Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A szőlőmag és a vérnyomás
  2020-09-25 22:37:43, péntek
 
  Egy újabb egyszerű étrend-kiegészítőről bizonyosodott be, hogy rendkívül jó hatással van az egészségünkre. Pontosabban a British Journal of Nutrition című folyóiratban jelent meg az az új tanulmány, amely megerősítette egy korábbi kutatás eredményeit, amely szerint a szőlőmag kivonattal sokaknál hatékonyan és biztonságos módon normalizálható a vérnyomás. Ez az új tanulmány jó hírekkel szolgál azoknak, akiknek magas a vérnyomásuk (csak Amerikában ez 74 millió embert érint), mivel biztonságos alternatívát ajánl a vérnyomás csökkentésére - és így kiküszöbölhetőek azok a jelentős mellékhatások, amelyek a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek szedésével járnak.

Háttérinformációk:
A szőlőmag kivonat flavonoid vegyületeket tartalmaz, amelyeket procianidolikus oligomerekként (PCO) vagy oligomeres proantocianidokként ismerünk (OPC). A kutatások során bebizonyosodott, hogy a PCO-t tartalmazó étrend-kiegészítő szedésével (hat héten át napi 100-300 mg) jelentősen javult a vér teljes antioxidáns szintje, valamint az oxigén szabadgyökök felszívódásának képessége (ORAC). A tudományos kutatások során pedig a szőlőmag és/vagy a fenyőkéreg kivonatról azt állapították meg, hogy a köveztkező problémákat lehet velük kifejezetten jól kezelni:

Asztma
Érszűkület, magas vérnyomás, metabolikus szindróma, és a 2-es típusú cukorbetegség
Figyelemzavar
Magas vérnyomás
Férfi meddőség
A menopauza tünetei• Porckopás
Periodontális problémák
Visszér, vénás elégtelenség és törékeny kapilláriserek
Látásproblémák, retinopathia és makula degeneráció

A vérnyomás arra a nyomáskülönbségre utal, ami az ereket és a szívet éri minden szívdobbanáskor. A szisztolés vérnyomás az, ami a szív összehúzódásakor kialakuló nyomást mutatja.

Minden szívdobbanás között azonban a szív elernyed, és a vérnyomás leesik. Az ilyenkor mutatott alacsony értéket nevezzük diasztolés vérnyomásnak. Egy átlagos felnőttnél a normális vérnyomás: 120 (szisztolés) / 80 (diasztolés).

A magas vérnyomás esetében azonban különböző csoportokat különböztetünk meg:

Prehipertónia (120-139/80-89)
Borderline hipertónia (120-160/90-94)
Enyhe hipertónia (140-160/95-104)
Közepes hipertónia (140-180/105-114)
Súlyos hipertónia (160+/115+)

Új információk:
Egy korábbi duplavak tanulmány soránmegállapították, hogy a szőlőmag kivonattal és általános táplálkozási irányelvekkel normalizálható azoknak az embereknek a vérnyomása, akiknek a 150/95 mm Hg tartományba esik a vérnyomásuk. Ezeken az eredményeken felbuzdulva az Illinois Technológia Intézet Táplálkozástudományi Kutatóközpontjának és a Kaliforniai Egyetem Technológiai Intézetének kutatói megpróbálták megmérni, milyen mértékben képes a szőlőmag kivonat csökkenteni a vérnyomást a prehipertóniás (120-139/80-89 mm Hg) személyeknél.

A 36 prehipertóniás beteget véletlenszerűen két csoportra osztották. Az első csoport placebót tartalmazó gyümölcslevet kapott napi kétszer 6 héten át, míg a második csoport ugyanennyi ideig és ugyanilyen gyakorisággal 150 mg szőlőmag kivonatot tartalmazó gyümölcslevet kapott. Mindkét csoport a vizsgálatot megelőző két hétben placebót tartalmazó italt kapott, majd a vizsgálat hatodik hete után négy hétig megfigyelés alatt állt (ekkor a résztvevők már semmilyen italt nem kaptak).

A résztvevők vérnyomását megmérték nem csak a felvételkor, de a vizsgálat nulladik, hatodik és tizedik hetében is. A kapott eredmények szerint a hat héten át szőlőmag kivonatot szedő betegeknél jelentősen csökkent mind a szisztolés (-5,6%), mind a diasztolés (-4,7%) vérnyomás. Érdekes azonban, hogy azoknál a résztvevőknél, akiknek magasabb volt a kezdeti vérnyomásuk, sokkal nagyobb vérnyomáscsökkenés volt megfigyelhető: majdnem kétszerese a fenti értékeknek. A résztvevők többsége tehát normalizálni tudta a vérnyomását a szőlőmag kivonat szedésével. Ezzel ellentétben azonban a placebót szedő csoportnál semmilyen változást nem regisztáltak. A négy hetes megfigyelési időszak után (mialatt a résztvevők már nem szedtek szőlőmag kivonatot) a vérnyomás visszatért a kezdeti értékre, ami arra utal, hogy a szőlőmag kivonat hatása ideiglenes: csak addig fejti ki jótékony hatását a szervezetben, ameddig szedik.

A kutatók úgy összegezték a kutatást, hogy "a szőlőmag kivonattal biztonságos módon csökkenthető a magas vérnyomás a prehipertóniás betegeknél".

