Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A napsárga pitypang gyógyhatásairól
  2020-09-24 20:52:45, csütörtök
 
 



A pitypang egy nagyon hasznos gyógynövény, hiszen eredményesen kezeli a májrendellenességeket, lehet használni cukorbetegség esetén, húgyúti betegségeknél. Segít fenntartani a csontok egészségét, kitűnő bőrápoló tulajdonsággal rendelkezik és a fogyást is megtámogatja. A gyógynövény étvágyjavító hatással bír, csökkenti az izmok fájdalmát, javítja a gyomor betegségeit, valamint zúzódásokat is kezelhetünk vele.

A pitypang szénhidrátokban és rostokban gazdag. Gazdag forrása az A-vitaminnak, a B6-, C-és K-vitaminnak. Ásványi anyagok közül pedig a kalcium-, a vas-, a magnézium-, a kálium- és a nátriumtartalma kiemelkedő.

Mivel a pitypang gazdag tárháza a kalciumnak és a K-vitaminnak, így nélkülözhetetlen a csontok egészségének fenntartása szempontjából. Antioxidáns C-vitaminban és luteolinban is bővelkedik, amelyek szintén védelmet jelentenek a csontok számára a korral járó olyan betegségek ellen, mint csontritkulás és ízületi gyulladás.

A gyógynövényben található antioxidánsok segítenek fenntartani a máj optimális működését, hiszen elősegítik a méreganyagok szervezetből történő kiürülését.

A pitypang a cukorbetegek számára is rendkívül hasznos lehet, mivel serkenti a hasnyálmirigy inzulintermelését, ezáltal részt vesz a vércukorszint szabályozásában.

A pitypang vízhajtó hajtással is rendelkezik, így a felesleges cukor kiiktatásában is segít. Mivel a cukorbetegek hajlamosak a veseproblémákra, így ez a gyógynövény mindenképpen nagyon fontos az egészségük megőrzése szempontjából.

Milyen hatásai vannak még ennek a gyógynövénynek? A pitypang segíthet a gombás fertőzések kezelésében is, kiemelkedő a fertőtlenítő, a lúgosító hatása is. Lehet használni olyan bőrbetegségeknél, mint ekcéma, ótvar, de zúzódások esetén is bátran fordulhatunk ehhez a gyógynövényhez.

Mivel a pitypang vízhajtó hatással is rendelkezik, így a fogyásban is a segítségünkre lehet. Mivel csak természetes cukrot tartalmaz, így a tavaszi szezonban még természetes édesítőszerként is használhatjuk, ha mézet készítünk belőle.

Kutatások igazolják, hogy a pitypang nagyon magas antioxidáns-tartalommal rendelkezik, így akár még a rákos megbetegedéseket is kivédhetjük a gyógynövény segítségével. Hiszen a benne lévő antioxidánsok nagyon jó szabadgyök-fogók, illetve az oxidatív stressz szintjét is csökkentik.

A pitypang védelmet nyújthat abban is, hogy erősíti az immunrendszert, így az hatékonyabban tud megküzdeni a fertőzésekkel és a betegségekkel szemben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: nélkülözhetetlen, bőrbetegségeknél, megbetegedéseket, nátriumtartalma, szénhidrátokban, veseproblémákra, édesítőszerként, szabályozásában, tulajdonsággal, gyógynövényben, gyógynövénynek, immunrendszert, gyógynövényhez, szempontjából, csontritkulás, hatékonyabban, betegségekkel, fertőzésekkel, hasnyálmirigy, segítségünkre, kiiktatásában, használhatjuk, antioxidánsok, vércukorszint, betegségeknél, cukorbetegség, egészségének, méreganyagok, fertőtlenítő, cukorbetegek, eredményesen, mindenképpen, szervezetből, segítségével, megtámogatja, fordulhatunk, nagyon hasznos, csontok egészségét, gyógynövény étvágyjavító, izmok fájdalmát, gyomor betegségeit, pitypang szénhidrátokban, nátriumtartalma kiemelkedő, pitypang gazdag, csontok egészségének, csontok számára, korral járó, gyógynövényben található, méreganyagok szervezetből, cukorbetegek számára, hasnyálmirigy inzulintermelését, vércukorszint szabályozásában, C-és K-vitaminnak, Antioxidáns C-vitaminban,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Rátalálsz  Szép estét  Rátalálsz  Varga János Veniam - Fontos sz...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Németh László tollából  Png kutya  Idő  Szép álmokat!  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Éretlen vers  A Megváltó szolgálatában  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Paul David Tripp Április 20  Julian Brass gondolata  Albert Einstein gondolata  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Erdőn  Bounty krémes  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  A sors  s immár én is felragyogva, ért...  Png virág  A sors  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Rátalálsz  Nagyon különös  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png férfi  Tavaszi kép  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  képre írva  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Fehér virág  A kételkedés kezelése  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Gonosz démon-álarc  Alázat  Egy hatékony szolga  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nagyi telefonál  Fekete István - Akác  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Jó éjszakát  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Kövesd a cowboyt!  Hiányzik  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Nagyi telefonál  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Alvó cicák  Egy lelki imádság  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
nagyon hasznos, csontok egészségét, gyógynövény étvágyjavító, izmok fájdalmát, gyomor betegségeit, pitypang szénhidrátokban, nátriumtartalma kiemelkedő, pitypang gazdag, csontok egészségének, csontok számára, korral járó, gyógynövényben található, méreganyagok szervezetből, cukorbetegek számára, hasnyálmirigy inzulintermelését, vércukorszint szabályozásában, pitypang vízhajtó, felesleges cukor, cukorbetegek hajlamosak, gyógynövény mindenképpen, egészségük megőrzése, pitypang segíthet, gombás fertőzések, lúgosító hatása, segítségünkre lehet, tavaszi szezonban, pitypang nagyon, rákos megbetegedéseket, gyógynövény segítségével, benne lévő, oxidatív stressz, pitypang védelmet, betegségekkel szemben, nélkülözhetetlen, bőrbetegségeknél, megbetegedéseket, nátriumtartalma, szénhidrátokban, veseproblémákra, édesítőszerként, szabályozásában, tulajdonsággal, gyógynövényben, gyógynövénynek, immunrendszert, gyógynövényhez, szempontjából, csontritkulás, hatékonyabban, betegségekkel, fertőzésekkel, hasnyálmirigy, segítségünkre, kiiktatásában, használhatjuk, antioxidánsok, vércukorszint, betegségeknél, cukorbetegség, egészségének, méreganyagok, fertőtlenítő, cukorbetegek, eredményesen, mindenképpen, szervezetből, segítségével, megtámogatja, fordulhatunk, étvágyjavító, kezelésében, tartalommal, antioxidáns, kivédhetjük, gyógynövény, rendelkezik, természetes, fenntartani, luteolinban, fenntartása, kezelhetünk, zúzódásokat, betegségeit, hajlamosak, vitaminban, vitaminnak, fertőzések, kalciumnak, bővelkedik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1909
  • e Hét: 4047
  • e Hónap: 35533
  • e Év: 240234
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.