganyagoktól, egészséges telítetlen, chiamag omega3-zsírsavban, chiamag oldható, emésztőrendszer egészségét, koleszterinszint csökkentésében, bogyós gyümölcsök, málna nagyon, vérerek egészségét, antioxidánsokban, koleszterinszint, legegészségesebb, antioxidánsokkal, antioxidánsoknak, emésztőrendszer, méreganyagoktól, megszabadítanak, csökkentésében, csontsűrűséget, kialakulásának, hidratálásában, antioxidánsok, csontritkulás, polifenolokat, megtalálhatók, öregedésgátló, vegyületekkel, folyamatokat, megtalálható, legfontosabb, csökkenthető, egészségével, vitaminoknak, megjelenését, rendelkeznek, egészségére, textúrájára, tartalmazza, folyamatait, antioxidáns, biztosítani, késleltetik, gyakorolnak, polifenolok, tápanyagot, linolénsav, egészséges, telítetlen, sütőtökben, gyümölcsök, egészségét, polifenolt, bővelkedik, anyagoknak, zsírsavban, körmünknek, hangulatra, fenntartja, táplálékok, működésére, vitaminban, karotinnak, érrendszer, hajunknak, mindegyik, öregedési, tartalmaz, pozitívan, lassítani, memóriára, sárgarépa, bőrünknek, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 80 db bejegyzés
e év: 415 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 728
  • e Hét: 1691
  • e Hónap: 14682
  • e Év: 190557
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.