Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bokros gomba (Maitake gomba) vs. tüdőrák
  2020-09-25 22:45:04, péntek
 
  A bokrosgomba kivonat (Grifola frondosa) Japán szerzők szerint az előrehaladott tüdőrákos betegek 62,5%-ban számottevő tumormassza csökkenést és állapot javulást eredményezett. Ennek következtében Japánban ennek a gyógygombának a kivonatát Krestin néven gyógyszerként is törzskönyvezték, és azóta is alkalmazzák. Hatása elsősorban abban nyilvánul meg, hogy az immunrendszer tumorsejteket pusztító hatékonyságát fokozza, tehát nem daganatsejt osztódás gátló hatásról van elsősorban szó.
Érdekes megfigyelés az is, hogy főleg fiatal férfiaknál a nyáron, ill. kora ősszel diagnosztizált tüdőrákok prognózisa jobb, mint azoknál, akiknél a betegség télen került megállapításra. A különbség valószínűleg abból ered, hogy nyáron több D vitamint tartalmaz a szervezetünk, mint télen, a D vitamin pedig szintén erőteljesen stimulálja az immunrendszert. A bokrosgomba a szervezet vitamin szintjét megnöveli.

A tüdőrák legfőbb oka a dohányzás. A dohányzókban a betegség gyakorisága a nem dohányzókhoz képest 22-szeres! Magyarország ebben a rákos daganat fajtában a világ első három helyezettje közt van.

Súlyos problémát jelenthet a radon is. A radon egy nagy fajsúlyú nemesgáz, ami egyébként nehezebb az ólomnál is, és a földből folyamatosan szivárog a felszínre. Miután a fosszilis energiahordozók árai az egekbe szöktek, az emberek és a kormányok spórolás céljából arra törekedtek, hogy hermetikusan záró nyílászárókat, nikecellel vastagított falú házfelújításokat végezzenek, aminek az eredménye képen a radon nem tud a lakások többségéből a szabadba távozni és ezt belélegezve egyes becslések szerint évente kb. ezer plusz tüdőrákos megbetegedést valószínűsíthetünk. Tehát energiatakarékosság ide vagy oda, tessék gyakran szellőztetni a lakásokat!

Tudjuk azt is, hogy dohányzókban a béta karotin és az E vitamin is (előbbi jelentősen, utóbbi csak kismértékben) megnöveli a tüdőrák kialakulásának az esélyét. Aki tehát dohányzik, az kerülje el ezeket a vitaminokat.

Ezzel szemben a szelén fogyasztása az NPC (National Prevention of Cancer, USA) vizsgálata szerint, mely 8 évig tartott, a tüdőrák, a prosztatarák és a vastagbélrák gyakoriságának a csökkenését igazolta. Amikor azonban a szelént E vitaminnal kombinálták (SELECT study, több mint 35 ezer férfi vett részt a vizsgálatban, ami 4 évig tartott) semmiféle jótékony hatást nem sikerült igazolni a rákos daganatok vonatkozásában.

Magyarországon a talaj és így következés képen a növények szelén tartalma meglehetősen alacsony. A gombák azonban sok szelént tartalmaznak, így a bokrosgomba is. A szelén hiánya azonban nem csak bizonyos rákfajtákra hajlamosíthat, hanem speciális szívizom elfajulásra is (Keshan kór). Ezt a szívizom elfajulást negyven éve Kínában írták le, főleg gyermekekben, és halálosnak bizonyult. Amikor azonban az egyébként szelén szegény Keshan tartományban elkezdték a szervezet szelén pótlását, ez a betegség eltűnt. Ma már tudjuk, a betegség mögött két tényező állt. A szelén hiánya és egy ehhez társult Coxsackie B vírusfertőzés. Miután a szelén hiányt megszüntették, ez a vírus már nem volt képes ezt a súlyos szívizom elfajulást önmagában előidézni. A gomba gyógyhatásáért tehát ez a nélkülözhetetlen mikroelem is ,,felelős".