Megjegyzés:
A vérnyomásnak 120/80 mm Hg alá kell süllyedni mind a diétával, mind az étrend-kiegészítővel. Minden ma használt vérnyomáscsökkentő gyógyszernek jelentős mellékhatásai vannak - a magas vérnyomással diagnosztizált emberek 80 százaléka pedig akár a gyógyszerek szedése nélkül is csökkenteni tudná a vérnyomását. Valójában az összehasonlító elemzések során kiderült, hogy sok gyógyszermentes terápiával (például az étrenddel, testmozgásssal, relaxációs terápiával és étrend-kiegészítőkkel: például szőlőmag kivonattal) jobban kezelhető a prehipertóniás és enyhe hipertóniás magas vérnyomás, mint a gyógyszerekkel - és ezeknek a terápiáknak még mellékhatásaik sincsenek.

A közepes és súlyos hiprtónia esetében elengedhetetlen a gyógyszeres kezelés, de kiegészítő terápiaként érdemes változtatni az étrenden és az életvitelen, valamint érdemes étrend-kiegészítőket is szedni, hogy a vérnyomáscsökkenés tartós maradhasson. A gyógyszerszedést érdemes mindig másodlagosnak tekinteni (még akkor is, ha elengedhetetlen a betegség szempontjából), és elsődlegesen a fentebb leírt módszerekkel kell megpróbálni változtatni a problémán.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Címkék: gyógyszerszedést, kiküszöbölhetőek, összehúzódásakor, elengedhetetlen, felszívódásának, véletlenszerűen, szívdobbanáskor, gyógyszermentes, procianidolikus, bebizonyosodott, látásproblémák, kapilláriserek, diagnosztizált, összehasonlító, normalizálható, gyógyszerekkel, mellékhatásaik, különböztetünk, prehipertóniás, testmozgásssal, oligomerekként, kiegészítőkkel, cukorbetegség, résztvevőknél, mellékhatások, mellékhatásai, gyümölcslevet, másodlagosnak, egészségünkre, megfigyelhető, szempontjából, csökkentésére, periodontális, megerősítette, irányelvekkel, kiegészítőről, újabb egyszerű, korábbi kutatás, szőlőmag kivonattal, vérnyomás csökkentésére, jelentős mellékhatások, szőlőmag kivonat, kutatások során, oxigén szabadgyökök, tudományos kutatások, fenyőkéreg kivonatról, köveztkező problémákat, 2-es típusú, menopauza tünetei•, vérnyomás arra, nyomáskülönbségre utal, szisztolés vérnyomás, British Journal, Illinois Technológia Intézet Táplálkozástudományi Kutatóközpontjának, Kaliforniai Egyetem Technológiai Intézetének,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Egy gondolat  Alvó cicák  Horváth Szilvia tollából  Jázmin  Vidámság  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  IGEN így  Paul David Tripp Április 12  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  képre írva  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Magamnak  Latinovits Zoltán tollából  Spenót fasírttal  Hamvas Béla  Egy gondolat  Tavaszi este  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Paul David Tripp Április 13  Szeretem ujjad karcsuságait,  Segíts neki dicsérni Téged  Mindent de mindent visszakap  Nem kell hozzá fürdőruhás  Szeretem ujjad karcsuságait,  Szeretem ujjad karcsuságait,  Bornyi Veronika haiku verse  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 13  A sorsod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlékezz  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Önmaga ellenére  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Otthon  Tavaszi este  Walter Chrysler mondta  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  képre írva  Otthon  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam Krisztinától  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  képre írva  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Horváth Szilvia tollából  Előfordul, hogy  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Ma van a magyar költészet napj...  Csend  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja 
Bejegyzés Címkék
újabb egyszerű, korábbi kutatás, szőlőmag kivonattal, vérnyomás csökkentésére, jelentős mellékhatások, szőlőmag kivonat, kutatások során, oxigén szabadgyökök, tudományos kutatások, fenyőkéreg kivonatról, köveztkező problémákat, 2-es típusú, menopauza tünetei&#8226, vérnyomás arra, nyomáskülönbségre utal, szisztolés vérnyomás, szív összehúzódásakor, szív elernyed, vérnyomás leesik, ilyenkor mutatott, átlagos felnőttnél, normális vérnyomás, magas vérnyomás, korábbi duplavak, eredményeken felbuzdulva, első csoport, második csoport, vizsgálatot megelőző, vizsgálat hatodik, résztvevők vérnyomását, vizsgálat nulladik, kapott eredmények, kezdeti vérnyomásuk, fenti értékeknek, résztvevők többsége, placebót szedő, négy hetes, vérnyomás visszatért, kezdeti értékre, prehipertóniás betegeknél, magas vérnyomással, gyógyszerek szedése, összehasonlító elemzések, gyógyszeres kezelés, gyógyszerszedést érdemes, betegség szempontjából, fentebb leírt, gyógyszerszedést, kiküszöbölhetőek, összehúzódásakor, elengedhetetlen, felszívódásának, véletlenszerűen, szívdobbanáskor, gyógyszermentes, procianidolikus, bebizonyosodott, látásproblémák, kapilláriserek, diagnosztizált, összehasonlító, normalizálható, gyógyszerekkel, mellékhatásaik, különböztetünk, prehipertóniás, testmozgásssal, oligomerekként, kiegészítőkkel, cukorbetegség, résztvevőknél, mellékhatások, mellékhatásai, gyümölcslevet, másodlagosnak, egészségünkre, megfigyelhető, szempontjából, csökkentésére, periodontális, megerősítette, irányelvekkel, kiegészítőről, kiegészítőket, figyelemzavar, gyakorisággal, prehipertónia, bizonyosodott, kiegészítővel, szervezetben, vegyületeket, szabadgyökök, vérnyomásnak, gyógyszernek, csökkenthető, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2860
  • e Hét: 9216
  • e Hónap: 22965
  • e Év: 227666
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.