Úgy látszik, a gyógyító gombák még sok meglepetést tartogatnak számunkra, különösen a rákos daganatok vonatkozásában.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: nélkülözhetetlen, házfelújításokat, energiahordozók, törzskönyvezték, diagnosztizált, megállapításra, gyógyhatásáért, gyakoriságának, kialakulásának, immunrendszert, vonatkozásában, magyarországon, vírusfertőzés, gyógyszerként, nyílászárókat, hajlamosíthat, megbetegedést, gyógygombának, tumorsejteket, immunrendszer, előrehaladott, hatékonyságát, megszüntették, eredményezett, következtében, dohányzókban, szervezetünk, szellőztetni, meglehetősen, dohányzókhoz, valószínűleg, magyarország, vastagbélrák, vizsgálatban, prosztatarák, hermetikusan, bokrosgomba kivonat, előrehaladott tüdőrákos, kivonatát Krestin, immunrendszer tumorsejteket, betegség télen, különbség valószínűleg, szervezet vitamin, tüdőrák legfőbb, betegség gyakorisága, rákos daganat, világ első, nagy fajsúlyú, földből folyamatosan, fosszilis energiahordozók, egekbe szöktek, kormányok spórolás, National Prevention, Coxsackie,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Esterházy Péter: Harmonia c...  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Zilahy Lajos gondolata  Egy párkányon  Hogyan válunk hűségesekké?  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Az ember emlékekből áll  Jó éjszakát  40 felett  Különleges  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Esterházy Péter: Harmonia c...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Müller Péter tollából  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  József Attila - Kopogtatás nél...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Sorsunk miatt...  Pitypang szökőkút  József Attila – Keresek ...  Tavaszi este  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Magyar költészet napja  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szép estét  Azért kaptad  Jánosházy György: Fogd a kezem  Szép álmokat!  Zilahy Lajos gondolata  Hamvas Béla  Jázmin  Spenót fasírttal  39 ígéret  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Márai Sándor tollából  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Vannak emberek  képre írva  Facebookon kaptam  Alvó cicák  képre írva  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Tanácsok egy pszichológustól  Különleges  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Emlékezz  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Sík Sándor - Ha jő a perc  Esterházy Péterre emlékezünk  Kertem  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Vidámság  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Ady Endre - Mindegy átka  Jó éjszakát  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Somlyó Zoltán - Orgonával 
Bejegyzés Címkék
bokrosgomba kivonat, előrehaladott tüdőrákos, kivonatát Krestin, immunrendszer tumorsejteket, betegség télen, különbség valószínűleg, szervezet vitamin, tüdőrák legfőbb, betegség gyakorisága, rákos daganat, világ első, nagy fajsúlyú, földből folyamatosan, fosszilis energiahordozók, egekbe szöktek, kormányok spórolás, eredménye képen, lakások többségéből, szabadba távozni, béta karotin, tüdőrák kialakulásának, szelén fogyasztása, vastagbélrák gyakoriságának, csökkenését igazolta, rákos daganatok, növények szelén, gombák azonban, szelén hiánya, szívizom elfajulást, egyébként szelén, szervezet szelén, betegség eltűnt, betegség mögött, ehhez társult, szelén hiányt, súlyos szívizom, gomba gyógyhatásáért, nélkülözhetetlen mikroelem, gyógyító gombák, nélkülözhetetlen, házfelújításokat, energiahordozók, törzskönyvezték, diagnosztizált, megállapításra, gyógyhatásáért, gyakoriságának, kialakulásának, immunrendszert, vonatkozásában, magyarországon, vírusfertőzés, gyógyszerként, nyílászárókat, hajlamosíthat, megbetegedést, gyógygombának, tumorsejteket, immunrendszer, előrehaladott, hatékonyságát, megszüntették, eredményezett, következtében, dohányzókban, szervezetünk, szellőztetni, meglehetősen, dohányzókhoz, valószínűleg, magyarország, vastagbélrák, vizsgálatban, prosztatarák, hermetikusan, kismértékben, gyermekekben, tartományban, tartalmaznak, folyamatosan, belélegezve, fogyasztása, bokrosgomba, elfajulásra, kombinálták, csökkenését, vitaminokat, gyakorisága, helyezettje, tumormassza, erőteljesen, tartogatnak, meglepetést, rákfajtákra, alkalmazzák, megfigyelés, vastagított, daganatsejt, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2456
  • e Hét: 12570
  • e Hónap: 26319
  • e Év: 231020
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.